Strunová hlava - problém



host - 45.112 (?) 
2.6.2014 14:01, zobrazeno: 6355x
Ahoj, mám Hecht 144BTS a na něm origo strunovou hlavu. S původní strunou chodila bez problémů, ale po vypotřebování a nahrazení jinou /název nevím/ a později strunou od MF průměr 2,4mm, se struna vždycky škubne uvnitř hlavy a zapeče se tam. Takže hlava se musí rozdělat a poloautomatické odmotávání nefunguje. Je to strunou, nebo hlavou? Jakou strunu, nebo hlavu doporučíte? Jinak křoviňák chodí dobře. Tu strunu jsem si už nechal namotávat od známého, ale nepomohlo to. DÍK
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 56.206 (?), 2.6.2014 14:42

Dobrý den,

nevím, jaký typ hlavy má tento křovinořez, ale jestliže je v návodu doporučena struna 2,4 mm a Vy ji tam máte, mělo by to fungovat. Struna se nesmí přeplňovat (tj. namotat jen návodem doporučené množství resp. délku), musí být navinuta rovnoměrně bez křížení a cívka se strunou musí být správně usazena. Občas se stává, že se otočí a jelikož některé typy hlav mají cívku univerzální pro použití v levo- i pravotočivých hlavách (např. GTM BC-33), takže pokud se taková nesprávně otočí, zasekne se a vysouvání struny při klepnutí nefunguje. Jednoduchá kontrola je zmáčknutí středu hlavy a potažení struny rukou - musí jít vytáhnout poměrně lehce. Při povolení středu a potažení struny musíte cítit, jak se cívka zastaví o doraz a struna už dál potáhnout nejde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 52.88 (?), 2.6.2014 14:42

asi jste koupil nebo nasadil špatně strunu to nikdo neví ani zde nevidí měl by jste zajít do té prodejny kde bude i servis a nechat si poradit typ struny a okoukat nasazení nové :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika