Stihl FS55 - chcípání při přidání plynu



Hánzik - (3) - 96.102 (?) 
28.9.2015 11:39, zobrazeno: 36161x

KŘOVINOŘEZ STIHL FS 55

Nevím jak je kosa stará ani je se sní zacházelo, každopádně zprvu fungovala dobře, ale chvíli sečení (cca 1hod) se začala dusit. Při přidání max. plynu motor zhasínal atd.

Zkoušel jsem seřízení karburátoru (v jakékoliv výrobcem omezené pozici) ale nepomohlo, na volnoběh motor běží přesně jak má a nechcípá ani po delší době volnoběhu.Taky se mi zdá, že karburátor špatně saje benzín přes ruční pumpičku (po zakrytí přívodu vzduchu se mi zdá že saje lepe - ale to bych nerad tvrdil se 100% jistotou) Karburátor jsem rozdělal a vyčisl sítko a jednotlivé díly takže by tam problém být neměl.

Zkoušel jsem i vyčistit výfuk, takže jsem ho oddělal, ale nnános tam nebyl moc velký a přímo do těla výfuku se pro nerozebiratelnost dostat nešlo (každopádně je dobře průchodný)

Benzinový filtr je propustný - teče přes něj vpohodě benzin - když pumpuju "naprázdno". Nastavení karburátoru jsem zkoušel i s odpojeným vzduchovým filtrem a nepomohlo... tudíš vzduchovým filtrem to také nebude...

Jak říkám, kosa jede na volnoběh a cca střed plynu dobře (zde ale při nějaké námaze klesají razantně otáčky a nedá se stím séct) při max. plynu se dusí a vypne.

Ještě jedna věc, ale to spíše jen formálně, hned za motorem je díl - nevím jestli je to spojka hřídele motoru a kosy či co, každopádně stím lze pohnout nahoru a dolů cca 5mm. Při zatřepání s kosou tento díl vydává kovoý zvuk - nevím jestli to dělalo vždy, každopádně by to na výše popsaný problém němělo mít vliv.

Ještě dodám ,že kosa se snadněji nahodí, pokud nepřidávám plyn, tzn. není plynová páčka zaaretovaná na pozici start na rukojeti.  Tzn, ikdyž není v pozici start, pěkně naskočí - to nevím jestli není také závada.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 83.86 (?), 2.10.2015 9:02

Říkám si jestli už po těch letech nemůže být karburátor mimo rozsah plastových omezovačů na LH šroubech. Protože to podle mě vypadá na moc bohatou směs. Svíčka tmavá a po přidání plného plynu zhasne - přechlastá se. Ale dotažením L šroubu si nepomužu, možná kkdybych odstranil plastový omezovač a dotáhl ho více...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 92.173 (?), 8.10.2015 21:02

po zahřátí běží dobře?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 228.77 (?), 9.10.2015 8:02

Co svíčka, je vypálená? Mě to přijde na málo benzínu, zkuste mírně pootevřít H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Hánzik - (3) - 83.86 (?), 9.10.2015 9:29

Svíčka je spíše černá, takže předpokládám spíše hodně benzínu. A to zhasínání si myslím že je důsledek také hodně benzínu.

I po zahřátí se to chová stejně. Zkusím o víkendu ještě jednou karburátor rozebrat a vyčisit + výměna svíčky - nevím jestli tam není stále ta původní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 228.77 (?), 9.10.2015 20:40

Těžko radit na dálku.Já měl Stihl FS-360 a po něm 500, oba jsou to 50 ccm křovinořezy. Základní seřízení bylo L-1otočení a H stejně. Hčko jsem maximálně stahoval na třičtvrtě otáčky a Lko otevíral do jednačtvrt. Když mě donesl soused jakousi slabou Stihlku, šla seřídit taky bez problémů, to s Huskama je to náročnější. Přes ty omezovače by jste se měl dostat slabým šroubováčkem a zkuste to základní seřízení. Tím nic nepokazíte, měla by jít nastartovat i držet plyn. Když přidáte plyn a následně pusíte, měly by otáčky jít hned dolů. Pokud ne, povolte ještě L. Naopak pokud by chcípala a nedržela volnoběh trochu stahnout. Ale jak jsem psal ta jedna otáčka Lka, by měla stačit aby to drželo volnoběh. Hčko můžete z té jedné otáčky uzavřít na tu třičtvtě, dělejte to když motor běží abyste viděl jak křovinořez reaguje. Pokud je správně poladěný, tak to poznáte :-)

Když jsem ještě měl křov.235 Husq.  dával jsem na něj 35cm nůž. A protože už měl ten křoviňák dobrých sedm sezon za sebou bylo to na něj moc. Asi po čtvrt hodině ztratil otáčky a zdechl. Když jsem na něj dal 30cm nůž 1.6mm, bylo po problémech. Totiž i ty struny mají poměrně velký odpor a přiměřená kubatura si myslím je 35ccm. Zkusil jsem slabší křovinořez se strunou na trávu kolem domu a vyloženě se trápil. Mám za to že se tyto dají lehce uhonit, protože přes velký odpor musí držet pořád plnej jak dlouho to to chrastítko může vydržet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 49.50 (?), 18.10.2015 6:27

Mal som presne ten istý problém. Bolo to karburátorom, po výmene Ok. Asi stvrdnutá membrána, čistenie pôvodného karburátora ultrazvukom nepomohlo.  Ešte by to prípadne mohlo byť aj sviečkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika