Stiga Turbo 53 S BW Plus, Honda - zkušenosti



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 252.148 (?) 
17.4.2011 23:42, zobrazeno: 49937x

Máte někdo zkušenosti s touto sekačkou? Jak ji hodnotíte? Díky.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 179.249 (?), 18.4.2011 7:14
Osobně si myslím, že je to jedna z nejlepších sekaček na trhu. Co se provedení týká výkon, váha, ložisková kola a pozinek... Malé mínus bych hodnotil, že nemá boční výhoz a mohla by mít větší koš. Ale pokud bych si teď pořizoval novou sekačku koupil bych rozhodně tuto.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 9.202 (?), 23.4.2011 21:44
Zdravím, mohl bych taky doporučit tuto sekačku, minulý týden koupena teď o víkendu otestovaná. Silný motor, výborně zbírá trávu a koš je pěkně napěchovanej, rychlost pojezdu tak akorád, mulčování jsem ještě pořádně neotestoval. Určitě jsou lepší sekačky ale v této cenové kategoriji asi nejlepší volba. Ještě jsem uvažoval nad Husqvarna R 152 SV ale těžko říct.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 50.7 (?), 21.6.2012 17:46

Dobrý den.Jen k Husqvarně R 152 SV, udělal jste dobře že jste si ji nepořídil.Neni to má zkušenost, známí má jiný typ, ale plnění koše malým tunelem je to nejhorší co mohli vymyslet.Tráva má problém do koše dolétnout lepí se na stěny tunelu, neštastné řešení.Trávník nesmí být ani VLHKÝ.Snad se Husqvarna zas vráti k původnímu řešení plnění koše, to se dalo sekat i za deště.  Milan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 4.190 (?), 22.6.2012 13:00

Sekačku mám 1rok a začali lítat otáčky nahoru, dolů.Benzin kupuji po 5l a okamžitě dám stabilizátor paliva.Protože je v záruce, předal jsem prodejci který je veden jako autorizovaný na www.stiga.cz k opravě.

Bylo mi řečeno o špatné kvalitě benzinu kterrý" Hondě nechutná",zároveň že vymění olej nabrousí a vyváží nůž.To jsem odmítl, věděl jsem kam to směřuje.Protože převážně mulčuju zahrada asi 25arů, zdál se mi výkon na mulču nějaký menší-sekačka je prý nastavena na eko provoz a když chci větší výkon že ji více"otevřou"Oprava měla být do týdne hotova.Dostal jsem obavy že budu za tuto opravu platit, tak jsem dal dotaz na zastoupení www.stiga.cz.Odpověď na mail jsem nedostal a Sekačka již 3týdny čeká- prý na náhradní díl.Ještě že mám starou sekačku bez pojezdu 8let starou je s Brigsem.Po tu dobu bez problému.Tak jsem zvědav jak to dopadne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 247.12 (?), 24.6.2012 11:20

To jsem taky zvědav, tak dejte vědět jak to dopadlo! Snad jen smítko v karbecu...

Osobně bych se na stabilizátor paliva vykašlal. Já už ani "nevyjíždím" nádrž po sezóně na nulu a benzin v kanystru co mi zbude další sezonu normálně dojedu. Mám motor Brigs.

Ten nový benzin jste měl vyzkoušet sám ještě před zanesením do opravny...

Měňte každý rok olej a musí to šlapat!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 123.147 (?), 25.6.2012 12:39

Do takového servisu bych již více nešel.Doporučuji servis Honda.Správný servizák vám opraví motor Honda na jakémkoliv stroji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 144.2 (?), 26.6.2012 10:45

Dneska prodávají nekvalitní benzín pomalu už na každé druhé pumpě... Mám sekačku s motorem Tecumseh a ten sežere všechno, stejně na tom je B&S... Sháním už novou a právě motor s Hondou mi nedoporučil sám prodejce, z výše uvedeného důvodu, s tím že lepší je s motorem B&S ten že taky žere všechno. U Hondy jsou drahé náhradní díly a často poměrně dlouhá čekací doba. Asi půjdu do sice méně výkoného, ale spolehlivějšího Brichse.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.190 (?), 10.7.2012 17:30

Pokračování-opravář cituji:"5x ultrazvuk nepomohl.Čekám na výkonější ultrazvuk, karburátor uvnitř pokrytý jemnou bílou krupičkou zřejmě reakce paliva na materál karburátoru.Asi nekvalitní slitina hliníku".Oprava se protahuje, nepomohl ani výkonější ultrazvuk.Sekačka je prodejcem zaslaná do REDIMAX/asi Honda servis/.Nedodržuje se 30 dní na záruční opravu.Po nechutných výstupech jsem rád že dostávám peníze zpět, dále se dozvídám že sekačky s Honda motorem již od podzimu 2011 neprodává.Náhodně nalézám dva články na hondastroje.cz o problémech motorů Honda.Třeba-Poškození paliv systému či problémy s výkonem motoru způsobené palivem nejsou kryté zárukou!!!Další-zablokování sacího ventilu!!! Je to hezké počtení a varování před koupí servis manažerem Honda Power Equipent.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 4.190 (?), 8.8.2012 17:48

konec-v REDIMAXU vyměnili HONDĚ karburátor.Jsem rád že to nestihli do 30 dní asi bych to platil.Zakoupil jsem tu samou STIGU 53SB ale s BRIGGSEM 675.Je to motor starší koncepce, snad vydrží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika