Stiga estate 3084 HST - motor BS žere olej



Stránky: 1,  2,  3   
host - 39.149 (?) 
13.5.2014 18:43, zobrazeno: 23728x

Tak jsem podlehl masívní reklamní kampani kolem silnic a dálnic a pořídil si zahradní traktor Stiga. Po první akci na zahradě se stal tento jinak velmi obratný pomocník nepojídným. Zavolal jsem prodejce, přijel, vyměnil zakarbonovanou svíčku a odjel. Z motoru se začal postupně ztrácet olej což se projevilo na silné kouřivosti při zapnutí sekacího ústrojí a mastná svíčka se opět obalila silně karbonem, až se motor BS zastavil. Stroj je v reklamaci a prodejce to údajně řeší s dovozcem a BS. Máte někdo zkušenost u nového motoru BS s touto závadou? Mimo to se sám otvíral poloprázdný sběrací koš na malé nerovnosti při pojezdu a pro změnu při otvírání plného koše se zlomila!!! tyč k ovírání určená ale toto jsem vyřešil sám.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 35.143 (?), 20.5.2014 18:16

Dnes jsem navšívil prodejce, který rozmontoval motor a mění píst s kroužky, jsem z kvality zahradního traktoru velmi zklamaný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 29.86 (?), 27.5.2014 8:30

Dobry den, o jakeho prodejce se jedna? Nebo alespon mesto? Dekuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
chladin - (9) - 209.98 (?), 27.5.2014 13:17

Dobrý den, tento traktor mám doma 3 měsíce, zatím s ním mám jen dobré zkušenosti. Po výměně oleje jsem se ještě nedíval jestli nějaký ubyl, ale radši se podívám. Páka nejeví známky nějakého opotřebení, koš se pootvírá o cca 5 cm, špatně vyřešená záklapka, ale z koše nic nevypadává a šikovný majitel si to jiště opraví (prodloužením záklapky). Motor už má naběháno nějakých 25mth a jen si přede :) Asi jste měl zrovna smůlu na špatný kus. Ať Vám záruka dobře dopadne a jste spokojen.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 142.9 (?), 27.5.2014 14:55

Jak píše pán přede mnou - prostě smůla. Těch motorů běhá po světě mraky pod hodně značkama výrobců zahr. techniky. Já taky jeden "trápím" v kopcovitém terénu a pohoda...

Co se mi však moc nelíbí je zapnutí sytiče až po dání plného plynu (vše v jedné páce).  Proč, protože studený motor jde hned na plné otáčky!!! Když hned po naskočení uberu, tak vyřadím sytič a motor chcípne.  V zimě je to velké rasování motoru!

Vyřešil jsem to tak, že nastavím cca 1/3 plynu a sytič zapnu ručně přímo na karburátoru. Chvilinku podržím, pak pustím a je to.

Chtělo by to sehnat samostatnou páčku s táhlem na sytič. Nemáte někdo tip kde to sehnat? Díky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
chladin - (9) - 209.98 (?), 28.5.2014 8:47

Tak jsem kontroloval stav oleje a je bez nejmenšího úbytku. S tím sytičem s Vámi kolego plně souhlasím, už jsem nad tím také přemýšlel, zkuste vyhledat " Táhlo sytiče Stage6 50cm - univerzální " je to sice na čtyřkolku, ale zase by to mělo být nezničitelné :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 168.179 (?), 27.5.2014 19:57

Ahoj, sice nemám stejný traktor, ale menší Stiga Combi 1066, a měli jsme také problém s motorem B&S... při výměně záběhového oleje po 5-ti hodinách provozu jsem zjistil, že v motoru se nachází 0,2l namísto 0,6l oleje (motor série 950E), přičemž na měrce byla max. hladina...

Traktor jsem zavezl k reklamaci prodejci, kde se zjistilo, že v motoru byla delší měrka z jiného typu motoru. Prodejce se mě snažil přesvědčit, že tyhle motory toho zvládnou hodně, a že stačí dolít olej a bude to OK - na to jsem ale nepřistoupil. Na internetu jsem zjistil, že pokud se u nového výrobku objeví závada ve lhůtě 6-ti měsícu od koupě, považuje se, že existovala při převzetí zboží a kupující má právo na výběr způsobu vyřízení reklamace zda chce věc opravit nebo výměnit, proto jsem sepsal dokument o uplatnění rozporu s kupní smlouvou s požadavkem ny výměnu, předal prodejci a do týdne mi volali ať si přijedu vyzvednout nový traktůrek...

takže za sebe radím, uplatni rozpor s kupní smlouvou, a žádej výměnu, traktoru, protože opravované věci nebudou nikdy jako nové, a za poměrně vysokou cenu traktoru si člověk zaslouží dostat bezvadný výrobek!

následky za výrobní vady by měl zodpovídat výrobce a ne kupující...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 59.175 (?), 30.5.2014 10:26

smůla je možná, ale přístup Stigy je zoufalý, prý bude nový motor, BS není schopný servisu dodat píst!!! v dnešní době!!! za ty 3 týdny mohl tu louži přeplavat sám. Zaplať a víc nás nezajímáš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 9.6 (?), 30.5.2014 10:43

To není o přístupu GGP, ale o přístupu zástupce výrobce motorů. To, že motor žere olej je opravdu o vadě motoru, nelze svalovat vinu na dodavatele stroje - za kvalitu motoru ručí jeho výrobce, nikoliv zastavitel, tedy výrobce finál produktu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 59.175 (?), 30.5.2014 14:30

Dobře jste asi prodejce, taky sem píšou. Zákazníkovi je jedno kdo a co komu za díl dodává, zaplatil prodejci a chce funkční zboží bez vady. Mám se snad dohadovat i s výrobcem svíčky, pneumatiky ap.? Víc bych do toho žlutého gepla už nešel, zmařená investice...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika