Shrabovač (odmechovač) trávy



Din - (7) - 55.92 (?) 
5.3.2015 23:49, zobrazeno: 12059x

Přeji hezký den...

Doposud jsem léta sekal trávu na zahradě u domu ručně tlačenou motorovou sekačkou, nyní budu používat nový zahradní traktůrek... V trávě je rok od roku stále víc mechu, i když ho každoročně posypávám mletým vápencem... a na té rozloze bych se nějakého speciálního posypového,,antimechu" asi nedoplatil... Chci se zeptat (nikoliv teoretických diskutérů a prodejců kdejakého šmelce) lidí s praktickými zkušenostmi, zda má význam zakoupit za traktůrek nějaký vlečený shrabovač (odmechovač), který by smylsuplně splnil svůj účel a alespoň částečně (nebo i více) pomohl v boji s mechem a případně který... Děkuji předem za sdílení praktických zkušeností... Zdeněk

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 14.169 (?), 6.3.2015 6:02

Tak určitě jsou tady povolanější. Tím sypáním mletého vápence nic nezkazíte. A pomohlo by trávníku pohnojení. Z logiky věci - ten mech není invazivní, jenom má tráva málo živin a asi už pro ni kyselé prostředí, tudíž její místo zaujímá mech, které právě tyto podmínky vyhledává.

Mech není přícina, ale důsledek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 176.91 (?), 6.3.2015 7:37

Když není člověk hloupý, tak je jedno, jestli v praxi vlastní zahradu s mechem, nebo pouze zná teorii a umí to vysvětlit.Pak je taky důležité, aby si tazatel ty rady uměl roztřídit.Takže, traktůrek nemám a i kdybych ho měl, tak bych žádné příslušenství asi k němu nesháněl.Přiznám se, že o něm nevím.Teď s praxe. 2x za rok, jak polovička zavelí, natočím vertikutátor s benzinovým motorem a pojezdím kolem domu a velkou zahradu.Koš nevyužívám, protože je pro mě lehčí vytrhaný mech nechat chvíli zavadnout a pak ho sebrat sekačkou.Ta zvedne jen mech a písek /zeminu nechá ležet.Z koše sekačky to jde do káry. U kompostu vznikne velká hromada a tu, postupně přidávám, míchám.Stroj se dá taky půjčit, je to ležák.To si musí každý vyřešit sám.Není to činnost, která by mi kazila den.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 55.92 (?), 6.3.2015 9:36

V úvodním dotazu tématu jsem měl asi uvést, že se už pohybuji většinou o francouzských holích, proto jsem kvůli udržování větší zahrady pořídil ten traktůrek... A se zvládáním přehazování kompostu to již taky nebude u mě moc prudké... Proto se zjímám o v praxi vyzkoušené, ověřené a hlavně funkční mechanické zařízení, připojitelné za traktůrek, které by pomáhalo řešit problém s mechem... Vím, že něco takového s mechem na sto procent nezatočí, ale já to asi jinak řešit nemůžu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 224.86 (?), 6.3.2015 19:23

Jako jedno z opatření, které jem proti mechu aplikoval, je postřik zelenou skalicí - mech se zničí, ale pouze dočasně. Pak jsem rezignoval a mech nechal žít vlastním životem, vždyť je pěknější než tráva a krásně se na něm odpočívá... P.G.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 219.167 (?), 6.3.2015 23:17
Mechanicky jedině vertikutačně, dá se to koupit před kloubový rider, tažené nic aktivního není, drátkovač je na pošimrání, provzdušňovač Vám mech nepřeřízne, jen napíchá díry.Nebo pak samostatný stroj, ten máme elektrický od stigy, to opravdu funguje a bez námahy, používáme bez koše-sekačka to sebere.Nebo benzínový a sebrat to traktůrkem-nejlepši volba nad 800m2.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 202.99 (?), 21.3.2015 23:23
Mám tem samý problém. Chtěl jsem si taky za traktůrek koupit tzv. odmechovač. Dnes jsemto konzultoval v prodejně, a koupě mo nebyla doporučena. Hodně firem píše že je to odmechpvač, ale on je to pouze shrabovač. Udělejte si pokus, a zkuste si na kousku trávníku vyčesat mech kouskem drátu. Sám zjistíte výsledek. Já jsem to zkusil, a výsledek mě utvrdil v tom, že by to byly vyhozené peníze.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika