Sekačku Partner P53-675DWAR nebo P51-625CMDW?



host - 49.13 (?) 
9.4.2010 17:24, zobrazeno: 10281x

Dobrý den všem, mohl by mi prosím někdo poradit, případně jestli má někdo zkušenost, kterou z těchto dvou sekaček vybrat. V šíři záběru se až tolik neliší, motory zhruba podobné, nicméně P51 má pohon na zadní kola, P53 na přední. Plocha zahrady 800 m2,ale samé stromky, záhony atd., kde je potřeba větší variability sekačky, tzn. couvání a vyhýbání se něčemu. Děkuji za rady, případně jiné návrhy sekačky do 10tis. Díky moc. Zdraví Standa

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 159.1 (?), 18.4.2010 20:20
no taky přemýšlím o koupi sekačky a možná je lepší náhon na předek při častém manévrování a nezkušené obsluze neodejde tak brzo náhon na kola
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 230.5 (?), 22.5.2012 23:30

Je to sice s časovým odstupem, ale přece... Mám téměř rok Partnera P53-675DWAR a toto jsou ve zkratce moje zkušenosti:

1) Nezvyklý přední pohon- je třeba se s ním naučit jezdit. Je to otázka zvyku, někomu to ale nemusí vyhovovat. Při sečení se nesmíte o sekačku opírat, ale jako by ji přizvedáte.

2)Silný motor-sekačka jede a seče spolehlivě, rychlost pohybu si můžete na rukojeti průběžně měnit tak, aby byla optimální (jinak-na plný výkon jede poměrně rychle). Máme členitou zahradu z kopce do kopce, hrboly, nerovnosti - ale sekačka jede spolehlivě.

3)Váha-sekačka je celkem těžká, ale pro manipulaci jsou velká zadní kola výhodou

4)Mulčování- pro toho kdo nechce, nebo nemusí pokaždé sbírat trávu do koše mám dobrou zprávu - mulčování je opravdu perfektní, nikde se viditelně nehromadí zbytky trávy.

5)Nedostatky- i při nejnižším nastavení výšky sečení je pokos stále dost vysoký (oproti dřívějšímu Mountfieldu R 484-TR). Díky univerzálnímu noži, který je současně na pokos i na mulč se mi zdá, že neseká tak dobře jako výše uvedený stroj. Malé zklamání - i přes výrobcem deklarovanou nízkou spotřebu se mi zdá, že druhým rokem začíná nějak víc "žrát".

6) Závěr - sekačka není špatná, je silná, perfektně mulčuje (i bez výměny nože), motor i zpracování je poctivé, servis seženete u Husquarny. Přední pohon se musí vyzkoušet- ne každému to bude sedět. Pokud bych měl hodnotit, dal bych 8bodů z deseti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika