Sekačka ztrácí výkon



host - 86.112 (?) 
28.5.2014 10:38, zobrazeno: 18858x

Dobrý den, už nevím čím to může být, prosím o radu.

Sekačka Husqvarna LC 48V, Motor BS 650e. Sekačka startuje vpohodě, ale při sekání klesají otáčky a ztrácí výkon že musím sekačku nadzvednout aby nechcípla. Karburátor jsem už čistil asi 4x, mírně se to zlepšilo ale nic moc. Nová svíčka i vzduchový filtr.

Může to mít souvislost, že jsem před časem místo benzinu nalil do sekačy chlornan sodný do bazénu(vypadjí v kanystru stejně), Pak jsem vše vyčistil nekolikrát, vše vyměnil ale výkon od té doby nic moc.

Na karbecu myslím žádné štelování otáček není, tak už fakt nevím co s tím dál. Pístní kroužky nebo?? Do motoru se mi vrtat nechce.

Děkuji za rady

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 227.2 (?), 29.5.2014 18:02

Nevim, mozna,pokud tj.nejaka necistota, mohl by tam byti zbytek vody v palivovem systemu.Ja mel neco podobneho, problem sekackaztracela otacky behem provozu, az zhasl motor uplne, nesel nastartovat a druhy den to same.V pohode jsem natocil a za cas kuckalo, kolisani otacek, az motor zhasnul.Zkusil bych mozna, u me to zabralo, pridavam do kazde nadrze po zime do cerstveho benzinu do nadrze sekacky 2-stamprlata velka velfobinu.Pak, kdyz se to trochu vycisti, prestane byti problem, tak davam jedno velke stamprle velfobinu.Po nekolika nadrzich, kdyz to nezlobi, tak velfobin prestanu davat.Pokud to znovu za cas zacne kuckat, tak treba opet velke stamprle velfobinu opet dam.Tim bych zacal.Myslim, ze tam bude zbytek vody nekde, asi.Tohle nestoji svet, tj.relativne par korun a uvidite, jestli to zabere.Zalezi tez na kvalite a stari benzinu, mimo jine.Chce to cerstve koupit benzin, dokonce nekde doporucuji i 98 oktanu.At to chodi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 94.115 (?), 30.5.2014 8:40

a jakpak se asi chová chlornan sodný k hliníku...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 227.2 (?), 30.5.2014 16:37

Nevim, jakou koncentraci mel chlornan, ale s hlinikem se to rado nema-naleptava hlinik a mozna i jiny material, i to muze byti problem.Pravdepodobne, mozna i to tak bude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 191.186 (?), 30.5.2014 18:40
Jak dlouho ten chlornan byl v sekačce?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 86.112 (?), 2.6.2014 9:28

Děkuji za reakce,

Chlornan tam byl jen do doby než to zdechlo..cca 3 minuty. Pak všechno ven, benzin přímo do válce asi 4x a pak se to rozchodilo.

Ještě mě napadlo co by dělalo špatné těsnění pod hlavou? Nemůže to být tím? Měnit válec a píst atd. je až krajní záležitost.

Ted jsem nalil velfobin(nebo něco podobného) a přišlo mi že se sekačka se chová o trochu líp, ale možná je to tím že tráva nebyla zas moc vysoká.

Stále mi přijde že nemůžu sekačku dostat do otáček, když ručně otočím regulátorem tak, že by se měli otáčky zvednot na max tak se nic neděje, jsem furt ve stejných otáčkách. Pro pokus jem uplne vyndal z karbece na přívod vzduchu a žádná změna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 192.242 (?), 2.6.2014 11:15

tesnenie pod hlavou by ste si všimli už pri volnobehu, toto bude problém s karburátorom, prípadne zlým predstihom zapalovania.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.34 (?), 2.6.2014 15:55

Poslední zjištění. Sešlo se pár chytrých hlav a zjistili jsme následující neuvěřitelnou skutečnost.

Klapka (respektive plastový výlisek) do kterého se zastrkuje klapka (ta u motoru) je pootočená, nejspíše už z výroby. Následek je takový, že když regulátor chce otevřít klapku aby dorovnal výkon tak klapku přivře.

Možná jsem to dřív neřešil, a zjistil to až teď.

Je vůbec možné aby to bylo z výroby takto pokur... ené? A otázka zda mi husqarna prodá nový díl, případně předelat stavající.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika