Sekačka bubnová BDR-620 Lucina 65



host - 221.50 (?) 
3.6.2012 13:20, zobrazeno: 15403x

Prosím mohl by někdo sdělit své zkušenosti s touto sekačkou?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.15 (?), 3.6.2012 13:39

Já tuto sekačku vlastním, ale mám profesionální provedení motoru - nemám GCV 190, ale GXV 190. Se sekačkou jsem více méně spokojen. Motor naskočí hned, problém s hustou trávou nemá, ovládání jednoduché, všechno vypadá bytelně, nic se nezkazilo. Dvě věci mě ale děsně štvou. První z nich je uložní nožů. Nože jsou vloženy mezi dva kotouče, což má výhodu, protože při naražení do tvrdé překážky se schovají dovnitř. Bohužel jak přijde mraveniště něbo krtinec, je to problém. Dřívější Dakr to prostě rozfofroval a jelo se dál. Vari se přes ně jaksi přeplazí, hromádka tam zůstane a tráva okolo není tak pěkně posekaná. Druhě věc, která mi někdy opravdu pijde krev, je pohon kol a zatáčení. Bez zapnutého pojezdu se se sekačkou pohybuje velmi těžce a hlavně zatáčení je problém. Na starém dakru jsem na rovince a na na mírném kopečku vypl pojezd a krásně jsem to prosvištěl bez pojezdu. Stejně tak se stroj špatně přemisťuje - naložení do dodávky např výjezdem po dvou deskách je prakticky nemožné, což s Dakrem nikdy nebyl problém. Pokud to mám shrnout, stroj to špatný není, ale asi bych si ho už nekoupil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.2 (?), 4.6.2012 8:41

Opravím Vás - máte motor GSV, že? Měl jsem možnost porovnat oba stroje přímo v terénu. DAKR je katastrofa: špatně seče přerostlou trávu (namotává se na rozmetadlo), lítá na vás hromada bordelu, sekačka je po práci jak prase. O pojezdu ani nemluvím - ten je tak vychytaný, že při rozjezdu musíte sekačku tlačit, aby se rozjela. Při změně rychlosti pojezdu musíte odmontovat přední i zadní kryt a při demontáži využijete nářadí. Brzda disku z kusu pryže. Kvalitu si prostě představuju jinak, třeba Panter FD2, to je super stroj s pohodnlnou obsluhou a dobře se s ním maká, ale Tekton, za to bych konstruktéra vyhodil na hodinu.

Lucina je proti tomu jiná třída - tuhý disk se čtyřma noži a větší setrvačnou hmotou (menší spotřeba benzínu, motor se tolik nenadře s roztáčením), perfektně krytý disk a seče jako ďas, navíc je úplně jedno, ajký motor na ní je, jestli GCV nebo BS 850, výkon je stejný.  Lucina má tuhou nápravu, ale přejezdy a otočky jsou bez problému, jen je prostě třeba využít trošku víc síly. Ve svazích to Lucka dává úplně na jedničku, když ji chytíte za řidítka, vytáhne vás do kopce (tohle zkuste s Dakrem a budete kupovat brzy nový řemen pojezdu, spálí se). Změna rychlosti jízdy je hotová během deseti sekund a bez nářadí. Ergonomie ovládání je parádní, všechno po ruce a nic netlačí do dlaní. Za mě jednoznačně Lůca!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.15 (?), 4.6.2012 12:17

Jo tak to asi bude ten GSV. Prostě byla nabídka, kdy šel koupit model s lepším motorem stejného objemu. Já porovnávám se starým Dakrem, jak vypadají Dakry dnes, to netuším. Ale za svým názorem si stojím, pokud bych opět kupoval, budu hledat jinde. I když, obávám se, že solidním konkurentem mu je na našem trhu asi jen ten Dakr (v cenové kategorii).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 166.15 (?), 5.6.2012 20:33

Tak jsem si ze zvědavosti procházel nabídku bubnových sekaček a našel jsem docela dost zajímavou novinku od Jikovu - STELLA Slev Vario. Motor B&S 950, toč. moment skoro 13 Nm, záběr 64 cm, volnoběžka, plynulá regulace pojezdu... Cena zatím nikde není, ale asi ude vyšší než Lucina. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 221.50 (?), 7.6.2012 8:38

Tak ta stella stojí necelých 28000 kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 166.15 (?), 7.6.2012 14:22

Potvrzuji. Psal jsem přímo výrobci. Zní to jako dobrá nabídka. Očekával jsem cenu vyšší jak 30 000. Už jen ten motor, výkonu a toč. momentu není nikdy dost. Moje Lucina při rychlém převodu pojezdu v hodně husté trávě dostává zabrat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 224.10 (?), 30.6.2013 17:45

Taky jsem chtěl koupit novou sekačku Stella Slev Vario, ale neměli ji ani na podnikové prodejně Proles v Č.B.,je o ní prý velký zájem a Motor nestačí pokrýt poptávku.Příští týden by jí prý už měli opět mít na prodejně a cena je celkem přijatelná, pokud tedy sekačka splňuje vše co se o ní píše(šest nožů, silný motor, vyšší otáčky bubnu, plynulá regulace rychlosti pojezdu, aj.).Měla by stát v Prolese 25000 Kč.,což je asi přibližně stejně jako Lucina.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika