Rider Stiga Garden Compact E HST



host - 142.9 (?) 
30.5.2013 9:33, zobrazeno: 9258x

Dobrý den,

nepořídil jste si někdo rider Stiga Garden Compact E HST?

Jak se vám s ním pracuje a jaké máte zkušenosti? Jak seče, plní koš, mulčuje, neucpává se výhozový otvor, stačí ten výkon 3,32 kW při 2.450 ot. jak je uvedeno např. zde, což je stejný stroj pod značkou Catel Garden.

Mně se tento malinký rider líbí. Právě proto, že je malý, lehký a tím pádem i obratný. Je to výrobek GGP, takže jistá kvalita tam určitě je.

Nejsou to stovky kilo železa jako u velkých zahradních traktorů, zvláště těch české výroby.

Uvítal bych trošku větší výkon a záběr tak 80 cm při zachování těchto malých rozměrů stroje. A to proto, aby žací ústrojí více přečnívalo na obě strany a já tak lépe mohl sekat blíže ke plotu apod.

Díky za názory.

Rider STIGA Garden Compact E HST
Rider STIGA Garden Compact E HST
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 33.231 (?), 5.4.2015 0:05

Dobrý den, sice už Váš dotaz asi nebude aktuální, ale Vámi zmiňovaného ridera jsem si v březnu roku 2014 koupil. Sekám s ním střídavě rovinatý i mírně svažitý terén. Rider tak v sezóně používám každý týden. Svoj práci zvládá velmi dobře. Žací nůž i klínový řemen žacího ústrojí mi sice vydržel jednu sezonu, ale jeho opotřebování je určitě odvislé od toho, jak často a kde se seká, neboť je to věc, která se opotřebí. Trošku mě zamrzelo, že akumulátor pro start mi vydržel do prvního nabití. Poté akumulátor "vytekl" a od té doby startuji ručně. Jinak co se samotného stroje týče, tento funguje bez problémů. Funkci mulčování nepoužívám. Jinak je velmi obratný a sekání s ním je pro mě i zábavou. Už se těším na to, jak jej zanedlouho už opět vytáhnu do žacího procesu... :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 59.177 (?), 13.4.2015 8:59

GGP zárukou kvality asi nebude, mě klekl motor BS i hned po koupi a byl nepříemný problém na světe, baterka a žací se nereklamuje?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 33.231 (?), 22.9.2015 9:37

Bylo mi řečeno, že na baterku je záruka asi jen 6, nebo 7 měsíců. Dealer, kde jsem ridera v akční nabídce zakoupil je celkem dost daleko, takže za cestu k němu bych dal více peněz, než za nový akumulátor :-) Klínový řemen je prý údajně také věc spotřeby a v místním obchodě se dá koupit za cenu kolem 160,- Kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 33.231 (?), 22.9.2015 9:25

Letní sezóna se nám blíží ke konci a já už jí pomalu začínám rekapitulovat... Žací nůž mi opět vydržel jen jednu sezonu. Nejde ani tak o to, že by byl opotřebovaný v místě čepele, ale na jeho patě v místě, kde v ohybu začíná lopatka pro výhoz trávy se opět vytvořily díry skrz. Odešel i hliníkový segment, ke kterému je nůž přišroubován. Na klínový řemen žacího ústrojí jsem zatím ještě nekoukal, ale až spadá listí, dojde i na něj. Výměnu oleje provádím až když zahradu zazimuji. Jinak výše uvedený akumulátor jsem letos zakoupil nový, ale nechávám si jej jako zálohu budícího napětí a možná i ze zvyku startuji ručně. Spouštění žacího ústrojí není záležitost pro holky. Od spouštěcí páky zde pak vede lanko v bovdenu a to již od počátku trochu síly vyžaduje. Škoda, že zde nepoužili táhla. Po sezoně to vše rozeberu, promažu, ale nic víc s tím neudělám. Jinak co se potom vlastního sečení týče, jsem celkem spokojený... Travní plochy o výměře 1100m2 - rovinatá, 800m2 - členitá a 800m2 - svažitá, zvládá sekat bez probémů a dnes už si nedokážu představit to vše "sběhat" klasickou travní sekačkou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika