Rider Husqvarna r 320 AWD vs. r 316TS AWD či něco jiného?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 14.169 (?) 
4.10.2014 21:21, zobrazeno: 46596x

Zdravím,

uvažuji nad koupí nějaké zahradní techniky. Měla by sekat zahradu u RD cca 3-5000m2 (90%rovina+ svah k potoku), menší arboretum u rybníka včetně sekání hráze a břehů rybníka. Taky cca 5000m2 a pak nějaké další plochy, na rovině. Celkem cca 10.000m2 pravidelného sekání.

Nyní si půjčuji rider 216, ale je to jenom zadokolka a ve svažitém terénu nestačí.

Dále jsem uvažoval na traktůrkem 4x4 kvůli sběru trávy, ale výběr je značně omezený a nabízí ho v podstatě jen stiga z renomovaných značek, a upřímně máme sekačku STIGA a kvalitou nic moc. Dále je těžiště traktůrku výše a to by mohlo být pro dané účely limitující. Plus horší manévrovatelnost.

U husqvarny kupuju lesní techniku ve větším a spokojenost s kavlitou a zázemím místního servisu. Proto bych rád cílil na tuto značku, ale nechci být předpojatý.

Již delší dobu mám zálusk na rider řady 300 a potřeboval bych trošku poradit ohledně výběru. Výše zmíněné ridery se liší pouze motore,, kdy r 320awd je jednoválec, který údajně vydrží 500 hodin provozu a 316 AWD je dvouválec, papírově lehce slabší, ale trvanlivější motor (údajně 1000 hodin). Finanční rozdíl he cca 35000 v neprospěch dvouválce.

Jezdil jsem z oběma, ale na jiných plochách. Tudíž srovnání nemám moc relevantní. S dvouválcem jezdím z půjčovny a výkonem +- dostatečný, je tam vyšší papírový kroutící moment než u jednoválce.

Tak a teď babo raď. Celkově bych se rád vč. žacího ústrojí dostal do 200.000Kč.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 115.106 (?), 5.10.2014 9:13

Karsit K 22/102 HX

nebo další možnost

Starjet Exclusive 4x4 AJ 102-23

oproti Husqvarně -  oba stroje silné motory né 500ccm prdítka, uzávěrky diferenciálu (obyčejné 4x4 bez uzávěry a 4x4 s uzávěrkou nelze srovnávat), česká výroba = spoustu příslušenství, cena kolem 150 000, takže moc konkurence nemají. Husqvarnu pilu ano, v traktorech a sekačkách, kde je to o stavebnici B&S + rám + kola mne nepřesvědčili.

Otázka je, jestli chcete rider nebo traktor???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 226.64 (?), 5.10.2014 20:20

Zdravím, Stiga nic moc? Co by jste chtěl od jedničky v kloubových reidrech.  Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.169 (?), 5.10.2014 20:49

Zdravím,

no popravdě bydlím v oblasti, kde se Starjet i Karsit vyrábějí.

Stroj očekávám mít cca 10 let a zrovna z doslechu jsem slyšel, že je problém s dodávkou ND. Ale jak říkám, pouze jsem to slyšel.  Upřímně, ani jedna z firem na trhu za 10 let být nemusí, což se např. u Husqvarny nebo Stigy (nebo John Deera či Hondy pod.) očekávat nedá.

Kritérium servisu a jeho dostupnosti považuji za velice důležité, nikam se mi moc nechce jezdit.

Ale zkusím je oslovit, zda stroj předvedou v reálných podmínkách. Ale jak říkám, za 150.000,- žádná láce a Stiga už je cenově srovnatelná.

Ten svah co chci sekat (bok rybníku) se bude muset sekat po vrstevnici, tudíž preferuji nízké těžiště. 4x4 je nutnost a pokud jsem zkoušel Husq R 316T AWD, tak tam to bylo dostatečné. Pokud bych jel svah po spádnici, tak by se třeba uzávěrka hodila, tam jsem k limitu došel, ale pak je to také o vzorku pneu a výhodách a nevýhodách uzávěrky diferenciálu.

Co se týče mé negativní poznámky ohledně Stigy, tak tam se jedná o sekačku s Honda motorem 5,5HP a vše vyjma tohoto motoru je problematické. Pohon, kolečka, koš,spoje dílů. Vůbec ve mně tento výrobek a následně značka nevzbuzuje důvěru. Servis mám sice přímo v bydlišti, ale oprava trvá dlouho (problém např. s dodávkou pohonu). Před Stigou jsme měli nějakou 4,5HP (myslím B/S) z Mountfieldu a jako že MTF nemůžu vystát, tak sekačka i přes značné poškození způsobené obsluhou (ohnuté klikovky) sekala super a byla absolutně bezporuchová.

Velké dilema bylo traktor vs. rider. Ale jelikož se jedná o poměrně velké plochy a sekání není můj job, ale pouze údržba míst, kde trávím čas (zahradničení je hobby, ale sekání je rutina), tak si myslím, že sběr by po čase nebyl aktuální a prostě bych stejně jen mulčoval. Na druhou stranu rider umožnuje i nesení dalších náčiní, které nejsou úplně k zahození. Taky je s ním obsluha příjemnější a hravější a sečení čelem má pak jen výhody. Nevýhodou je prostě jen ta nemožnost sebrat trávu a pak i cena.

Takže sečteno, rád si nechám poradit, ale tak nějak částečně tuším, co očekávám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 115.106 (?), 6.10.2014 7:11

Seco Crossjet 92-23 4x4 - fešák přesně pro vás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 14.169 (?), 6.10.2014 13:22

Ad Mulčovač SECO :

Pro mě by byl ideál něco s předním sečením a možností sběru trávy. Tohle je přesný opak, chápu využití někde na horách, ale já jeho přednosti nevyužiju. A ta cena taky není moc příznivá.

Potřebuji univerzální stroj se specifickými vlastnostmi (hlavně ta svahová dostupnost).  Potřebuji sekat pravidelně (1x týdně) plochy u RD (ideál sběr trávy) a poté méně pravidelně (ale pořád často) plochy jinde, často ve svahu.  Čelní sečení považuji za velice užitečnou věc.

Vím, že těch nároků je poměrně dost. A myslím si, že jim nejvíce se přibližuje koncepcí rider. U něho bych i nejspíše do budoucna ocenil možnost nesení dalšího nářadí (hlavně kartáč).

Nějaké zkušenosti se sweeperem (sběrací vozík za rider)  máte? Viděl jsem to v chodu ale nějak mne to nepřesvědčilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 14.169 (?), 8.10.2014 6:44

Zdravím,

tak koukám, že bez reakcí.

Tak alespoň dotaz nebo ujištění : u takto exponované techniky má asi smysl jít do dvouválce výkonově srovnatelného s jednoválcem, že? Nikde se nemůžu dopátrat parametrů kroutícího momentu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 9.10.2014 17:10

Kroutící momenty a další info máte na stránkách výrobce motorů B&S = Google - B&S, Honda, Kawasaki a máte to černé na bílém wink

S tím kartáčem bych to neviděl nějak aktivně, jednak mi není jasné, k čemu je takový kartáč dobrý, nepořádek a prach to akorát rozvíří když to nemá sběr a u sněhu je to podobné a za další člověka to přestane bavit přehazovat, to už je lepší nějaký výkonný zádový foukač a na větší vrstvu radlice. Musíte si stanovit priority a podružné prkotiny odsunout do pozadí, jinak budete tak dlouho vybírat až přeberete. Na sekání někde u potoka nepotřebujete ani sběr trávy, ani přední sečení, potřebujete výkonný motor, 4x4 pohon, nízkou cenu, dostupnost náhradních dílů a to se zase dostáváme ke strojům 4x4 Starjet, Karsit. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 10.10.2014 6:55

Zdravím, zřejmě jste ještě nevyzkoušel čelní sečení až se tak stane rychle změníte názor. Za sebe bych nedoporučoval ani Vámi předsouvané české stroje. Zabývám se opravami této techniky a rozhodně to není zas taková špička. Konstruktéři nakoupí klíčové skupiny a ostatní "vymyslí" doma. No, zřejmě je spoutává koncová cena a podle toho to vypadá. Zrovna nyní mám na dílně Goliáše (už po třetí,) má to být vlajková loď mulčovačů a to co předvádí na demovideu vydrží tak maximálně hodinu v kuse. Konkrétně, rozlomená a následně spálená elektromagnetická spojka sečení (opraveno na záruku), spálený řemen sečení (nějak nejde dohromady tabulkový přenášený výkon řemenu a výkon motoru), nyní ulomený ventilátor chlazení převodovky a následně zjištěn vymačkaný otvor v řemenici pro nasunutí na hřídel převodovky (vakl řemenice 5mm na hřídeli, těsně před havárií)Záruka neuznána, prý to posilují lepením už při výrobě a stroj byl přetěžován (lepí to protože dobře vědí jak je toto místo namahané, řemenice daleko od posledního ložiska). Bonus všeho je skutečně "výborný" přístup k jednotlivým celkům a "snadná" možnost oprav. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.169 (?), 10.10.2014 17:25

Zdravím,

tak cobyste radil. Už jsem si i domluvil předvedení modelu Karsit 4x4 přímo u výrobce na mnou vabraném pozemku, tak jen čekám kdy zavolají. Libila by se mi ta možnost sběru trávy, pak už vidím jen nevýhody. Ono že karsit ma uzávěrku zase dožene 4x4 rider svou manévrovatelností ("kloubem).

Když jsem koukal vizuelně na zpracování, nebyl jsem moc nadšen. Technicky zatím nedokážu posoudit, uvidíme po předváděčce. Můžou jen mile překvapit.

Proto se tady ptám na možnou volbu - jde mi také o servisovatelnost (dostupnost a potřeba ND), ne pouze o nízkou pořizovací cenu. A ta není ani zde zrovna nejnižší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika