Prosim o radu pri nakupu sekacky



Stránky: 1,  2   
host - 118.32 (?) 
7.8.2012 23:26, zobrazeno: 16333x
Dobry den Prosim o radu pri nakupu sekacky. Budu sekat travnik kolem domu - pokladany koberec, automaticka zavlaha, 150 m2, plocha zcela rovna, pravidelna (prave uhly), bez prekazek az na jeden strom, zadne zahony, snaha bude 1 x tydne, nicmene urcite to ne vzdy vyjde (cas). Krome toho budu jeste sekat kolem plotu cas od casu pas cca 2m siroky 40m dlouhy vysazeny travou, cca polovina je vsak v ne uplne mirnem svahu. Primarne uvazuji o benzinove rotacni sekacce - vim ze pozemek je maly a stacila by elektrika. Nicmene, proc primarne benzin - mam chalupu kde sekam cca 2000 m2 benzinem, jsem na to zvykly, udrzbu a vetsi naklady nevidim jako problem - neresim, nedovedu si predstavit tahat se u baraku s kabelem, dale mam skutecne malo casu - chci to mit posekane co nejrychleji - to je top priorita, o vikendu jsem casto pryc (chalupa), pres tyden dlouho v praci. Dale tahat kabel na ten pas kolem plotu by byl dalsi problem. Dalsi uvazovane parametry - bez pojezdu, co nejlehci (budu ji muset prenaset po par schodem pokazdem seceni), musi sekat co nejkvalitneji (sekat jako vretenova sice nikdy nebude ale nechci nejaky sunt, chci aby ten travnik vypadal solidne), dale nechci/nebudu mulcovat, znacka uplne nezalezi nicmene spise neco solidnejsiho. Zatim co jsem nasel/uvazoval (lehke, bez pojezdu...) 1) Stiga collector 46 - tady vsak jsem nekde cetl ze je spatny pomer vykonu a delky noze - asi by melo vliv na kvalitu seceni? 2) Dolmar PM-410 umi i mulcovat, v zakladu ma mulcovaci nuz - opet nevim zdali by sekaci nebyl lepsi, to je ale detail, bude se dat vymenit anebo je to jedno? 3) Brill steelline 42 XL 5.0 anebo Basic 40 BS, ta druha vsak ma slabsi motor stejne jako stiga, kluzna loziska a nevim kolik vazi 4) Viking MB 443 X nebo MB 248, obe vsak maji uvadeny maly vykon - opet nevim zdali neni problem viz bod 1 Prosim o radu, pomoc, pripadne tip na jinou sekacku/znacku, predem dekuji.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 95.114 (?), 7.8.2012 23:51
Dobry den, ja osobne bych sahl po elektrice... Mame stigu 46 s pojezdem a spokojenost je tak 50%. Kos a sekani je ok. Horsi je ovladani. El.spinac nic moc, je velmi citlivy. Madlo uz pevne nedrzi. A bovden od pojezdu jsem vymenil. Kdyz se ostri nuz, je rez travy paradni. Chce to castou peci o nuz.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 118.32 (?), 8.8.2012 7:55
Ok dekuji. Elektriku budu jeste zvazovat - je to dilema. Nicmene zatim bych spise preferoval, lehkou solidni jednoduchou benzinovou sekacku, viz duvody vyse. Muze mi prosim nekdo poradit ohledne tech modelu ktere jsem uvadel? Pripadne navrhnout jiny? Skutecne kvalita rezu spociva jen v ostrosti noze? Vykon motoru a delka noze na to nemaji zasadni vliv? Dekuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 208.20 (?), 10.8.2012 4:40
Stigu v tomto modelu nebrat-předpotopní motor, brill a viking nejsou v nás tak rozšířené, ale toho brillu by jsem se nebál.A proč ne hondu?Ano, kvalita posekání je přímo závislá na ostrosti nože, to jak sbírá nebo mulčuje, tak to následně udává jeho vyhnutí za ostřím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.138 (?), 10.8.2012 10:03

A co ten Dolmar? Ten se mi subjektivne libi nejvice, akorat standardne ho dodavaji s mulcovacim nozem - vzhledem k tomu ze budu 98% sekat a sbirat tak bych radsi sekaci nuz - aby sekala co nejlepe...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.138 (?), 10.8.2012 10:50

Z tech Hond by asi pozadavkum odpovidala tato - Honda HRG 415 C3 PDE. Nejake zkusenosti, nazory?

Dekuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 242.144 (?), 11.8.2012 20:58

Ten Dolmar mam. Kosi vyborne aj mokru travu, ma aj mulcovaciu zatku. Co sa tyka rychlosti kosenia s tymto nozom ziadny problem. Je lahka, obratna na vasu plochu za 10 -15 minut nemate co robit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 135.142 (?), 12.8.2012 10:31

Na ten noz by som si dal praveze pozor. Mam Dolmar 53cm a po dvoch rokoch kosenia vraj s univerzalnym nozom mi napadlo, resp. mojho otca, kedze 70l kos sa permanentne plnil tak na 40%, ze treba vymenit noz. Este som to nestihol zrealizovat, verim, ze kosiace noze (s lopatkami) ma Dolmar v ponuke, ale myslim, ze pokial nechcete mulcovat, co je aj tak len marketingovy tah na takyto typ kosaciek, treba jednoznacne zadovazit kosiaci noz, nie univerzalny alebo mulcovaci. Specialne asi pre Dolmar, na 90%, ci uz je trava sucha alebo mokra, vyssia alebo nizsia, totiz nezaplni kos. Verim, ze konstrukcia sasi s tym nema co do cinenia, ale isty si budem, az ked noze vymenim.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 135.142 (?), 13.8.2012 21:58

opravujem sa mam dolmar PM51 S3, na kazdy typ kosacky dolmar sa vsak predava/pouziva iba jeden typ noza! Takze ten "univerzal" je jedina alternativa a je naprd. Skusim este zavoalt do specializovaneho servisu alebo si tam navarim tie lopatky sam... Celkovo vidim v Dolmare najvacsiu slabinu v nozoch, kedze na obrazku sa vsetky podobali ako vajce vajcu, ale to iba dedukujem, v praxi mam odskusany len jeden typ. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 227.2 (?), 12.8.2012 13:39

Pisete, ze nemusite vylozene setrit kazdou korunu.Nabizim Vam reseni, variantu-dobry pomer, ceny a kvality.Sam mam nejlacinejsi HONDA IZY, necha se koupit do 10-ti tisic, pohon benzin, bez pojezdu, velmi dobre startovani, dobry motor, velka nadrz, poctive sasi, dobra znacka, snadna zmena vysky seceni, dobre se plni kos, sbira,kola v loziscich.Mam ji roky a s Hondou jsem vice nez-li maximalne spokojen.Hodne dobre z meho pohledu, doporucuji.Osobne s ni delam stovky metru, ac ted lituji, ze jsem si nevzal typ s pojezdem, prece jen pri plnem kosi, uz tj.pri tlaceni znat.Jeste bych potreboval vetsi zaber, ale mam uzke cesticky, branku u domu, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika