Pro travní sekačku do Polska?



host - 137.173 (?) 
19.3.2012 16:37, zobrazeno: 19216x

Dobrý den.

Jsem z Ostravy a potřebuji koupit motorovou sekačku s pojezdem. Někde jsem četla, že v Polsku jsou levnější. Nemáte někdo zkušenost? A pokud ano, kam zajet, abych to měla co nejblíže?

Děkuji, Lenka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 19.3.2012 17:01

opište výkony motorů, záběr sekačky atd a porovnejte v Polském Těšíně v Castoramě

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 19.3.2012 17:50

...a zjístíte, že Vás stejná sekačka výjde na 70% naši ceny... A není problém v Castoramě cokoli vyreklamovat. Když potřebuji jakékoliv věci do zahrady a dílny, tak jezdím pouze tam. Naši hobby prodejci (snad kromě Hornbachu) se tam můžou jet učit, jak se poskytuje servis zákazníkovi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 2.73 (?), 19.3.2012 19:29

A co po záruční době nebo posezonní údržba - vyhodit po dvou letech a koupit nové zase v Castoramě? Jak se něco pokazí tak naložit do auta a zase do Polska? Nebo se pak běhá s prosíkem po místních prodejcích v ČR. Oni jsou pak tady nadšeni opravovat nějaké složené hybridy padělků renomovaných značek dodaných různými obchodními kanály do Castoramy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 19.3.2012 19:41

co si představujete pod pojmem posezonní údržba?To mám jezdit do servisu, aby mi sekačku umyli nebo vyměnili olej, svíčku?Jak se něco pokazí, tak naložit a do Polska, hranice nejsou problém, samozřejmě nikoho nenutím kupovat sekačku tam, jestli to má 100 km.Pokud vydrží dva roky, tak už vydrží tak říkajíc všechno, pokud se normálně o sekačku starám.Jinak jsou opraváři skoro v každé vesnici, kteří si se sekačkou poradí, např.opraváři mot.pil.křoviňáků.A o hybridy není nouze ani u nás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 182.227 (?), 4.9.2012 16:36

Na jaře jsem sháněl křovinořez FS 410.Tady ho oficiální prodejci Stihl v té době nabízeli v akci se slevou asi 3 tisíce.Koupil jsem ho u oficiálního prodejce v Polsku bez akce, bez slevy o další tři a půl tisíce levněji než slavná slevová akce Stihl.Jak jsem psal o několik týdnů dříve.Jsme malý trh a velké společnosti si tady zatím dělají co chtějí.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 2.73 (?), 4.9.2012 20:48

Poláci jsou kšeftmani, takže i motory v tam koupených sekačkách nemusí být orginální. Už vidím opraváře, který má opravovat nějakou skládanku z Číny. Doufám, že Vám alespoň za tu opravu napaří 30 - 50% navíc oproti zboží zakoupeného zde v ČR u nich. Stačí problémy s technikou koupenou přes internet, když se pokazí. Já můžu dojít do Castoramy pěšky, ale zahradní techniku - pilu, sekačku, travní traktor, křovinořez, kterou používám běhen sezóny často bych si tam nekoupil. Mi stačí, jak jsem si koupil tady v ČR sněhovou frézu - orginál Čína a pak stejnou frézu viděl v Castoramě o cca 2.000 Kč levnější.Tu z Polska nikdy. Reklamace v Castoramě také znám a nic extra.Ale nakupujte tam, je to Vaše věc. Já prodejcem nejsem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Zigfried - (5) - 226.64 (?), 9.9.2012 21:31

Mám sekačku Stiga původně s motorem Brigs Straton. Popár letech se mi podařilo sekačku zničit- nakopnutá hřídel, motor začal vibrovat. Vykašlal jsem se na opravu a před několika lety jsem v Plusu (dnes Penny) koupil čínskou benzínovou sekačku za 2000 Kč ve výprodeji. Tak jsem ten čínskej motor přehodil do šasi od Stigy a musím popravdě říct, že motor chodí mnohem líp než původní BS. Číňan chytá, že ho nastartuje i dítě a spotřeba je nižší. Kdybych dneska natrefil na stejný kup, jako tenkrát v Plusu, koupil bych hned dvě. Jinak čínskej motor maká bez jakýchkoliv nároků na servis již 4 roky. Pouze vždy po sezóně vyměním olej a nabrousím nůž. Motor jde krásně pravidelně a bez vibrací. Když si vzpomenu na BS, kde každou chvíli kolísaly otáčky a furt jsem se hrabal v karburaci...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 97.58 (?), 10.9.2012 9:55

No, když budete srovnávat jen výkon, záběr a podobně, tak vám cena i u nás bude kolísat v rozmezí 10t, ale když porovnáte přesně stejnou sekačku, (výrobce, typ,), tak zjistíte, že to v Polsku vyjde levněji o 3-5 stovek, k tomu cesta na nákup, v případě problémů další cesty s reklamací atak dále. Do toho bych nešel. Na jaře jsem řešil tento problém a skončil jsem u našeho prodejce. Vybral po internetu, porovnal ceny a nakonec šel do železářství cestou z práce. Levnější měli už jen o 40,-Kč ve městě 50km odtud, takže nebylo o čem přemýšlet. Zrovna na tomhle se šetření dost často změní v bezedný odběr dalších peněz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika