Potřebuji poradit: záhradní traktor



DarekJ - (3) - 35.222 (?) 
20.4.2012 13:51, zobrazeno: 9469x

Máme plochu cca 7500 m2 (opravdu tolik, nespletl jsem se) v mírném svahu. Zatím to sečeme obyčejnou sekačkou ale je to dřina… Chtěl bych koupit zahradní traktor. Nemáme daleko k servisu stiga, viking, honda. Poraďte z výběrem. Zahradní techniky je dost a ceny nejsou niské. Nechtěl bych přeplatit anebo naopak špatně investovat peníze.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 18.54 (?), 22.4.2012 21:15

Zdravím,

švagr si koupil loni na jaře traktrůrek Starjet Exclusive AJ 102-20 (P5), vybíral ho opravdu důkladně, takže kvalita tam je.

Seče s ním cca stejnou plochu jako vy (3/4 hektaru) a nemůže si ho vynachválit, osobně jsem s nim sekal 2x a zvládá sekání i vyšší trávy poměrně dobře. 

Bohužel nevím jaký je váš cenový rozpočet. 

Pokud máte rozumně dostupný servis a prodejnu této značky, tak se zkuste informovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
DarekJ - (3) - 35.222 (?), 25.4.2012 13:58

Star Jet P5 je pro nás asi předimenzovaný stroj. Uvažoval jsem spíš o traktůrku v ceně do cca 100.000 (o Star Jet P1 nebo P2) ale za tu cenu můžu mít také hondu HF 2417 K3 HME nebo Cub Cadet CC 1022 KHN a pokud přidám par tisíc i viking MT 6112. Nevím co je pro nás lepši.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.14 (?), 25.4.2012 14:40

Honda i Cub Cadet jsou dobré stroje, ale ceny náhradních dílů jsou vyšší než konkrétně u českého výrobku Starjet. Ta honda se hodí spíše na pravidleně (na krátko) sřižený trávník, seká o trochu kvalitněji (to nám řekl prodejce, takže nemám vlastní zkušenost).

Cub Cadet byl také v užším výběru, ale servis je daleko, tak nakonec vyhrál Starjet, který byl v akci ve výbavě P5 za 115 tis.

Jinak teď je Starjet P3 v akci za 104tis. s motorem VANGUARD, nad tím bych také zauvažoval. Poraďte se s prodejcem, zda Vámi vybraný stroj bude zvládat udávaných 7500m2, není to zrovna málo.

Jinak přeji ať vyberete to co Vám bude nejlépe vyhovovat.

Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 144.56 (?), 25.4.2012 14:50

Starjet P1 i P2 jsou v pohodě. Celou loňskou sezonu sem sekal loňským modelem s 22hp intekem a aut. uzávěrou a jde to pěkně. Sekám asi 5.000m2. Něco sekám pravidelně cca 3-4x v měcísi a sbírám, něco deflektoruju za sebe. Uzávěru využivám hlavně ve velkých bočních náklonech a prudkých výjezdech či sjezdech. Někomu by mohla aut. uzávěra vadit, protože se občas zamyká když se otáčíte a ono se mu pak moc zatáčet nechce, proto pokud je sklon pozemku minimální raději P1 bez uzávěry. Letos jsme pořídili i předváděcí frontrider, s ním udržuju cca 3tis m2 (letos už třikrát) a ten zbytek ve svazích a kde to nesekám na parkovku zafoukám za sebe Starjetem- letos ještě trávu nesekal, akorát koncem března posbíral mech po provzdušňovači.

mrkněte se na Stize a Hondě na čepy, robustnost rámu a cenu ND. Mínus Seca jsou křehké plasty, mj. i proto si kupte do koše plech na kamínky (u Exclusivů standartně montovaný) - ať Vám potvory neprostřelí horní víko koše. Hodně štěstí s výběrem.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 245.35 (?), 6.5.2012 22:49

Pokud máte "fůru" zbytečných peněz, kupte si zahradní traktor. Pokud máte něco jako původní sekačku MF 70, nic lepšího neseženete. 7500 m je louka, ta se seká tak 3-4 x do roka. Zahradní traktůrek je jenom spousta problémů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.250 (?), 8.5.2012 13:25

Zahradní traktor za 100000 je jen ukázka finanční sily budoucího majitele, porovnejte si to třeba z cenou velkého traktoru s mulcherem a jeho dalším možném využití, to je absolutní nepoměr a nebo si zjistěte kolik stojí od nějaké firmy mulčování Vaší plochy a třeba dojdete k rozhodnutí že za cenu traktůrku máte na 10let zajištěnou údržbu pozemku(pokud ovšem nechcete mít golfové hřiště)ale sekání dle zákona nebo místních vyhlášek,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.98 (?), 8.5.2012 14:00

Jde o úhel pohledu.Pominu-li nenormální ceny nejen zahradní techniky v naší zemi vzhledem k výši platů běžných občanů tak každý, kdo se trochu orientuje v technice po průzkumu trhu velmi rychle pochopí, že pokud má mít travní traktor alespoň nějakou technickou úroveň a kombinaci vlastností, nebude se jeho cena nějak moc výrazně lišit směrem dolů od cca 100.000 Kč. A je zcela jedno, od jakého bude výrobce. 

Není to žádná ukázka finanční síly budoucího majitele, je to pouze ukázka naprosto zoufalé úrovně nefunkčního českého trhu a jeho pověstné "neviditelné ruky". A budoucí majitel na to buď má, nebo nemá (je ochoten a nebo nucen okolnostmi tuto cenu zaplatit nebo není).

Neporovnávejte podobné stroje s velkými traktory s mulčerem.Majitel sadu či veliké zahrady už třeba nemůže běhat s malou sekačkou co týden spousty kilometrů po zahradě a přesto chce mít pozemek udržovaný.Což vždy nesplní pouze mulčování. Navíc se žádný velký traktor do běžného sadu nevejde a běhat za ručním mulčerem je opět pro řadu lidí těžko zvladatelné.

Každý člověk může mít svůj "správný" úhel pohledu na údržbu zahrady, řada lidí má ke svému pozemku silný vztah a chce jej mít udžovaný kvalitně i se sebranou posečenou trávou a nemusí mu sloužit zdraví tak jako jiným. Navíc si pod pojmem "posekaná zahrada" představuje každý něco trochu jiného.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika