Plně automatická sekačka Automower



Stránky: 1,  2,  3   
Megie - (7) - 0.170 (?) 
4.4.2008 10:15, zobrazeno: 43025x

Máte jí někdo? - Zajímaly by mně vaše zkušenosti, atp. Uvažuji o ní na nově zakládanou zahradu. Díky.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 74.129 (?), 4.4.2008 11:30

Za ty peníze Vám bude zahradnická firma zahradu udržovat a máte to bez starostí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Megie - (7) - 0.170 (?), 4.4.2008 12:06

Pokud vezmu v úvahu pouze otázku financí, tak musím souhlasit. Ale jsou tu i jiné aspekty … Nechci čekat (za hezkého počasí) až bude posekaná tráva a budu moci na zahradu. Dočetla jsem se, že pracuje na principu pasoucího se zvířete = seká trávu malou a často. Mimochodem potichu - to beru jako velmi příjemný bonus. Navíc, pokud svěřím trávník odborné firmě, je to do jisté míry ztráta soukromí. Péči o výsadbu nepotřebuji, je mým hobby. Chci ji koncipovat víceméně neformálně a tak si budu moci dovolit nepravidelnou starost … Hezký trávník se však s nepravidelnou péčí neslučuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 74.129 (?), 4.4.2008 12:51

Pokud Vám nevadí přemrštěná cena sekačky mohu jen doplnit, že tato sekačka pouze stále trávu zastřihuje, nesbírá a nemulčuje.Pozemek pro ni musíte napřed upravit, srovnat, obehnat drátem s vodičem.Předpokládám, že pozemek máte ideální a rovný, nezastíněný a s připojením 220V pro nabíjecí stanici.Navíc na tento samochod reagují dost špatně domácí psi a pod.a pokud nemáte oplocenou a chráněnou zahradu, bude Vám sekačka nejspíše brzy ukradená.

Péče o kvalitní trávník ovšem vyžaduje mnohem více a tato sekačka za 59000,-Kč pro jeho vitalitu a krásný vzhled udělá tak 1% z celku.

Kdyby to tak všechno bylo skvělé jak v reklamách HQ nemyslíte, že by to už měl každý na zahradě a nemusel se o nic starat ???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 4.4.2008 13:24

Nebyl bych tak kategorický

- úprava pozemku pro docílení pěkného trávníku je nutna tak jako tak. Tomu se nevyhnete. Automower nepotřebuje "dokonalou plochu" ale vyžaduje upravený povrch na kterém nesmí být terénní nerovnosti. Není úplně přesné, že nesbírá a nemulčuje- Tato sekačka prostě jede trvale. Není vůbec malá, ani lehká, tak jak by člověk čekal, je vybavena sofistikovanou technologií řízení práce a powermanagementu a opravdu se chová "inteligentně" trávník jí posekaný vypadá skvěle.  Automower seká extrémně ostrými, v podstatě žiletkovými břity. A tím že seká trvale jsou posekaná stébla maximálně milimetry dlouhé (spíš méně)  a rychle se rozloží.

Nyní to špatné - nejhorší je, že se krade... Zloději je sice na nic, protože se sama zablokuje. Ale to Vám investici nevrátí. Druhým dobrým žertem je v českých zemích zničení. Pokud se sekačkou třískně přející soused o obrubník, nebo jí hodí do jezírka, je sklizeno.

O Automoweru jsem hodně uvažoval, konzultoval jsem to s kamarádem, profesionálně prodávajícím zahradní techniku (ve velkém). K automoweru řekl následující:

  • Dobře seká, bez diskusí
  • Ötázka je životnost, nemyslel záruku, ale reálnou životnost, ta by měla být alespoň 6-10 let, aby se stroj vyplatil
  • jak je to s náklady na provoz a servis (Co stojí výměna Batery Packu, břity a atd.)
  • O hodných sousedech byla řeč.

PS. Nakonec jsem koupil benzín, Automower mne stále velice láká, ale mám pocit, že poměr cena/ výkon a rizika zničení zatím stále hovoří pro klasiku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Megie - (7) - 0.170 (?), 4.4.2008 13:55

ad Alí: Máte pravdu. Všechny tyhle informace jsem už vyčetla. Mně by právě zajímalo přesně to, na co jste narazil, a to:  otázka celkové životnosti (ne záruky), náklady na servis (břity, baterie, atp.). To jsem měla na mysli. De facto nejzákeřnější ze všeho je ale ta lidská - a speciálně čecháčkovská - závist. Jak jste správně podotknul.

Tak to vypadá, že benzín se prodávat nebude :-). Díky za reakci a hezký den přeji :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Megie - (7) - 0.170 (?), 4.4.2008 13:44

Ad poslední věta anonyma: při vší úctě, chtěla bych vidět, kolik máte třeba právě Vy v okolí lidí, kteří by si tuhle sekačku mohli dovolit...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 74.129 (?), 4.4.2008 14:22

Pokud Vaší poslední otázku mohu zodpovědět, tak bych si ji mohl koupit v pohodě hned teď. Ovšem snažil jsem se Vám naznačit proč bych ji nechtěl a jaké má nevýhody a nechci Vás tím nijak odradit od její koupě. Zatím jste mi ničím moje výtky k uvedené sekačce nevyvrátila. To, že si ji každý nemůže koupit, to pochopím a sám pokud by byla super bych ji měl na zahradě první. Sám mám traktor za trojnásobek ceny automoweru a něco o údržbě a sečení trávy vím. Sekačka i když trávu jen stále zastřihuje, tak trávní hmota se ovšem nevypařuje a nikam neztrácí a je třeba ji vertikutací odstraňovat a vyhrabovat.Životnost stroje Vám nezaručí nikdo ani výrobce, napíše tam dle používání a je zameteno.Servisní část a cenu výměny baterií bych nechal na servis HQ, který Vám na dotaz toto sdělí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Megie - (7) - 0.170 (?), 4.4.2008 14:51

Neptala jsem se, zda si ji můžete dovolit Vy, ale lidi kolem Vás. Což byla pouze a jen reakce na Vaši otázku, zda si myslím "že už by to měl na zahradě dávno každý". Udělal jste za tím tři otazníky, z čehož jsem získala pocit, že na odpovědi na tuhle otázku Vám záleží. Jinak, že nesbírá posečenou trávu, vím. Jak Alí napsal a jak jsem se i já dočetla na internetu, seká pořád a tudíž malé kousky, které zůstávají ležet na trávníku a rychle se rozloží. Ostatních požadavků (ohraničení, terén, připojení, atd.) jsem si vědoma. A s možností zeptat se v HQ počítám, děkuji za radu. Ale já bych si úplně nejraději přečetla objektivní a nestranný názor majitele tohoto zařízení. Nebo-li osobní zkušenost s tímto výrobkem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 79.176 (?), 4.4.2008 18:04

Nemyslíte, že kvalitní a dobrý stroj nepotřebuje ani velkou reklamu a prosadí se i sám. Tím bylo myšleno jen to, že pokud by byla tato zmíněná sekačka opravdu super, koupí si ji každý a bude ji používat¨. To snad zodpoví Váš dotaz k tomu, že mí sousedé sekačku na zahradě nemají i když na ni bezesporu mají. Také se Vám velice omlouvám, že píšu do tohoto diskusního fóra i když jsem si sekačku HQ Automower nekoupil a přesto si dovolím ji trošku kritizovat.

Neznám sice Vaši výměru zahrady, kterou bude sekačka sekat ale vzhledem k tomu, jaká bude plocha trávy a tráva sama budete mít travní odpad.Tím, že ho nožíky rozsekají na mm kousky, tím opravdu nezmizí a stále na trávníku zůstavá.Přečtěte si něco ohledně průměrného přírůstku za rok u trav, který máte na zahradě a z toho lehce vypočtěte celkovou travní hmotu, kterou sekačka zpracuje a nechá na trávníku.Nenechte se oblbnout slovy zetlí a zmizí...

Životnost / dle výrobce /sekacích břitů do jejich výměny je 2-4 týdny /cca 1000m2 plochy.-potom nutná servisní výměna. Sečtěte si jen za sezózu co to bude stát.

Životnost / dle výrobce / baterií NiMH 4,4Ah / 18V 1-3 roky maximálně, ovšem za předpokladu několika cyklů nabití a vybití denně.Baterie se na 100% nabíjí 12-15h, což je dost dlouho, když vydrží na baterii sekat cca 1hodinu a potřebuje znovu dobíjet.Navíc si sekačka neporadí moc dobře s vodou a pokud začne silně pršet, nebudete doma pak může dojít k poškození stroje.          

Jinak sekačka i ohraničení, servis a elektřina není zadarmo, tudíž sečtěte všechny tyto náklady a porovnejte.Více informací je na www.automower.cz ale nevěřte všemu co tam píšou.Docela jsem se pobavil při těch referencích lidí jak tam píšou, jak jim sekačka vyhnala mech z trávníku.

Můžete mi znovu oponovat a vyvrátit mi některé postřehy, které jsem se jen dočetl z materiálů HQ.? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika