Odolná sekačka 4x4 do náročného terénu



Stránky: 1,  2,  3   
host - 184.14 (?) 
6.5.2013 14:01, zobrazeno: 39395x

Dobrý den,

prosím o radu, jakou sekačku vybrat do terénu v okolí chaty. Jedná se o cca 2000-3000m2 plochy, část je břeh malé řeky s rovinou a svahem, okolí chaty je rovinaté, ale s různými terénními nerovnostmi a část je tráva v lese mezi stromy, z toho část ve svahu. Pozemek byl 10 let neudržovaný, byl zarostlý nálety a hustým plevelem. Loni jsme ho museli vzít traktorem s lištovkou a vyhubit plevel + vykopat pařízky po náletech. Letos sekáme starou Enheill sekačkou BG-PM 46 S a je to neskutečná dřina. Pozemek ještě není pravidelně sekán a tráva je různě hustá a vysoká, místy jsou 10cm koleje od traktoru a různé prohlubně a rigoly, krtince a vyvýšené drny. Naše stará Einhell sekačka na ten terén prostě nestačí, zadní kolečka jsou malá a vzorek ojetý (prokluzuje), navíc zabírá jen jedno kolečko a má poměrně malý koš (pořád musím vysypávat).

Můžete mi prosím poradit odolnou sekačku se silným motorem (hlavně kvůli pojezdu). Ani mi tak nezáleží na šířce záběru, spíš aby se s ní dalo sekat do kopce i ve svahu, aby se s ní dobře manipulovalo a nenadřeli jsme se v tom nerovném terénu. Ideální by byla nějaká 4x4 :-) dělá se něco takového?

Předem děkuji za názor nebo doporučení.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 208.201 (?), 6.5.2013 15:19
Dělá je Husqvarna - LC 56 AWD, ale pro vaši potřebu je nevhodná. Pak ještě s pohonem všech čtyř kol dělala čínská Wega. Jediné řešení dle mého je AS motor, ale jsou to pálky. Loni jsem na burze viděl dvoutaktní sekačku AS motor ve slušném stavu za 15 tisíc. Kdybych neměl dobrou s náhradními kolečky, hned bych ji koupil. :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 184.14 (?), 6.5.2013 16:34

Děkuji za tip, ale 65.000 Kc za sekacku opravdu dát nemohu, nehledě na to, že by mi ji z té chaty určitě co nevidět někdo ukradl.

Můžete mi prosím poradit nějakou hodně robustní sekačku která by snesla ten tankodrom a snadno by se s ní manipulovalo (přesun na místo sekání, tlačení do kopce při sekání, šikmé sekání ve svahu, pojezd přes drny a nerovnosti), než se to za rok až dva sekání postupně srovná a péčí se postupně vytvoří trávník? Nemám v této věci žádného favorita, snad jen cenově bych nechtěl přesáhnout např. cenu sekačky STIGA Turbo Excel 50SQ.

Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 72.3 (?), 6.5.2013 17:53

Problem je, ze sekacka je na seceni travniku, kdyz se travnik teprve postupne zaklada v takovem "marastu", tak to vetsinou chce nejaky horizontalni mulcovac, nebo reseni typu Dakr.

Sam resim neco podobneho do sadu na nejakych 5000m2 a tohle mi vychazi jako nejlepsi pomer cena vykon.

Ondrej

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 124.49 (?), 7.5.2013 6:25
Když to tak čtu, začínám zvažovat údržbu resp. založení trávníku jen na poloviční ploše kolem chaty a na břehu reky a na svah v lese raději zapomenu a koupím nějakou klasickou sekacku s nejakym silnym B&S motorem s moznosti nastavení vyšší výšky sečtení (abych přejel ten marast, než plochu zkultivuji) a snad to půjde...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 65.203 (?), 8.5.2013 18:48

A proc ne ten Dakr nebo Vari system? Ja myslim ze na takovy povrch je to idealni, Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 136.206 (?), 9.5.2013 20:39

Zase bych flintu do zita nehazel, co si zaplatit traktor s poradnym cepakovym mulcovacem, za pul hodiny bude paseka jak klicka jenom srovnat nejakym kultivatorem, nebo radlici eventuelne ruco motyka/lopata/hrabe (podle terenu), prinejhorsim nejaky podkop se svahovackou. Takovou vybavu ma na kazde dedine nekdo. Za par stovek hotovo, nejhur tisicovka a pak zalozit fajnovy travnicek a udrzovat obyc sekackou... hmm..?

Ondrej

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 124.49 (?), 13.5.2013 20:40
O tom jsem také uvažoval, ale jen asi třetina pozemku e přístupná traktorem, zbytek je částečně v lese, kolem chaty, kde je skalka, a čast je samostatne u vody. Nejaka klasická sekacka s velkými koly a výkonným motorem by to měla zvládnout. Ale je to chata, takže potenciální riziko krádeže, proto nechci investovat do drahých modelu zvučných značek. Potrebuji jen vybrat něco robustní ho s velkými koly, disponující výkonem na pojezd a ty svahy a různou trávu. Minuly týden jsem vykopal všechny pařížský od na letových stromků a provedl druhé sekání. Ještě poradne vyhrabat a jednou plošekat a už to pomalu bude terén, kam bych pustil i novou sekacku...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
flubertn - (14) - 248.58 (?), 14.5.2013 0:39

pozeral si uz tu Husqvarna LC 56 AWD - motor honda a 4x4. vyska kosenia max 107,95 mm.  Ja osobne som si ju teraz kupil ale LC 56 (bez 4x4 - AWD) a zatial max spokojny. cena je okolo 750€. Mne sa podarila kupa bez 4x4 za 515€. pred tym som mal Einhel 51 VS a HQ mulcuje omnoho lepsie. aj vzhlad pokoseneho travnika je krajsi - cisty rez.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.121 (?), 14.5.2013 23:13

dobrý den, nechci zakládat nové téma, tak jen prosím zkušené uživatele o krátkouradu.         Nemám na chalupě zase tak hrozný terén, ale je opravdu velký rozdíl mezi sekačkou s pojezdem s menšími klasickými koly (v akci Partner P 53-  625Dse silným motorem BS) a jinou s podobnou cenou, ovšem slabší s velkými koly - tedy pokud se týká průchodnosti? Není to tak trochu trik a móda, dávat i slabším a "fórovějším" strojům co největší kola? Nemám možnost to vyzkoušet a zatím se dřu s prastarýmrozviklaným malým mountfieldem bez pojezdu a sil a času ubývá. Mít tak na to 15tisíc tak neváhám. Děkuji jestli někdo napíše. LČ          

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika