Neuznání záruky na sekačce Dolmar PM 4601 S3



Stránky: 1,  2   
host - 101.47 (?) 
8.8.2016 20:34, zobrazeno: 9300x

Dobrý den obracím se na Vás s žádostí o názor který se týká neuznané závady na sekačce Dolmar PM 4601 S3 která je stále v záruce.Závada se týká ůdajně zaneseného karburátoru z důvodu používání nekvalitního benzínu po celou dobu co jsem sekačku používal jsem naléval pouze N95 od Schell a co mě dorazilo nejvíc je to že se na karburátor nevztahuje záruka.Takže demontování a vyčistění karburátoru utrazvukem v Briggs napočítali na 1500Kč mate někdo podobnou zkušenost.

děkuji za názor

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 9.6 (?), 9.8.2016 19:43

Bohužel, mají pravdu - je to poškození vzniklé použitím nekvalitního paliva a na to se záruka opravdu nevztahuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 48.106 (?), 9.8.2016 19:53
Mají pravdu podle výkladu záruky. Není však fér, že se dá koupit palivo, které stojí za pendrek. Hodně hůř dopadl zemědělec, který si na úvěr koupil traktor a natankoval do něj nějaký šmejd na čerpačce. Nasejou do benzínu, nafty líh a kupujte stabilizátory a starejte se. Nač tyto blbosti, prodejte mi kvalitní benzín za už tak nekřesťanské prachy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 182.227 (?), 9.8.2016 20:06

Je to úplně mimo téma, ale nějak tomu nerozumím. ČOI pokutuje benzinky, ale přeci nějaká společnost jim ten nekvalitní musela prodat. To jako benzinář zavolá do velké, nebo spíš obrovské společnosti a nahlásí jim dodejte mi na benzinku nějaký šmejd? A ta velká společnost, jim ten šmejd doveze bez potíží? Není chyba spíše u toho dodavatele? Když musí vědět, že dodává něco špatného.  Nebo si ČOI spíše na takové společnosti netroufne.? P 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 247.219 (?), 9.8.2016 20:39

Pane, tie benzinove šmejdy im vozia vsetkym, vsetci o tom vedia že je to špatne, ale ČOI (SOI) s tym neurobi nic, lebo je to legalne!! Je to podla europskej legislativy...

Viac si mozete precitat o tom aj tu: Ktory benzin v ČR a v SR neobsahuje BIO-primesy?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 44.203 (?), 10.8.2016 18:35

Sekačka Stiga s motorem Honda problém s palivem, v záruce lítaly otáčky nahoru dolů.Reklamováno u prodejce v záruce, do paliva dávány aditiva dle doporučení od Hondy z webu.Dle vyjádření opraváře:3x ultrazvuk, nepomohlo zakoupil ještě výkonější ultrazvuk- nedokázal vyčistit.Jeho závěr: reakce paliva s nevhodnou slitinou karburátoru.Dáno do autoriz servisu Honda.Nestihly to do 30 dní a tak jsem byl moc rád že mě prodejce po tahanicích vrátil.peníze.Zakoupena ta samá Stiga s Brigsem 675 a již 3 roky bez problémů u stejného prodejce benzinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 117.16 (?), 11.8.2016 11:10

Zdravím, nevidím to jako problém s palivem ale jako problém se záručním servisem. Hlavně závěr servisu na "nevhodnou reakci" je úsměvný. Nezastávám se Hondy a snažím se být nestranný ale 675ka od BS je co se konstrukce týče nepovedený motor. Stačí samotný motor potěžkat a zjistíte, že BS šetří kde to jen jde, výsledkem jsou utrhané držáky motoru i při zdánlivě nevinném nárazu nože na překážku. Spodní díl motoru (karter) již jako náhradní díl v česku došel a čekací doby jsou neskutečně dlouhé. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 126.145 (?), 11.8.2016 15:05

Dovolím si oponovať. Ale od začiatku.

Pokiaľ je zasvinený karburátor -je prakticky nemožné aby sa bordel do neho dostal z iného zdroja ako z paliva.Je otázne či je to z pet fľaše, bandasky inak znečisteného paliva alebo starého zvodnateného paliva.Otázne to je.Ale v podstate je to jedno.Chyba obsluhy. To znamená záruka sa zamieta.Ale zaúčtovať 1500 peňazí za vyčistenie karburátora je trochu silná káva.Ovšem neviem či to bolo len to.

 No a čo sa týka motorov.Aj mne sa niekoľko krát stalo že som si nevedel dať rady z karburátorom z Hondy.

 No a 675 SV je jeden z najblbuvzdornejších motorov.Samozrejme všimol som si za posledné 2roky problémy z olejovou vaňou ale neni to nijako extra vypuklé.Zatiľ som sa s tým stretol 2x a mal som zatiaľ tie vane v rozobratých starých kosačkách.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 101.47 (?), 11.8.2016 19:45
Bylo mě zděleno že karburátor musí demontovat a vyčistit ultrazvukem dělají to přímo v Briggsu myslím si pokud bych na to nepřistoupil měl bych po záruce na motor.Oni by to uvedli do záručního listu že byl problém s karburátorem ale to jsem se jenom domníval tak jsem ji to raději odsouhlasil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 73.186 (?), 11.8.2016 22:16

"Nezastávám se Hondy a snažím se být nestranný ale 675ka od BS je co se konstrukce týče nepovedený motor."

- a který motor je podle Vás tedy povedený?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika