Názor na benzínový vertikutátor VeGA GT 5654



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
         
host - 138.237 (?) 
25.3.2015 19:17

Měl jsem zapůjčen Eliet 401 s Brigsem a i když to byl od Elietu ten nejmenší model, tak makal parádně. Škoda jen té ceny, přístroj za 25 tisíc pro použití dvakrát ročně se teda moc nerentuje. Navíc šly ceny v půjčovnách trochu dolů, takže kdo chce zkusit tuhle parádičku, tak vřele doporučuji. Jinak Eliet dělá i modely s cepovými noži stejně jako ten Veibamg, ale to už je profi řada.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 141.91 (?), 26.3.2015 15:05

Zdravím, měl jsem před lety z půjčovny profi vertikutátor s plovoucímy noži Billy Goat PR 550H. U těch jeho plovoucích nožů mě přišlo, že ta vertikutace je mnohem rasantnější než u běžných pevných nožů. Tj. vybralo to mnohem více stařiny než běžný vertikutátor s pevnými noži. Stručně řečeno, ta vertikutace byla v přeneseném významu jako "hluboká orba" a u pevných nožů něco jako "smykování" (hloubku mi vždy nastavili v půjčovně). Proto jsem v tomto přípdě ani nejel do kříže neboť by to nemělo už cenu. Je však možné, že to bylo i tím, že v ten daný moment bylo v trávníku více stařiny nebo byla trochu vlhká po ránu.

U toho SOLA jsem byl fakt zklamán, je však možné že ty nože prostě půjčovna neřeší a nechá s tím lidi klidně pracovat. SOLO trávník ale při jarní vertikutaci krásně a čistě prořezalo, jen té plsti prostě nepomohlo pořádně ven, tj. ty nože zas až tak hrozné být nemohly.

UV-40B jsem koupil až poté, co jsem si ho mohl tehdá na zahradě vyzkoušet při podzimní vertikutaci. V porovnání váha, rozměry, výkon a výsledek vertikutace byl jednoznačně z půjčených strojů nejlepší Eliet 450, ale kvůli té jeho ceně jsem šel do toho UV-40. Se samotnými pružinami na válci zkušenosti nemám. Na válci UV-40 jsou nože a pružiny, tj. čistě teoreticky je mezi noži a pružinami tak malá mezera, že se vertikutátor chová jako jemné "motorové hrábě" co kromě prořezu drnu krásně vyhrabou všechen čurbes co tam kdy byl. Toť má pětiletá zkušenost s vertikutací:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika