Navštívili jste někdy předváděčky výrobce a víte co vaše Vari umí?



Stránky: 1,  2   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?) 
8.11.2013 13:17, zobrazeno: 13410x

Návod versus zdravý rozum? Nasbíráte zkušenosti čtením návodu? Je při učení ovládání VARIny prostor pro smouky typu pokus×omyl?

a další na přání "založte si vlastní vlákno".

S.

svahová dostupnost
svahová dostupnost
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 72.218 (?), 8.11.2013 17:05

Na předváděčky VARI jezdím pravidelně - a vyzkoušel jsem postupně úplně celý sortiment. Není nad to, když si člověk může nechat poradit jakou sekačku si vybrat, ochotně i poradí jak správně nastavit i stroj pro orbu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 189.101 (?), 8.11.2013 17:39

Osobně se předváděček nezůčastňji, ale rád bych se na některou podíval. Brání mi v tom minimálně dva handicapy. Poslední část vaší složené věty mi na tváři vykouzlila velký úsměv. Abych si udělal obrazek co se týče nastavení stroje pro orbu, mi stačí jejich nic neříkající video a zmatečný návod k obsluze pluhu APH352.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 8.11.2013 18:47

Ano, pana obchodního ředitele jsem na vady videa upozorňoval, ale to že mají (už od r.2010) HD kameru a HD střižnu, tak po knverzi na rozlišení 1/2VHS spolu s absencí základních znalostí o filmové řeči dělá to co na jejich stránkách vidíte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 181.165 (?), 10.11.2013 18:59

Nevím na jaké vady videa jste upozorňoval. Na ta videa skutečně nepotřebují zařízení s vysokým rozlišením, že nemají šajn o filmové tvorbě mi nevadí, ale když na to firma má a my to zaplatíme. Vadí mi to, že v těch videích neni všechno, seřizování stroje považuji za stěžejní a proto by to mělo být potuplováno viz seřízení pluhu, tištěné návody by mohly mít také lepší úroveň. Návod má sloužit k tomu abych nemusel používat způsob „omyl + pokus“.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 220.186 (?), 10.11.2013 20:34

Když ve videu není vidět jestli obsluha má v rice klíč nebo šroubovák, tak zároveň nepoznáte, co a jak seřizuje. Vybavení má sekretářka pana ředitele lepší než reportéři Novy, ale znalosti o tom co a jak ukázat nikoliv.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 156.142 (?), 8.11.2013 17:29

Co je na snímku v pozadí vlevo nevím, ale v popředí vpravo je vidět jak je rostlá buřina, která se seče. Takže být vámi tak ty stupně raději vynechám. Vlastním převodoku DSK316 se zpátečkou a bubnovou sekačkou. Sám mám vyzkoušeno, jak se seče v členitém terénu. Vyzkoušejte si sám co taková mašinka dokáže udělat při práci ve svahu, když jezdíte po vrstevnici, to výrobce ani nedopručuje. Máte co dělat, abyste stroječek udržel tam kde ho chcete mít. Pro případ, že byste to nezvládl, vám výrobce radí: pusťte kleče a v nohy - to znamená, utečte a o osud stroje se nestarejte, protože zničená posaná setava za víc jak padesát papírů, je pořád nic proti nějakému vážnému úrazu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6490) - 9.2 (?), 8.11.2013 17:47

Tak oni jsou smoukové v podstaě všichni, kdo si koupí nějaký strojek. Anglické návody přeložené do v číně tištěné češtiny je hrůza hrůzoucí a pracovat se strojkem se podle toho asi nenaučí nikdo. Podstatné je, že k mechanické práci s čímkoliv je potřeba alespoň elementární znalost mechaniky a povědomost o práci strojů. Což jsou atributy, které se v moderní společnosti pomalu vytrácejí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 191.186 (?), 8.11.2013 18:47

Zdravím, u každého nového stroje je velmi důležité si přečíst návod, neboť v něm jsou specifika obsluhy stroje, jeho údržby, aby se předešlo chybám obsluhy nesprávným, nevhodným použitím, poškození zdraví. Potom každý získává zkušenosti s obsluhou a může zjistit, že něco je v návodu příliš popsané a není to ve skutečnosti třeba, tak popisovat, jiné důležité věci jsou popsány málo a špatně vysvětleny. Proto je nutné si přečíst návod a potom postupně získávat zkušenosti a praxi v obsluze. Je rozdíl u malotraktoru, který se pohybuje ve složitém terénu a nebo oře na zahradě, je rozdíl u sečení trávy ve svahu a na rovině. Na trávě to klouže, svah a td. Obsluha musí předvídat, jako řidič automobilu, co se může stát, když jede rychle a má za sebou náklad, nebo seče a odlétávají kameny, nebo rotavátoruje v místě, kde může být v zemi něco, co poškodí stroj, nebo stroj poškodí trubku, kabel atd. Samouk je každý, který má za sebou úspěšnou první fázi, kdy se něco naučil a používá to v praxi, bez ohrožení sebe, svého okolí a stroje. Samouk ale může přehlédnout, že do převodovky musí dát hypoidní olej, nebo si myslí, že ví, jaký tam patří, nebo se učí seřizovat ventily, čistit karburátor a pod. V tomto je úspěšnost samouka adekvátní jeho schopnostem a znalostem s technikou. Základ je pořád návod a znát nároky stroje, potom je se strojem spokojenost a nehrozí nebezpečí obsluze ani jejímu okolí. J.S.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 9.11.2013 0:12

Pěkně jste to napsal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika