Může svíčka zničit zapalování?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 114.130 (?) 
16.2.2009 17:29, zobrazeno: 139348x

Dobrý den.

Mám pilu Jonsered 2150 něco málo přes rok. Pila po čase začala špatně startovat, vyměnil jsem svíčku (orig.byla NGK BPMR 7A) za svíčku BRISK U 15 (NGK jsem nesehnal). Pila bez problému sloužila další cca 4 měsíce a poté po určité době (cca 5 minut práce) zhasla a nešla nastartovat. Odnesl jsem ji do servisu, jejich vyjádření mě ale dosti zaskočilo, neb na vině je údajně vadné zapalování, které bylo poškozeno použitím neoriginální svíčky. Je vůbec možné, aby svíčka zničila zapalování? Setkal se někdo z místních odborníků (J.S.,R.B...) s podobným problémem? Jde mi o to, že mi nechtějí uznat opravu jako záruční.

Děkuji za pomoc, František Dvořáček.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Gl. - (10) - 90.168 (?), 16.2.2009 17:36

Pochybuju - ze strany prodejce jen záminka k zamítnutí reklamace. Zajděte tam ještě jednou. Pokud reklamaci vadného zapalování nebudou chtít uznat, tak jim řekněte, že necháte udělat znalecký posudek a přijdete s ním znovu. Pokud se budou cukat i potom, tak ten posudek nechte udělat a dejte je k soudu.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.168 (?), 16.2.2009 17:49

PS: Přesný důvod zamítnutí reklamace chtějte písemně.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 111.1 (?), 16.2.2009 17:37

to si asi dělají srandu takovou blbost jsem neslyšel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 16.2.2009 17:53

S tímto jsem se nesetkal. Problém se svíčkou byl vždy spojen s vhodností její velikosti a tvaru - těsnění na válci(kužel, podložka) - to beru z pohledu výběru mezi svíčkami určenými pro motorové pily. Vhodnou svíčkou od Brisku by byla PR 17 Y. Ale ohledně vadného zapalování se zatím co vím, nikdo nepídil po svíčce a vždy se to považovalo  - v záruce, jako jasná záruční oprava, pokud nebyl modul mechanicky poškozen, nebo vysokonapěťový kabel. Zapalovací moduly nejsou tak poruchové, je to u nových pil výjimka. Můj názor je ten, že pouze svíčka(pokud byla vhodně zvolena) to nemohla způsobit, po tak dlouhé době provozu by se to vlivem svíčky projevilo určitě dříve. Mimochodem U 15 jsou dle Brisku doporučovány do motorových pil, i když jiných značek než Jonsered. Osobně bych koupil jinou  - správnou svíčku a uplatnil  záruku znovu. Kdybyste použil svíčku, kterou nelze použít do motorové pily, tak bych to stanovisko servisu chápal. Ale tato svíčka je použitelná, dle výrobce do motorové pily. Navíc asi pila jela dobře, když jste ji neměl důvod měnit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 128.44 (?), 16.2.2009 18:23

Hledají záminu a našli ji. Je otázka, zda jste ochotný jít do nejistého sporu.

Podívejte se DOBŘE do záručních podmínek. Jestli je tam uvedeno jako podmínka použití originálního příslušenství, máte asi po záruce. Pokud máte dobrého právníka a stojí Vám to za námahu, zeptejte se ho, jakou máte šanci.

Na rady internetových hrdinů jak jít neohroženě do sporu buďte opatrný, oni to neplatí a klávesnice snese všechno. Je to jen na Vás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.108 (?), 16.2.2009 18:42

To je totální blbost že by to bylo od svíčky a ještě od svíčky vhodné k motorové pile.Mám elektrocentrálu a sekačka a pilu -- ani v jednom už pěknou řadu let není origoš svíčka ale jiná.stejně vhodná -- žádný problém není a ani a tím sem si jistej díky svíčce nebude...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.168 (?), 16.2.2009 19:05

Tohle klidně vezmu na sebe. Jinak to, že po nich bude chtít písemně důvod zamítnutí reklamace a nadhodí následný postup (znalecký posudek + soud) - to ho nestojí nic. Prodejce většinou změní názor, protože je mu jasné, že soud by prohrál. Je třeba jednat slušně ale rázně - prodejce musí vidět, že před ním není trouba který sklopí uši a zaplatí opravu.

Ad záruční podmínky - zákonnou záruku není možno jakkoliv omezit. Ani podmínkou použití pouze orig. dílů -  zamítnutí záruky kvůli neorig. dílům není možné. Pro zamítnutí by závada neorig. dílem musela být způsobena a prodejce by to musel prokázat.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.2.2009 20:46

Zdravím vás pánové, napíšu něco, co vás většinu asi nepotěší.Také bych reklamaci v tomto konkrétním případě neuznal! Zapalovací svíčka Brisk/ Oregon U 15 není ani omylem náhradou za NGK BPMR7A! Proč - těsnění svíčky U 15 je kuželem, tedy jiný typ dosedací plochy válce, U 15 není svíčka odrušená a na konec to podstatné, má jinou, než výrobcem předepsanou tepelnou hodnotu! Jak jsem již napsal jinde, BRISK je schválen a prodáván s logem HQ, ovšem pro HQ a Jonsered, to jsou svíčky PR17Y a nikoli U15/UR15! 

A Gl., mrzí mne to, ale opět se pletete. Zákonná záruka může být ze strany výrobce podmíněna užitím (a také mnohdy je!), originálních, či tzv. "aftermarket" dílů. Tedy příklad - STIHL - celoživotní a posléze 5-ti letá záruka na zapalování, je podmíněna použitím zap. svíček s pevnou botkou, neboť bylo zjištěno nadměrné jiskření při povolení šroubovací, které způsobovalo "odpálení" elektroniky zapalování, což jistě potvrdí HH. Doporučeno osazování náhradní svíčkou BOSCH, dodávanou přímo z Modřic, nebo NGK taktéž jako nd, ale za podstatně vyšší cenu. Myslíte, že vám uznají reklamaci v autosalonu, namontujete-li si do VW motoru Čínské vstřikovací čerpadlo? Navíc s výkonem vyšším než originál, které vám zničí vstřiky? Tazatelem namontovaná svíčka v tomto motoru, nemá co dělat!

Ovšem počátek závady, musel být někde jinde, neboť svíčky NGK mají takovou výdrž, že při profi provozu se většinou mění z jiných důvodů, než je jejich kolaps. Osobně 5 let v pile a vyměnil jsem jen preventivně!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 16.2.2009 21:17

souhlasím s radkem, k tomu není co dodat, snad jen že Stihl např. podmiňuje záruku používáním orig. oleje do benzinu, což se někomu nemusí líbit a můžeme o tom polemizovat (viz jiné vlákno), ale je pravda že v záruce je zadřených strojů opravdu minimum

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů20:43
Nářadí pro průklest vysokých stromů19:01
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika