Motor



Stránky: 1,  2   
host - 86.140 (?) 
21.2.2013 13:02, zobrazeno: 10388x

Dobrý den vlastním křovinořez který byl něakou dobu odstaven tedka jsem se ho snažil nastartoval ale marně.Svíčka je suchá takže směs nejde do válce.NEvítě co s tím karbec jsem vyčistil jiskru hází a pořád nic..už jsem s toho zoufalý..

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 237.215 (?), 21.2.2013 20:01

Zdravim, vyčištění a kontrola funkce karburároru včetně jeho základního nastavení, tím nemyslím nastavení nastavení škrtících šroubů, ale seřízení dávkovacího mechanizmu. Karburátor se skládá ze čtyř hlavních funkčních celků, ten nejjednodušší je čerpání paliva a jeho filtrace, potom dávkování paliva v závislosti na množství protékaného vzduchu pak hlavní rozprašování paliva a přechodový systém (několik mikrodírek a kanálků). Potom už tam je jen hlavní klapka a většinou ještě i sytičová (někdy je karburátor bez ní). Také je ještě na některých karburátorech pumpička primeru. Pokud jste toto všechno prověřil, tak lze říci, že je karburátor schopný funkce a zbývá už jen jeho donastavení za běhu stroje. Vaší závadu tipuji na nefunkční dávkovací systém, protože jste natáhl pružinu dávkovacího ventilu, to je poměrně běžný zásah když se někdo neodborně "podívá" do karburátoru. Každý typ karburátoru má tuto pružinku "ušitou" přímo na svojí konstrukci a nelze jí jakým koliv způsobem upravovat. Pokud je můj typ správný, tak si z tělesa karburátoru opiště jeho číslo a kupte novou pružinku, tu tam vsaďte a bude to chodit. Ještě si zkontrolujte těsnost sacího potrubí z nádrže. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 86.140 (?), 21.2.2013 21:25

Zdravím nevím že by se mi podařilo natáhnout pružinku nejsem si toho vědom.Chi se zeptat jak by to mělo fungovat s nádrže vedou dvě hadičky jedna tahá palivá s nádrže a druhá ho tam vrací toto jsem nepochopil můžete mi to něak vyjasnit? Ono motor nechce vůbec chytnout jen ze začátku se ozívaly rány s výfuku a to bylo vše..Děkuji za rady

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.254 (?), 22.2.2013 7:37

Zdravím, čepadlo v karburátoru čerpá palivo za běhu motoru bez ohledu na jeho spotřebu. Karburátor si z tohoto množství odebírá jen tolik, kolik momentálně potřebuje, přebytek se vrací do nádrže. Tento systém se používá většinou ve spojení s primerní pumpičkou z důvodu rychlého zahlcení celého palivového systému a tím snadnějších starů. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 86.140 (?), 22.2.2013 10:30

Dobrý den, ano ten primer tam je.KDyž to palivo s nádrže čerpá i vrací takže by karburátor měl fungovat? v tom případě mi pořád není jasné proč to ani neškytne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 176.246 (?), 22.2.2013 21:01

skus zakladnu fintu, vyber sviečku, podlej par kvapiek, par krat štartni bez sytiča, mal by sa aspon ozvať, len pozor na zaliatu sviečku-kontroluj!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 128.254 (?), 23.2.2013 9:37

Zdtravím, pokud při čerpání primerní pumpičkou palivo protéká, tak je zřejmě karburátor zahlcen a v tomto případe se jedná o vadné dávkování paliva a nebo neprůchodného sítka v karburátoru. Zkontrolujte sítko, rozeberte dávkovací ventil a vše dokonale vyčistěte. Pokud se Vám to nepovede zprovoznit ani po tomto úkonu, tak do servisu. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.140 (?), 23.2.2013 10:34

Dobrý den, karburátor jsem rozebraný už měl sítko je ok a všechno jsem očistil.Do servisu se mi to moc dávat nechce, oprava by byla dražší než celý křovinořez.Nemáte ještě něaké rady? případně čemu se v karburátoru věnovat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 235.205 (?), 23.2.2013 22:03

Zdravím, opravdu to vypadá na dávkovací ventil, který neotvírá. Buď již uvedená pružinka, nebo membrána, nebo vahadlo, nebo jehlový ventil, nebo nedovírá klapka sytiče, nebo je ucpané impulzní potrubí, nebo jsou vadná gufera na klice, nebo jste otočil těsnění pod karburátorem atd. Opravdu to odneste do servisu. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.140 (?), 25.2.2013 13:33

Dobrý den rozebral jsem ještě jednou karburátor všechno vyčistil tak uvidíme, myslítě že by mohla být chyba i v těsnění mezi válcem připadně mezi nádrží a proto by to nešlo? nebo že by mohl být problém že jsem na namíchání směsi použil 3měsíce starý benzín?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika