Stiga Estate 3084 s hydropohonem Hydro Gear



Stránky: 1,  2   
host - 90.135 (?) 
15.8.2014 9:57, zobrazeno: 15291x

Zdravím čtenáře i přispěvatele do tohoto fóra,

bylo mě 65 let, mám vyměněný kyčelní kloub a sekání cca 1500m2 v podobě běhání za sekačkou kolem našeho RD se mě proto pomalu "zajídá". Uvažuji o zahradním traktoru a došel jsem k tomu, že pro moje potřeby by mě naprosto vyhovoval shora uvedený traktor Stiga s hydropohonem se záběrem 84 cm. Servis bych měl ale cca 20 km od baráku v Hronově. Pozemek mám téměř na rovině, je obdélníkového tvaru a kromě živého plotu po obvodu zde není skoro nic, co by jeho sečení dělalo složitým. Nemíním s ním tahat, vozík, hrnout sníh ani používat další přídavné nářadí. Na to mám jiné zařízení. Přečetl jsem zde na fóru hodně pochybností o tom, co může člověk v podobě traktoru za necelých 50 tis., pokud se kvality týká, získat a jsem si toho vědom. Na druhou stranu ale investovat podstatně více peněz do lepšího traktoru na takovouhle výměru se mě nechce. Mám jen obavy z toho a proto tento příspěvek píšu, že traktor je vybaven hydropohonem Hydro Gear, na který jsem tady mnoho chvály nenašel a je zde velmi často prezentován tak, že jeho životnost je výrazně nižší, než životnost pohonu TUFF TORQ, zejména z důvodů nedokonale vyřešeného chlazení hydropohonu.  Jak jsem uvedl, budu s ním ale jen sekat těch 1500m2 zhruba co týden až 10 dnů udržovaného trávníku na rovině bez zatěžování přídavnými zařízeními.    Můžete mě prosím vy zkušení majitelé zahradních traktorů či servisní technici nebo opraváři říci svůj názor na věc, zda mám mít z tohoto typu hydropohonu obavy, protože je to zařízení, které je v případě opravy či výměny cenová darda. Jinak místní prodejce mě nabízí traktor MTD SMART 130H, mající naprosto typově i výkonově shodný motor Brigs jako má Stiga 3084, ale záběr je 92cm a hydropohon má údajně TUFF TORQ K46. Cena je asi o dva tisíce vyšší než by byla u Stigy. Dodavatelem je ale Garland a s ním nemám dobré zkušenosti a nějaké přílišné chvalozpěvy na kvalitu traktorů MTD a cenu ND jsem tady pokud se pamatuji moc nečetl.

Děkuji předem všem za jakékoliv praktické zkušenosti a poznatky ať už z provozu, servisu či oprav k danému tématu, které mě konečné rozhodnutí, co koupit, usnadní. Mirek

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
chladin - (9) - 209.98 (?), 15.8.2014 12:07

Dobrý den. Mám stejný traktor i s hydro gearem. Sekám s ním od jara a zatím vše v pořádku. Jestli se převodovka přehřívá jsem nezkoušel, ale v sobotu chci posekat zbytek zahrady, tak se na to podívám. Jinak sekám cca tu samou plochu. Jediná malá moucha je, že se pootvírá koš cca o 5 cm, určitě to půjde nějak vyřešit, možná to jen technik špatně smontoval. Poruchy žádné. Na sekacím zařízení nejsou antiskalpovací kolečka, ale když nejedete rychle a neřežete zatáčky, tak se trávě nic nestane :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.107 (?), 15.8.2014 14:28

Radit, která ze dvou převodovek je lepší si netroufnu. Chěl jsem spíše zareagovat na to, že máte v místě prodejce MTD, který by Vám určitě udělal cenu, aby to vyšlo se Stigou nastejno. Není vlastně výhoda brát stroj v místě? S firmou Garland nemusíte přijít vůbec do styku, obrátíte se na toho prodejce a je to na něm, ne? Já Vám nechci vymlouvat co jste si vybral, je to prostě jen taková úvaha a vůbec zde nejde o STIGA vs. MTD, ale o lepší dostupnost všeho potřebného v místě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.98 (?), 15.8.2014 14:36

No ne že by Stiga byla nějaký značkový zázrak, to už dávno neplatí zrovna tak jako u HQ - minimalizace nákladů se projevuje v současnosti u každého výrobce, ale jistě je to lepší varianta.Skladem nedrží většinu dílů vůbec žádná značka a minimálně několik dní čekáte u všech, ale čekat na případné díly několik(3) měsíců u MTD je přeci jen silná káva. V sezoně to skutečně potěší a pak není servis v místě vůbec k ničemu.Tolik k dostupnosti všeho potřebného.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 90.135 (?), 15.8.2014 20:07

Nedělámi si iluzi o tom, že Stiga v této cenové kategorii bude nějaký značkový a kvalitativní zázrak. Ale předpokládám (možná mylně) že Stiga, stejně tak jako řada dalších renomovaných značek, které byly známé a jsou v povědomí veřejnosti jako dřívější výrobci kvalitních výrobků, pak pokud chtějí v dnešní konkurenci obstát, si přece jen kvalitu svých výrobků vyráběných kdesi a z čehosi trochu víc pohlídá, než nějaký no name výrobce. A svůj názor na Garland odávající výrobky a náhradní díly na MTD a zkušenosti s ním jsem uvedl u předchozí reakce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 90.135 (?), 15.8.2014 19:55

Ano souhlasím s vámi, že koupit v místě by bylo nejlepší. Ale ten prodejce je navázán na Garland, takže pokud se traktoru týká je to MTD a Cub Cadet a WERCO a to je HECHT. O Hechtu se zmniňovat nebudu, ale pokud se to týká MTD a s ním spojeného Garlandu mám vlastní negatívní zkušenost, že prodejce je u mnohých věcí bez GARLANDU vedle jak ta jedle. Před několika lety jsem u nich koupil křovinořez Marunaku s motorem Kawasaki a ani za 3 měsíce mě prodejce ač se snažil jak mohl nebyl schopen ke křovinořezu dodat strunovou hlavu (protože mu odpovídající hlavu nedodal Garland), se kterou by se dalo sekat. Skončilo to odstoupením od smlouvy a vrácení zboží a peněz.        A těch negativnívch zkušeností s přístupem Garlandu k řešení záručnícvh oprav a dodávek dílů jsem na fóru přečetl řadu. Takže ani s odstupem několika let se v Garlandu asi moc nic nezměnilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 11.107 (?), 15.8.2014 20:14

Pokud je to jak píšete, pak je Vaše rozhodnutí asi vysvobození jak Vaše, tak prodejce. Ovšem "jakou převodovku" a proč vám fakt neporadím. Kapnete na nepovedený kus jedné či druhé a věškeré rady jsou ty tam. Navíc teda u Vás nebude dostávat převodovka nějaký "záhul", tak snad je to i jedno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 59.175 (?), 16.8.2014 7:56

Koupě tohoto traktoru považuju za katastrofu, nepodařený kus nebo snižování ceny na úkor kvality je mùj přįpad. Zatìm vše řešeno v záruce ale už pochybuji nad životností stroje. Jinak traktor jedině s hydrem. Jo a ten koše mi otvíral taky, pilník a zkrácení pružiny pomohlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 90.135 (?), 16.8.2014 9:11

Pane 59.175, že má člověk při koupi nové věci pech, to se holt občas stává, a to i u věcí daleko nákladnějších. Mohl byste mě prosím trochu blíže popsat, co všechno vás na traktoru za závady postihlo, že koupi traktoru hodnotíte jako katastrofickou? Bylo to spíše více "drobností" nebo se jednalo o zásadní závady či nedostatky? Co vás vede k doměnce, že životnost traktoru nebude velká?  Každý jsme jiný. Když to hodně zjednoduším pefekcionistu rozhodí i drobnosti, "flegmatik" pokud traktor nastartuje a bude sekat tak nad nějakými z jeho pohledu "prkotinami" mávne rukou. Nevím, do jaké míry nový Obč. zákoník změnil zažité zvyklosti, že po třech opravách mohl člověk na prodejci požadovat buď odstoupení od smlouvy a vrácení peněz, nebo nový výrobek. A kupoval jste traktor přes internet, nebo v kamenném obchodě? Děkuji vám předem za odpověď. Každá praktická zkušenost vlastníka-provozovatele, či opraváře je pro mě cenným poznatkem. Mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 59.175 (?), 16.8.2014 21:18

Anabázi s motorem jsem popsal v jiném vlákně, potom nešlo spustit sekací ústrojí - seřízeno prodejcem, ulomenou vyklápěcî páku koše, samovolné otvírání koše za jízdy, nedotažené nože které odrbaly unašeče jsem neměl chuť reklamovat, zdechající motor jsem vyřešil po telefonu s prodejcem - podtlak v nádrži. To co jsem projezdil, provolal + pro mě cenný čas už ani nepočítám. V poslední době jsem reklamoval nějak moc věcí - auto, elektroniku, domácí spotřebiče, nářadí... tož tak. Jinak funkční traktor je pro mě velký pomocník a zem. technice jsem se jsem se kdysi i věnoval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika