Malý, lehký křovonořez



Stránky: 1,  2,  3   
host - 60.77 (?) 
9.6.2013 14:28, zobrazeno: 27478x

Pročetl jsem mnoho ale stále nevím jakou cestou se vydat. Jsem příznivce spíše kvality. Na druhou stranu vím že některé renomované značky používají levné komponenty a kvalitou jsou pak stejné jako kterýkoliv no name. 

Já sám jdu raději zlatou střední cestou. Mám malou zahradu a přilehlý pozemek k bytovce který je nutno na střídačku se sousedy občas posekat. Dále jsem koupil kus pozemku kde postupně budu budovat zakradu větší. Uvažoval jsem o rotační sekačce ale na takovou plochu a terém mi přijde příliš velká, těžká a neohrabaná.

Vybral jsem tedy křovinořez. Tchýně má elektrický Oleo mac, seká jakž takž normální trávu. Jinak nemám srovnání a potřebuji motorový. nakonec jsem se rozhodl pro levnou Stigu SB 33 D. Prodejce mi ale řekl že je to čínský dvoutakt a ať přidám 1000,- a vezmu si nejnižší Stihl(ten má ale jern strunovou hlavu-kotouč by se hodil).

Chtěl jsem se ale dostat cc na 5000,-, to je asi nereálné s kvalitním strojem.

Rád bych kvalitu, dvojitý popruh, strunu i kotouč. Uvažoval jsem začky Stiga, Stihl,Dolmar, Hitachi.

Co vybrat.Díky

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 9.6.2013 15:51

Projděte si značky které chcete a zaměřte se na vámi chtěný kotouč, je dost těžký a bude asi k dispozici pro silné stroje, takže můžete postupně vyřazovat určité značky bez kotouče a případně dvojtý popruh-dobrá věc.Jinak kotouč je na sečení trávy do pokosů, pokud nepotřebujete pokosy, struna je lepší a stroj netrápí.sám raději kosím strunou než kotoučem, je fakt těžký a motor má co dělat aby se roztočil dost rychle dle plynu.Dejte 6500,- a máte výběr festovní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 60.77 (?), 9.6.2013 21:16
No asi nemám problém používat jen strunu. A co by jste tedy konkrétně doporučil za stroj/stroje? Ale 6500,- je už dost přes limit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 154.156 (?), 9.6.2013 22:18

poznate tie porekadlá že: za malo peňazí malo muziky, alebo nie som taký bohatý aby som kupoval lacné veci.u mňa sa to už potvrdilo nie raz!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 60.77 (?), 10.6.2013 0:08

U mě taky, ale když tomu nerozumím nemám se čeho chytit. Mockrát se mi také potvrdilo, zvlášť v D-testu že nejdražší a nejlepší značky, nemusí být nejkvalitnější a nejlepší.

Proto raději jdu cestou informací, doporučení a zpravidla cestou lepšího průměru nebo kvalitou, ale třeba staršímy levnějšímy modely.

Jak vidím konnkrétně mi nikdo neporadí.

Očekával jsem reakci: používal jsem zahradní techniku těchto značek, fungovala tak a tak, reklamace, díly, výkon, opotřebení.

Doporučuji zančku - tuto a ppokud máte míň peněz tak tuto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 192.226 (?), 10.6.2013 0:41

Používam krovinorez al-ko, predchodcu súčasného modelu BC 4125 II Comfort. Kosím s ním už 5 rokov a musím povedať, že servis veľmi zanedbávam. Nič tam ešte nebolo menené /ani vzduchový filter/, len do toho lejem benzín premiešaný s olejom. Je pravda, že niektoré diely už odpadli, ale na funkčnosť to nemá vplyv. Na zimu ho odkladám tak, ako som s ním posledný krát dohosil. V podstate sa k nemu správam veľmi kruto, asi preto, že je taký lacný. Aj môj predavač mi povedal, že sa čuduje, že mi to stále beží, lebo tam fakt nebolo nič servisované, ani to čo má byť po sezóne premazané,  premazané nie je. Štart po zime je bez problémov. Nebráni sa ani benzínu, ktorý celu zimu stál premiešaný s olejom. Nekosím s ním často /10 x za rok/, ale zato hutne /viac ako 2 hod. v kuse/. Nevýhody: je dosť ťažký /súčasný model je asi ľahší/ a má iba popruh prevesený krížom cez rameno /bolí z toho chrbát/. Vibrácie sú podľa mňa ok, ale minule som zle navil lanko, tak to s ním hádzalo trochu viac a teraz mám strpnutý prst, ktorým sa mačká spúšť. Tohto roku pojde na generálku. Myslím, že cenovo je to niekde na úrovni noname produtkov zo supermarketov, ale čo sa týka kvality, tak neľutujem kúpu, za tú cenu proste aj keby sa hneď zajtra pokazil, tak 5 rokov bezúdržby kosil dobre - a kúpim si nový na ďalších 5 rokov. Benzín tam lejem v pomere 250ml oleja do 5 litrov benzínu, viem, že je to mimo návod, ale mám pocit, že je pri takom pomere pokojnejší. Pokosí to všetko, kosim som s tým už aj kukuricu /a to som sa už bál, či to zvládne, ale rezal to jak na páse.../. Takže tak. marek.

Možno je to len výnimočnosť tohto môjho modelu, možno sú tie al-ko stroje fakt dosť dobré. To už posúdiť neviem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 65.118 (?), 10.6.2013 4:14

Jak je výše napsáno, nejsme tak bohatí abychom kupovaly levné věci. O tom jsem se sám přesvěčil a křovinořez z číny nebo čínským motorem už nikdy. Po třech letech mi po něm zůstala jen strunová hlava. Já jsem letos na jaře z hranice 5000kč zvedl na 8000 a koupil jsem dolmar ms 335.4 se 4 taktem robin subaru. Trochu jsem se bál "pouze" 1,07 kw, ale trojzubem neni problém tráva metr, maliní a na kopřivy stačí struna. Navíc odpadá míchání benzínu s olejem a nemáte za zády řvouna, motor je celkem tichý a na volnoběh o něm ani nevíte.Váha 7,1 kg neni zrovna málo, ale když se dobře nastavý popruhy tak se váha roznese a je to lepší než 5kg s nekvalitním popruhem. Pár hodin jsem už letos nasekal a jsem velice spokojen.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 88.166 (?), 10.6.2013 8:02

Díky, to ož jsou konkrténí poznatky. Do Al-ko ale nejdu, jsou moc těžké, dělají jen 2takty - technika možná nebuude na takové úrovni a značka má přebujelý marketing, nějak vnitřně se mi do ní nechce. Dolmar už je jiná káva je v užším výběru, ale 8tis. nedám.

Já se u levných strojů bojím hlavně:

 - nekvalitní hlučný motor

 - bovdenový převod (pebný by byl asi lepší)

 - jednoduchý popruh!!!

 - slabý servis a dráhé náhradní díly

Zatím mám ve výběru Dolmar, Stiga,Stihl vše do 6000,- jsou to základy.

V prodejně kde mají Stihl i Stigu mě jednoznačně přemlouval do Stihla, kvůli kvalitě mototru a levnějším náhradním dílů. Stiga má prý čínský motor.

Já se té číny tolik nebojím ale bojím se nekvality.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 188.170 (?), 10.6.2013 9:03

Zdravím,

já mám osobně Stihl FS 87, ten je mimo Váš cenový rozpočet ale můžu jen doporučit. Seču s ním už 3 roky v podstatě bez údržby a bez problémů...

Ovšem proč píšu, když jsem ho kupoval tak v základu byl ve výbavě jenom jednoduchý popruh. Domluvil jsem se z prodejcem, nechal mu ho tam protiúčtem a hned koupil popruh na obě ramena. Takže toho jednoduchého popruhu bych se nebál, dá se v klidu dokoupit na obě rameny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 154.156 (?), 11.6.2013 14:52

Tak si kupte za ten Vaš rozpočet 2-3 ročnu kvalitnu ojetinu a určite vydrži viac ako tie neznačkove, ked chcete mať aj kvalitu, aj vela muziky za par šupiek, inač Vam nič mudrejšie neporadíme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika