Má zkušenost s Hechtem 945



Stránky: 1,  2,  3   
host - 53.21 (?) 
1.4.2010 13:09, zobrazeno: 39263x

Dobrý den.Rozhodl jsem se podělit o svou novou zkušenost s čínskou pilou.Po letech užívání značkových pil stihl-ms-230 a husqvarna-340 mimochodem obě mi byly ukradeny z mé chaty, jsem se rozhodl spíše ze zvědavosti koupit pilu hecht-945.Když má být odcizena, ať je škoda minimální.Musím se rovnou přiznat, že patřím také k těm co čínským výrobkům vůbec nedůvěřují, ale co se týká této pily musím se zpětně Čínským soudruhům poklonit.Pilu jsem trochu doladil a jdu na to.Řezal jsem sušiny složené v metru průměr tak 30-40 cm.Musím podotknout, že to byla borovice lety vytvrzená sluncem, tedy docela tvrdé dřevo.Pila chytla asi na 5-té zatahnutí (potom teplá na každé drcnutí). A od této doby jsem jenom čuměl s otevřenými ústy a spadlou bradou! Pilka řezala jako z praku, super akcelerace, krouťák,žádné dušení no co Vám mám povídat, vůbec jsem tomu nemohl uvěřit. Absolutně si v řezu nezadala s uvedenými značkovými pilami.Navíc skříň ze slitiny, řetězka s prstýnkem a štelovací olejové čerpadlo! Lišta-39 cm, řetěz 0.325 -1.5.Udávaný výkon 2.1 kw.(ten výkon tam fakt bude). Benzin jsem ředil 1 : 40, olej stihl.Netuším jak dlouho bude tato pila fungovat, jak jsem to tu pročítal, tak to s těma poruchama nebude tak strašné, kdyby makala třeba 5.let tak za ty peníze vážně docela fajn pilka na palivo a práce kolem domu.Já jí koupjl novou z druhé ruky za 2.000 kč.Abych jen nechválil, Trochu větší váha a znatelně větší vibrace.Podotýkám, že nejsem žádný prodejce pi, ale obyčejný chatař i když mám už něco nařezáno. Prostě mě tahle pilka hodně mile překvapila.Kdybych to sám nezkusil asi bych tomu z něčího vyprávění nevěřil. No to je tak vše.Takže přeji všem hodně nařezaných kubíků a hlavně bez úrazu.   S pozdravem JARDA.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 118.44 (?), 1.4.2010 17:31
S Hechtem jsou celkem dobré zkušenosti, jistě se může vyskytnout i zmetek ale to asi u každé značky.Další věc je že od prodejců jiných dražších značek, nemůžete čekat že ho budou chválit-sami by přišli o kšeft.Ale na domácí řezání dřeva s trochou štěstí se asi vyplatí, aspoň to tvrdí většina hechtařů.Samozřejmě na větší a dennodenní zátěž bych volil asi taky jinou značku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 1.4.2010 21:18

Na Hecht 945 a pod. zde bylo napsáno více pozitivního a tak nezbývá než Vám popřát, aby pila vydržela co nejdéle k Vaší spokojenosti. Já na tyto pily mám názor ten, že se nevyrovnají kvalitou, spotřebou, vibracemi, hmotností stejně konstrukčně provedeným pilám značek, které jsou na špici vývoje a dlouhodobé produkce nejen pil v profi sféře, přesto to neznamená, že Vám pila neposlouží tak, abyste byl spokojen. V podstatě si to zasloužíte, aby se nějak srovnala ta ztráta předchozích pil, rozhodně by to bylo alespoň částečně spravedlivé.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
1b - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 178.146 (?), 1.4.2010 23:31

 Je to o tom, co kdo preferuje, felície i octávie mají obě 4 kola, 5 kvaltů atd., ale málokdo by chtěl zpátky do horšího, pocit z jízdy a podobně z řezání je někde jinde a jestli někdo tlačí levnou čínskou značku a říká, že je stejná jako dražší a kvalitnější, tak nemá pravdu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 180.2 (?), 2.4.2010 6:19

Pokud se budu živit jako dřevař, tak si jistě pořídím profesionální pilu. Pokud budu potřebovat jednou za rok pořezat nějakou hromadu dřeva na topení, tak je tato pila naprosto dostatečná. Udělal jsem přesně to samé. Měl jsem do nedávna SOLO a teď mám Hechta. Jsem velmi spokojený. Šlape přesně tak, jak potřebuji. Je to dobrá pila. Ale zbytek roku je v garáži. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 215.2 (?), 7.4.2010 9:31

Naprosto jasná a přesná odpověď na tzv. "přesedlání do méně pohodlného auta". Naco mít v garáži BMW, když s ním pojedu jen dvakrát do roka 2km na nákup. Asi jen proto, abych ho mohl v garáži ukazovat návštěvám :D

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 46.39 (?), 11.4.2010 13:28

A taky se nemůžou vyrovnat cenou předražených stejně konstrukčně provedených pil, ani stejně předražených náhradních dílů. Jestli myslíte tu špici vývoje plastový kartery a zázrak vývoje mnoha let otočenou řetězovku, tak pak ano. Jen za píst válec a opravu těch drahých pil jsou dvě pily hecht. Samozřejmě při intenzivním používání není co řešit. Jedině kvalitní a vyzkoušenou značku. P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 153.2 (?), 11.4.2010 11:59

Jsem též majitelem pily Hecht 945 asi dva týdny. Jsem překvapen slušnou solidností zpracování pily. Startování naprosto bez problémů. Používám do benzínu olej Stihl. Lišta Oregon 39 cm, řetěz 67 zubů.Zajímalo
by mně jaký je rozdí mezi touto pilou a pilou Hect 946T.Za cenu za jakou se prodává i se slušným kufrem, na občasné řezání nemá chybu. KK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 15.114 (?), 11.4.2010 12:19

Rozdíl mezi Hecht 945 a Hecht 946. Design vrchních krytů ale hlavně Primer u Hecht 946. Tj pokud startujete studenou pilu pochopíte v čem je rozdíl. Jinak všechny vniřní díly mimo karburátoru jsou stejné. Karburátor u obou je Walbro. Co se týče vibrací u této pily jsou určitě vyšší než u hobby pil protože mají gumové silentbloky (stejná konstrukce jako u profi pil). Hobby pily mají vesměs pružiny takže jsou měkčí a při sevření v řezu (komu se to nestalo:-)) a pořádném zatažení je zničíte, prostě hobby silentblok

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.154 (?), 11.4.2010 19:19

No nevím, ale myslím si o téhle debatě svoje, měl jsem možnost podobné pily vyskoušet a není to podle mě nástroj na spracování dřeva ale maximálně krám na ořezání pár haluzí za rok.Ale jak já říkám, necht každý koupí co chce, já do těhle krámů rozhodně peníze valit nebudu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika