Levný malý traktor



host - 252.87 (?) 
8.6.2013 15:41, zobrazeno: 12724x

Dobrý den, řeším koupi traktoru, primárně určeného na sečení trávy - seč cca 2 - 3 ročně, podle rychlosti růstu. Do teď používám vari systém, ale je toho hodně a navíc bych rád malou vlečku na odvoz hrušek a případně dřeva. Máme malý dřevoplyn a tak bych to nějakou 3 - tunkou několikrát otočil a dřevo si dovezl sám. Těch stromků je tam asi 50, takže toho není tak málo. Největší problém je vzdálenost - tlačit tam malou bubnovku je o držku. Takže řeším co koupit. Chci něco nového se zárukou, malého - velký postarší nemám kam dát a navíc si moc nedokáže představit jak by to ovládal a mašina je to těžká, ideálně bych s tím rád mulžoval i mezi stromky, trávu bych vzal nějakou rotačkou určenou pro traktory téhle velikosti.

K tomu otázky - stačí mi traktor i výkonu 35 koní? Co si myslíte o značce Tuber (konkrétně Tuber 40), je to slovisnká výroba za poměrně přijatelnou cenu. Druhou variantou je pak Landini s předním řízením, se stejně velkými koly. Ale známý mi tvrdil že tyhle traktory jsou opravdu viniční - vývod pto je dost nízko a nemotává se tam na něj tráva. Nemám zkušenosti, takže nevím co je na tom pravdy. 

Předem děkuji za odpověď.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 132.196 (?), 9.6.2013 3:20
Tak na malou rotačku to podle mě stačí. Na Tuber jsem koukal a nejsem si jistej, zda je to fakt slovinská výroba a ne chorvatská. Na nasetraktory.cz je vlákno a moc ho tam nechválí. Spíš bych si připlatil a koupil třeba třeba od Šálka - Cabrio 36HP a nebo od LS - R36i. Další varianta je levnější Mahidra. Bohužel o silnější variantě Mahindra 404 moc informací není, ale slabší model 2541 je z čínských mašin tvrdě nejlepší, spíš je to horší korejec - už jen ta výbava, o tom si může DF, Foton a další nechat jen zdát.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 45.86 (?), 9.6.2013 16:28

Tuber bych doporučoval s motory Yanmar. Ale stroje Cabrio nebo LS, jsou podstatně lepší. Na každém stroji se něco najde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 161.12 (?), 10.6.2013 12:43

Já jsem za LS nebo Šálka. Spíše se kloním k Šálkovi - varianta excelent. Vyjde na stejné peníze jako LS R 36, jenže za tu cenu dostanete i přední PTO navíc, k zadní uzávěrce i přední, servis jistý i po x letech a hlavně rychlý (přece jen LS není tak rozšířený a je až z Koreji). Navíc podle nasetraktory se u Šálka sá domluvit solidní cena v případě, že by jste bral třeba i vlečku, rotačku atd. Ve verzi excelent má větší zadní kola. Každopádně ani s LS neuděláte chybu - je na stejné úrovni jako Kioti, ale levnější než srovnatelné Kioti, má perfektní motor Mitsubishi a lepší převodovku. Převodovka vám ale stačí bohatě 2x4+1, pokud s tím budete sekat trávu a tahat vlečku. Jediná možnost jak se rozhodnout - omrknout, vyzkoušet, zjistit cenu. Ani jeden z nich není odfláklý čínaň. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika