Kubota + rotavátor na zahradu



host - 19.34 (?) 
25.3.2016 10:29, zobrazeno: 4599x

Zdravím  ,chtěl bych  si pořídit  na zahradu  malou, ale zárověň  výkonnou Kubotu, která by  utáhla s  rezervou rotavátor.Máte někdo  zkušenost  ,jaký tip  by byl  nejvodnější?Doposud jsem  to dělal  z Vari-Hondou  ,ale roky  přibívají a  síly odcházejí..

Díky za radu

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 68.158 (?), 26.3.2016 12:49

Pokud máte  na mysli ty  bazarové ,nevím asi  bych raději  volil nějakou novou čínu, nejsou drahé  a jsou  odolné.Japonců se  sem vozí  a jak  kšeftmoni píší ,původní dobrý  stav"..záruka bude  problematická, stejně tak  možnost oficiálního  provozu na  silnici.Pokud vím, tak za  jízdu bez  techničáku ,pojištění ,hrozí vysoké  sankce, včetně odebrání  řidičáku.Nešel bych  do toho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 19.98 (?), 26.3.2016 22:00

Píšete správně "nevím". Čína je velká, tazatel píše, že chce malou, ale výkonnou(nevím, proč zrovna Kubotu).

Pro tazatele 19.34.Malých traktorů tohoto typu je spousty, kvůli servisovatelnosti se stačí držet osvědčených značek známých i v Evropě. Po silnici se s dováženými ojetými trakrory tohoto typu jezdit oficiálně nesmí, tazatel ale nic takového nepožaduje.

Pro koupi stroje ve slušném stavu je dobré vědět, že někteří z prodejců uvádějí naprosto nesmyslný rok výroby těchto strojů a vydávají tak 30 let starý kus za rok výroby např.2008,2011 apod.  Pokud si z jejich nabídky nějaký kus vyberete, zadejte jeho název a typ do vyhledávače a z celosvětových stránek zjistíte, od kdy do kdy se vyráběl.Pokud je to tedy pro vás podstatné.

Daleko důležitější je celkový stav stroje, což se dá posoudit pouze na místě. Výkon není naprosto důležitý, s rotavátorem musíte jezdit stejně velmi pomalu a tady nastupuje největší výhoda většiny těchto japonských strojů a to je zpřevodování dopomala. Základem je volitelný nebo stálý 4x4,pak následuje redukce normálních pojezdových rychlostí, potom půlené rychlosti a dokonce "půlky půlek",tedy ještě jednou redukované půlené rychlosti vpřed i vzad. Stroj je tedy schopen pohybovat se na plný plyn doslova rychlostí hlemýždě. To si vše ale musíte nechat předvést na místě..

Pak se teprve rozhodujte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.34 (?), 27.3.2016 11:36

Díky za  obsáhlou odpověď, ješte bych se  tedy zeptal, píšete  "kvůli servisovatelnosti se držet v Evropě osvědčených značek"  tedy konkrétně  ,by jste doporučil co?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.98 (?), 27.3.2016 13:18

Kubota, Yanmar,Iseki, Mitsubishi. Ono asi není třeba se bát i jiných značek, spousta dílů bude stejných nebo podobných. Záleží, kde chcete stroj pořizovat.Ne všichni prodejci v ČR jsou také schopni servisovat cokoliv.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika