Křovinořez - nejlepší poměr mezi vykonem motoru, pracovnim vykonem, kvalitou a cenou



Stránky: 1,  2,  3   
host - 227.2 (?) 
24.6.2012 10:44, zobrazeno: 24255x

Zkusme tady srovnat krovinorezy podle kvality, rozebrat zavislost vykonu stroje v zavislosti na pracovni vykon, zohledneme kvalitu, cenu,prijemne pracovni pouziti, servis,dostupnost dilu, atd.Srovnavejme, srovnatelne.Nevim, jestli tak uplne presne cinim, ale zadal jsem stejny vykon stroje a vyslo mi-priklad, jeste by tam asi patril Johnsered a nektery Japonsky stroj.Bral jsem znacky, o kterych si myslim, ze nejakou minimalne dobrou kvalitu drzi. Solo 145B cena 9 500KC, Dolmar MS 340 cena 11 000KC, Husgvarna 535 Rx cena 12 700KC, Stihl FS 350 cena 17 300KC.Cili rozdil, mezi nejlacinejsi a znackou s nejvyssi cenou o stejnem vykonu tj.skoro 8000KC a to pokladam za velky rozdil.A u krovinorezu o vetsim vykonu, by ten rozdil byl, asi jeste vetsi, mezi typy ruznych znacek.I kdyz nevim, jestli nesrovnavam nektere profi stroje s hobby, ale rozdil ceny, je tedy znacny.Dekuji za nazory.Jsem zvedav, kam se diskuze dostane.Panove, jdeme do toho, at se neceho doberem a masiny nam slouzi.Sam jsem mel roky Husgvarnu 235R, ted jsem sel do vetsiho vykonu, prece jen v narocnych podminkach, je to znat-Dolmar 4510,velka spokojenost.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 161.12 (?), 24.6.2012 10:57

Docel dost těžké srovnání. Kvalita - těžko říci, ale řekl bych, že Stihl vede. Neznám nikoho ze svého okolí, kdo by měl jakýkoli problém s křoviňákama/pilama od Stihlu a to jsou v mém kraji velmi rozšířené. To se nedá říct o huskách - problémy znám, ale pouze u pil. Všech ostatním značek je málo, takže jakákoli statistika nemá výpovědního hodnotu. Servis - Huska a Stihl těžce vedou. Nasekal jsem hoodne hěktarů několika značkama a v případě, že bych měl kupovat výkonný stroj, tak jdu do jistoty a to Stihl. Stroj může být nejlevnější i přes fakt, že má nejvyšší cenu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.2 (?), 24.6.2012 11:06

Pokud jde o Stihl, tam,urcite uroven, kvalita je, ale ty ceny, osobne mam pocit, ze uz to Stihl s cenou prehani.I kdyz Husgvarna pry neni, uz co byvala, udajne tam byla zmena vlastnika, uz se pry prodava v supermarketech, neco uz se pry dela i v Cine.V posledni dobe, jsem na Husgvarnu chvalu neslysel.Ted ma novy model pil, vypada to dobre, uzivate to chvali, cas ukaze.Pisete, ze stroj muze byti nejlacinejsi, ikdyz ma nejvyssi cenu.Co jsem cetl, kvalitu Stihl ma, ale jestli ta cena tomu odpovida, kdyz vemu do uvahy jine znacky, nejsem si jisty.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.2 (?), 24.6.2012 11:45

Vetsina lidi Stihl chvali a tj.zasadni.Ikdyz znam par lidi, kteri reknou Stihl nechci, ale to je tak s kazdou znackou.Ja treba mel 235R Husgvarnu, kdyz jsem ji kupoval, byla o dost lacinejsi, nez Stihl a slouzila velmi dobre roky.Tedy nevim, jestli,kdybych tenkrat koupil Stihl, jestli bych udelal lepe.Ted mam Dolmar 4510,chodi dobre, ac ho mam kratce, vice ukaze cas.Do Stihlu se mi opet nechtelo, nevim,tezko soudit, mozna tj.chyba, ale ta cena o stejnem vykonu Stihl k Dolmaru, tj.pulka ceny navic a tj.radny rozdil, to fakt clovek zvazuje, ale jestli jsem udelal spravne, to zatim pochopitelne nevim, to ukaze cas a zkusenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.2 (?), 24.6.2012 12:07

Servisni sit-Husgvarna, Stihl,je asi nejrozsirenejsi, bez pochyby, asi i dostupnost dilu je dobra.To treba Dolmar na takove urovni nema.Kdyz jsem zvazoval koupi, volal jsem prodejcum Dolmara, tak jeden evidentne nemel prehled a rikal, ze ho moc neprodava.V okoli tech servisu Dolmar nema tolik, co Stihl a Husgvarna, ale pokud v okoli je na vyber, tak by to, asi vadit nemelo.Nakonec potrebujete jeden se kterem je clovek spokojeny.Rika se, ze se na dily u Dolmar ceka, coz je pro profesionala nemozne.Nevim, kolik bude pocitat opravy pripadne Dolmar, ale Husgvarna na dily, kterych jse potreboval za roky minimum byla draha.Jednoduche lanko plynu s montazi za 700KC, to mi prijde dost, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 24.6.2012 14:04

Zajištění ND je o tom, kde je objednáte. Na díly jsem čekal jak u Stihlu, tak Hq, tam ještě déle v několika případech, navíc zajistili jiný ND. Pokud nechce prodejce mít díly skladem a mít v nich finance, tak vše objednává podle poptávky a potom se čeká. Solidní profesionál nejede na doraz a má v zásobě běžné ND, protože může např řetězové kolo vyměnit sám v lese, nebo spojkový buben, jehlové ložisko, pružiny, tlumiče vibrací, vzduchový filtr, palivový filtr a pod. Stejně do lesa jezdí auty, mohou mít s sebou nutnou zásobu, kterou použijí dříve, nebo později. Ovšem mnozí jsou salámisté, utratí peníze zbytečně a potom nadávají na díly, platí pro ně, že kovářova kobyla chodí bosa. Je to relativní, mnohdy používané zaklínadlo s ND. Na jednu stranu výmluvy, že ND nejsou, na druhou stranu možnost to snadno řešit druhou kosou, křovinořezem, pilou, které většina profesionálů má. Já ty zkušenosti mám s opravami pro profesionály a jejich přístup k rychlosti opravy je značně rozdílný a dost často se mě stalo, že i drobnost dopoledne na půl hodiny práce byla odmítnuta, to nespěchá, dnes už do lesa znova nejedu. Kdo má za sebou stroj, kterému musí připravit dřevo, nebo dnes musí vyžínat danou plochu, ten je v jiné situaci, ale zase se může pojistit, jak jsem uvedl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.2 (?), 24.6.2012 16:34

Mate jiste pravdu v tom, ze nektere dily, ktere se casem opotrebovavaji si asi profesional zajisti s predstihem a v aute se mu neztrati, tak to urcite funguje, ten kdo vec, krovinorez denne potrebuje, mel by tak ucinit, nebo ma treba dva stroje, doma nejaky starsi, kdyby nahodou, aby bylo cim delat..Jde asi hlavne o to, kdyz odejde to, co bezne neodchazi.To vetsinou clovek neceka a nahradni dil doma nema.Jinak zalezi na konkretni zkusenosti kazdeho uzivate, ten koupi tohle, jiny ma jiny nazor, koupi pochopitelne jinou masinu.Servis je zasadni, cena,kvatita, to jsou vse vyznamna hlediska.Pokud jde o Stihl, myslim,ze mimo skalni uzivatele, ta cena dost odrazuje a snad jeste vice toho, kdo stroj nevyuziva profesionalne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.14 (?), 24.6.2012 17:06
Větší problémy jsou výjimkou, pokud je dodržován návod. V profi je všeobecně známé, že se stroj včas nahradí novým, jinak se jeho provoz nevyplatí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 227.2 (?), 24.6.2012 19:04

Jasne, vetsina profesionalu stroj koupi, kdyz stroj je opotrebeny, tak ho za vcasu proda, prida k tomu nejaky peniz a koupi dalsi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 24.6.2012 19:45

Přesně tak, než opravovat starší stroj, je lepší ušetřené peníze za opravy přidat ke koupi nového stroje, který je v záruce a 100% zajišťuje bezproblémový provoz. Tím se eliminují prostoje, udělá více práce, opravy jsou min a když už, tak v záruce. Výsledný efekt - větší finanční přínos, jistota provozuschopnosti, ušetřený čas, tím zase peníze a to celé dokola souhrn úspor proti nejistotě provozu staršího stroje a postupným různě nákladným opravám. To pořád platí pro komenční využití, soukromé využití naopak zvýhodňuje občas nějakou menší opravu, ale dlouho dobu provozu, než častěji investovat do nového stroje. 

Nelze jednoznačně upřednostnit některý přístroj jen z pohledu jednoho názoru. Optimální přístroj by měl mít solidní pořizovací cenu a to i ND, dlouhou záruku i v profi provozu, samozřejmostí by měl být uživatelský komfort a špičkové technické parametry. Už z tohoto popisu je jasné, že takový výrobek by byl pro výrobce černá můra, neboť by hodně investoval, hodně garantoval a minimum získal, max chválu zákazníků, ale za tu si nikdo nic nekoupí, nebo nepořídí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika