Křovinořez Leader



Stránky: 1,  2,  3   
host - 99.138 (?) 
13.7.2011 11:08, zobrazeno: 33228x
Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo zkušennosti s touto značkou křovinořezů.Dá se teď pořídit na aukru s příslušenstvím za 2tis..Má to něco přes 3 koně.Přemýšlím zda koupit nebo nekoupit na zahradu u domu na vysékání míst kde se sekačkou nedostanu.Nic moc práce by to nedělalo, jen obsékání kolem obrubníku atd. Děkuji za případné rady. David
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 5.60 (?), 20.7.2011 12:28

Výkon 3 HP to nemá len 1,44 kw teraz som ho kúpil ale výkon super. Kosil som 400m2 zarastenej trávy a bez problémov.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 20.7.2011 19:25

O skutečném výkonu tohoto Čínského "zázraku" za pár švestek se tu můžete dohadovat týden. Oni pánové z AZhoby si nejspíš myslí, že na Aukru draží hlupáci a tak něco jiného píšou na svých stránkách a něco jiného na aukci. O speciální "antivibrační" rukojeti si můžete nechat jen zdát, za to vám přibalí hromadu věcí k nepotřebě. Nebo snad potřebuje běžný uživatel dvě nádoby na mýchání paliva? Automatickou odstředivou spojku používá tato technika od konce 60tých let minulého století! Hmotnost 7,4 kg bez náplně kanystru (1,3 l) vydávaného za palivovou nádrž také není zrovna malá a budeme li "brát" technická data na jejich stránkách za ta správná, pak výkon 1,44 kW při obsahu 49 cm3 také zrovna "slavný" není. Sada nářadí "pro snadnou údržbu" se také moc nevyznamenala. Běžný trubkový klíč (solidní značky dávají klíč kombinovaný), celkem běžně bez násady matku trojcípu nepovolí. Takže je uživatel nucen mít sebou nejméně dva kusy nářadí. O jednoduchém přestavění polohy řidítek můžete leda tak číst na diskuzích, tady jsou čtyři šrouby. Alespoň antivibrační člen v hlavici připojení trubky na motor by mohl utlumit vibrace, ale ten tu také není, taky u stroje za 2 500,- Kč s tak "bohatou" další výbavou? Ale proti gustu žádný dišputát, cena je cena a ta prodává. Že se to klepe, řinčí a vibruje nevadí, hlavně že jsem koupil levně!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?), 20.7.2011 19:52

Máme také něco podobného Čínského, jen trochu známějšího, značka Hecht, typ křovinořezu teď z hlavy nevim.Někdo z rodiny to přivezl před více než 2 roky za cenu kolem 2 000,ani nevim odkud, že to bylo šíleně levný a tak se to koupilo.Když pominu fakt, že to bylo asi 6x, možná ještě vícekrát na reklamaci s téměř stejnou vadou, ale pokaždé tam napsali jinou závadu, protože podle zákona, pokud se nepletu, po 3 reklamacích stejné závady jednoho a toho samého stroje má kupující nárok na vrácení peněz.Teď už to reklamovat nemůžeme, uplynula 2-letá lhůta.Vždycky, když se bude s křovinořezem sekat, v rodině se už zažila fráze na startování,,rozdráždíme Hechta",protože nastartování tohodle stroje je opravdu něco, musí se startovat ve dvou, jeden tahá a druhý mačká plyn, když to na 2 sekundy chytne, ať to nechcípne.Někdy to jde již asi po 10 zatáhnutích, ale někdy to nechytne vůbec a to je tam nová svíčka a podle reklamace z minulého roku nový karburátor.Když se mi podaří stroj nahodit a asi 5 minut udržet na živu, mám napůl vyhráno, musím mít plnou nádrž, protože když se motor zahřeje, nenaskočí už ani, kdybych se postavil na hlavu.Po nastartování musim držet motor na živu, jako když bych chtěl udržet nastartovaného Trabanta, neustále lehce přidávat plyn, poté to jde, ale pokud chci roztočit strunu nebo 4-zub, jen velmi neochotně se začne pomalu točit, i rukou bych to roztočil rychleji.Teprve po nahození se jdu připravit na práci, převléknu se, nasadím popruhy a všechny možné přípravy k tomu.Asi po 20 minutách volnoběhu je stroj připraven k sekání, dříve ne, to se jenom roztáčí pomalu sekací zařízení.Sekat lze, ale není to žádná sláva.Asi po půl vypotřebované nádrže křovinořez dostane druhý dech a najednou jakoby se v něm něco probudilo, přestane se šíleně klepat a najednou při zmáčknutém plynu ho nic nezastaví, seká jedna báseň a téměř bez vibrací.To ale netrvá dlouho, po chvíli stroj dostane ještě větší páru, struna nebo 4-zub se začne neskutečně rychle točit, celý stroj se začně klepat a má neskutečné vibrace a já musim ubrat na plynové páčce, a takto to jde až do vypotřebování nádržky na benzin.Po té celá sranda končí, protože teplý motor není v mých silách znovu oživit a tak si musim počkat, než znovu vychladne.Většinou ho uklidim, pokud jsem to nestihl na jednu nádržku a pokračuju druhý den.Jelikož tento křovinořez často nepoužíváme a většinou mi vystačí jedna nádržka, necháme ho dožít, jsem zvědavý, jak dlouho bude sekat.Začínají se ozývat nějaké podivné zvuky z kloubu či co to je, co přenáší výkon dole u sekacího zařízení, jakoby by tam už o sebe vydřené zuby či jak to napsat.Olej do benzinu mám téměř nový, dávám ho tam přesně 1:50,ne více.Až doslouží tento pekelný stroj, jsem přesvědčený, že Čínský výrobek už nikdy a raději si připlatím na něco značkového.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 120.31 (?), 20.7.2011 20:24

Pane Douša Vy musíte mít nervy z oceli, já, ač ma mě můžou dříví štípat, tak mít takovouhle mašinu doma, tak ji uchopím za úhlový převod a vší silou jí třísknu o nějakou pevnou překážku ideální je betonový taras.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?), 20.7.2011 21:24

Já jsem se s tím docela naučil pracovat, akorát to prvotní startování je v jedné osobě horší.Zezačátku to bylo horší, to nám to chcíplo i když motor byl pořádně zahřátý v polovině vyjeté bandy.Necháme ho dosloužit a poté tuto značku nechci ani vidět...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 21.7.2011 7:37

Zdravím pane Douša, hezky s humorem jste popsal práci s Vaším strojem. V žádném případě se těchto výrobků nezastávám, ale věřím, že při troše "poštelování" by se Vaše mašinka určitě dala nastavit na přijatelnou míru. Sám jste uvedl, že v určitém okamžiku seká jako ďábel, tak proč tento okamžik neprodloužit od nádrže k nádrži. Potom by Vás sekání s takto nastaveným strojem bavilo mnohem víc a protože by valil naplný výkon, tak by "šel do kmopru" dříve a Vy by jste měl alespoň záminku si pořídit lepší stroj. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 98.115 (?), 21.7.2011 22:53

Ten pekelný stoj už byl seřizovám minimálně 5x a to vždycky, když byl na reklamaci.Vždy, když jsme si ho přivezli, tak sekal bez sebemenší chybičky, ale docela rychle, cca po 3-5 vyjetých nádržkách se to vrátilo do starých kolejí.Aby to sekalo po zahřátí motoru, mám ho furt na plný výkon, prostě co to dá, ale stejně, když se strunou zajedu do hustší trávy, musím pomalinku usekávat trávu, aby ji to posekalo.A když se to rozjede zase na moc velký výkon, to podržet naplno nejde, to se bojim, že to dole ulítne, to jsou takové otáčky a takové vybrace... Je to prostě takový náš originál, který se jen těžko jinde hledá

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.231 (?), 21.7.2011 23:53
Asi se vibracemi uvolňují šroubky na karburátoru. Zkoušel jste ho sám seřídit? R.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?), 22.7.2011 22:34

Víte, já se v těchto strojích vůbec nevyznám a jsem rád, že poznám vůbec, kde ten karburátor je.A pokud si to nechám znovu poštelovat, lze nějak udělat, aby se ty šroubky nepovolovali???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika