Křovinořez kolem 6000,-



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
MK82 - (26) - 79.30 (?) 
10.6.2014 23:17, zobrazeno: 50563x

Zdravím, potřebuji,,křoviňák,, je to jen na trávu aktuálně cca 1,5m vysokou - odešel starý křoviňák Partner po cca 15 letech a už se nepodařil opravit. Jinak pravidelné sekání při 20-30cm klasicky strunou. Plocha cca 300 metrů a jen tráva takže mi výkonem motoru stačí nejslabší stroje, ale chci kvalitní stroj.

Ze značek jsem koukal na Husqvarny, Stihl, Dolmar, Echo, Partner, Mc Culloch, - pak mě takové méně sympatické Oleo-Mac, Solo...

Aktuální výběr co mě nejvíce zaujalo:

ECHO SRM 220 - 0,62kW - 4,9kg cena 6000,-
HITACHI CG 22 - 0,63kW - 4,7kg cena 5500,-
DOLMAR MS 20 - 0,57kW - 3,9kg cena 4500,-
STIHL FS 55 - 0,75kW - 5,1kg cena 6500,-

Co poradíte - jsou japonské značky Hitachi a Echo dobrou volbou? To zpracování povrchové mi přišlo na nejvyšší úrovni - perfektní slícování začištění hran a td, co je v motoru nepoznám, ale všude říkají že je to japonská výroba takže by to mělo být kvalitní, karburátor Walbro a údajně pevná hřídel. Jak je to se servisem a náhradními díly?

Jinak to hodně spěchá byl bych moc rád kdyby někdo napsal co nejdříve - zítra potřebuji koupit/objednat dle toho jaký model.

Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 11.6.2014 0:04

Z Vašeho výběru bych volil Stihl. Jednak je mezi výběrem nejsilnější. Cenu neřešte, jste v limitu, plus,mínus. Náhradní díly jsou okamžitě skladem a kvalita je vysoká. Ve srovnání s konkurenčními značkami vychází Stihl levně, co se týče ND. Používám Stihl FS 450 sedmou sezonu bez jedinné opravy v profi nasazení.

Japonské stroje jsou dobré, ale vidím zde problém ceny a rychlosti dodávky náhradních dílů.

Na tento výkon motoru se snažte používat strunu, co nejméně. Používejte tří ramenný vyžínací nůž, který ke křovinořezu dostanete, pokud si Stihl koupíte.

V neposlední řadě zvažte, jakou značku máte nejblíže k vašemu bydlišti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MK82 - (26) - 79.30 (?), 11.6.2014 6:27

Děkuji no o výkon motoru mi právě vůbec nejde - je to malá a hodně členitá zahrádka takže se musí sekat pomalu, žádné velké rozmachování a košení, spíš takové courání kolem záhonů a td. Partner byl 0,6kW a silné to bylo až až.

Co se Stihlu týče - byl to můj favorit z výběru po internetu, šel jsem se na ní podívat a pěkná, jenže pak jsem viděl naživo značku ECHO - když vemu že jsem viděl takové ty hlavní běžné značky jako Husqvarna, Stihl, Dolmar, Partner... tak to Echo mělo nejlépší zpracování co se povrchové výroby týče - plasty, ovládací grip, vše přesně lícovalo - já tu značku neznal to mě odrazovalo, ale jak jsem si zjistil nějaké informace nebude to špatná značka. Nějak moc nevěřím, že levná řada Stihl a td bude výroba v německu, rakousku a td, ale myslím, že to bude jednoznačně z číny a oproti tomu tady mám výrobek který je dělaný v japonsku - což na tom povrchovém zpracování bylo dost vidět.

Co se motoru týče to nemohu posoudit, ale údajně ti japonci mají mít pevnou hřídel což je také něco co je až u dražších křovinořezů.

Stihl - jediný nůž, který mi řekli, že tam mohu použít je 2 ramenný lehký plecháč. Jiný mi zásadně nedoporučily nasadit, že na to to není dělané - dodávaná je jen strunová hlava.

Echo - byl osazen 3 ramenný nůž vypadal tedy lépe než ten od Stihlu.

Dolmar - tento model jsem neviděl jedu se na něj podívat za hodinku.

Jinak Hitachi - prodejce mi řekl, že pouze Praha - to mám 150km po skončení záruky by to mohli odservisovat snad i jinde.

Echo - dovozce je Motor Jikov - prodávají to v PROLES například a mám to kousek - záruka 5 let.

Stihlka určitě není špatná, byla by to taková sázka na jistotu, zas mě ale docela bere to, že na japonci byla vidět vyšší kvalita a řešení odpovídá vyšší řadě od Stihlu za slušnou cenu. FS 450 bude asi jiné kafčo :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.17 (?), 11.6.2014 6:49

Myslim, ze jste to vzal rozumne a zodpovedne a vsechny podstatne otazky jste si uz zodpovedel sam. Pokud Vas zajima zpracovani a jste ochotny si dojet stroj vzdit do ruky a staci Vam slabsi vykon, doporucoval bych Vam jeste podivat se na dva modely, MTD 1033 a Stiga SB 33 D. Tento model Stigy je delany v Cine, ale z vlastni zkusenosti Vam muzu rici, ze znat to na nem neni v zadnem ohledu - ve smyslu chinaware. Za soucasnych 4500 Kc ma neskutecny pomer cena / hodnota / zpracovani a je k nemu dobra vybava. Trojzub ani ctyrzub zadny problem.

Dolmarbych nedoporucil vubec, lide v meme okoli maji spatne zkusenosti i s drazsimi, v poslednich cca peti letech jde kvalita dolu. Stihl take ne, uz se to probiralo v diskuzi o par vlaken nize. Hitachi je vynikajici a nemyslim, ze by byla uplne pravda to o servisu a dilech, ale jsou jiste lepe servisovatelne znacky. Echo jsem v ruce nemel. Preju statsnou ruku :) a dobre investovane penize.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 11.6.2014 9:37

Značková čína vs. neznačková čína to je oč tu běží. Jestli se tady někdo snaží přesvědčit o tom, že Dolmar za 5000 je nějaká značka, pak si nevidí do pusy. Jak píše zadavatel vlákna, od japonců je výroba úplně někde jinde a pevná hřídel má svoje výhody, navíc mají i jiné zpřevodování. Stiga SB 33 D za svoji cenu mi nenabídne o nic méně než konkurence ve stejné ceně a 1Kw výkon i při tom vašem šmrdlání půjde poznat, na druhou stranu pevná hřídel oproti bovdenu zase více váží, jak píšete, sám víte nejlépe jaký výkon a váha vám vyhovuje. Echo, Shindaiwa se nemusíte vůbec bát, jsou to japonci, jsou trojka na trhu a v nejnižší cenové relaci oproti Stihl nebo Husqvarně dávno v ničem nezaostávají, spíše naopak. Hitachi mám rád ve vysších řadách profi, kde dostanu kvalitní výrobek s vynikajícím poměrem cena/výkon/kvalita. Pilu, křovák i foukač si od nich nemůžu vynachválit, strašně nedoceněná značka. Nápis Stihl a Husqvarna v této ceně už delší dobu neznamená nic kvalitnějšího.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.226 (?), 11.6.2014 11:33


Echo se již cca 5 let vyrábí také v Číně(vybrané modely) Tedy musí se posoudit konkrétní modely a nikoli značka jako celek protože i značky mají sve slabší a někdy opravdu slabé modely. To se stává. Zrovnatak pokud už Echo cenově dohonilo Husqvarnu či Stihl (v ND možná už i předehnalo, zvláště lišty) tak Stihl a Husqvarna dohonili Echo s výrobou v Číně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MK82 - (26) - 79.30 (?), 11.6.2014 17:20

Tak jsem se byl podívat ještě jednou na ECHO - vypadaly pěkně, zda to je či není v číně nevím na nálepku jsem se nekoukal - pak sem vyzvídal v servisním středisku ceny ND - úhlový převod 3000,- a mám počítat minimálně 2 týdny než ho budou mít to mě dostalo.

Byl jsem se podívat na toho Dolmara - no jako nevypadal špatně, ale bylo to už hodně malinké a pán mi radil ať do něho nechodím, že je tam vše malé a co je malé to je rychleji opotřebené...

Hodil jsem řeč na téma japonci - jo kvalita dobrá toho se nebojte ale ND sou trošku problém, já tady dělám Husqvarnu a díly mám buď hned nebo do 2 dnů - úhlový převod 1500,-

Takže jsem začal kalkulovat a jelikož kamarád seká profi na Husqvarně a nějaký spotřebák by prý nebyl problém - hlavy, nože, olej, struny...

No jak myslíte, že to dopadlo - když jsem projevil větší zájem šla se 128 vyzkoušet a líbila se mi tak, že jsem si jí nakonec odvezl.

No posekal jsem celou zahradu - 1,5 až 2m tráva vysoká, plevel bodláky - bral jsem to kotoučem, šlo to krásně, pak struna a začištování podél patníků a td. Starty paráda, jednou pomalu zatáhnu a přede si takže jsem spokojen. Cena byla také pěkná včetně docela dobrého příslušenství, olej a td - jasně popruh nic moc, ale je dvouramenný místo těch jednoduchých a poslouží taky dobře.

Já osobně bych to ECHO klidně doporučil co jsem si ho ošahal, ale na prodejně byl za 6995 - model SRM 222 a upřímě o to ani nešlo bylo to víc ale dejme tomu, ale odradily mě spíš ty ND. Husqvarna mě těmi cenami překvapila a cena byla stejná.

Ještě postřeh - Husqvarna vírazně méně vibrovala do řídítek než Stihl. Jinak co jsem koukal je tam nálepka made in USA - že prej ty laciný dělají ve státech to sem byl překvapen čekal bych v číně nebo třeba Maďarsko a td, jestli se jim to vyplatí nevím měl jsem za to že to asi o tolik levnější než dělat to ve Švédsku nebude, ale třeba jo.

No každopádně jsem rád - zahrada konečně posekaná a s výrobkem jsem spokojen wink a nehádejte se smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 11.6.2014 17:46

Je dobre, ze jste si tu precetl az po nakupu a nenechal si tim ovlinovat usudek, ktery jste si udelal vlasnima rukama, ocima a usima (vc. doptani se na ceny a dostupnost ND). Takhle nakupuje racionalni clovek.

Gratuluji ke koupi :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MK82 - (26) - 79.30 (?), 12.6.2014 12:50

Děkuji, psal jsem ještě včera, ale koukám, někdo to promazal. Chtěl jsem poděkovat všem co psali k tématu.

Mám ještě dotaz - je lepší startovat tu 128 R tak že zapnu na rukojeti poloviční plyn čímž se po chytnutí roztočí nástroj nebo je lepší startovat jen přes sytič čímž nedojde k roztočení nástroje - to se mi osobně líbí víc jelikož pak při nasazování a td nehrozí že o něco,,někoho,, sebe štrejchnu roztočeným kotoučem. Ale jde mi o to co je lepší pro křoviňák - jestli to nemá vliv na spojku třeba.

A ještě jedna věc - ta aretace plynu na rukojeti slouží jen pro starty jak mi ukazoval prodejce nebo si tím běžně fixujete otáčky při sekání?

S tím souvisí ještě dotaz - u struny držet asi co nejvíce konstantní otáčky ale jak je to u kotouče? Tam se má pouštět plyn a přidávat jen do záběru nebo také lepší držet to pořád?

No nemám s tím moc zkušenosti a starého Partnera to bylo fuk jelikož ten byl už oddělanej x let když jsem s ním začal dělat a tohle je nová taková,,jemnější,, mašinka tak bych rád abych si to zbytečně nekazil.

Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 12.6.2014 20:47

Máte to servisákem zkreslené, zatímco Huska má bovden a úhluvý převod stojí 1500Kč, na Echo máte daleko trvanlivější pevnou hřídel a hlavně jiné patentované zpřevodování, (viz. obrázek). Když koupíte špičku na trhu, je jasné, že bude dražší, zase na druhou stranu i když stojí víc, vyplatí se to, víc to vydrží.

Stihl se svým 4mixem jen supluje ukradnutou technologii od japonců kde například SHINDAIWA C3410 přináší totéž.  Pokud je stroj montovaný v japonsku, většinou vysší modely Shindaiwa, (Hitachi -Tanaka)  pak spolehlivostí strčí 99% konkurence do kapsy.

ECHO SRM-222ES

ale vybral jste celkem dobře, mohl jste se nechat zvyklat na čínu z NDR no


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika