Krovinorez Jonsered CC2036 (Husqvarna 235R) a sytič



alio - (3) - 71.113 (?) 
26.8.2011 16:03, zobrazeno: 24948x

Dobrý deň, potrebujem poradiť, kúpil som cez net krovinorez JONSERED CC2036, zhodný z Husqvarna 235R, a mám problém.

V návode píšu že sa má štartovať tak, že sa otvorí sytič (páčka sa dá smerom dole), motor naskočí potom sa znovu zavrie a štartuje zo zatvoreným sytičom. Motor aj naštartuje ale ked zavriem sytič (páčka smerom hore) zdochne a už nejde vôbec naštartovať. Príkladám obrázky.

Z návodu nieje jasné vôbec kedy je sytič zapnutý alebo vypnutý. Neviem kde robím chybu.

Ešte tu prikladám CZ návod a SK návod, lebo v CZ návode píšu že sa má štartovať zo sytičom zapnutým a potom ho zavrieť a štartovať znova a v SK návode píšu štartovať so zapnutým sytičom, potom ho zavrieť a len pridať plyn. Ďalej sa chcem spýtať či štartovat zo zapnutým plynom štartu alebo nie.

Ináč, zatial motor beží a bez problémov, ale ide len zo zapnutým sytičom.

Ďakujem vopred za pomoc.





Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 46.82 (?), 26.8.2011 17:36

Aktivovaný sýtič znamená privretie istej vzduchovej klapky, čiže ten piktogram s uzavretým ventilom.

Sýtič: (podľa Vášho obrázku)

studený motor: sýtič vždy aktivovať, štartovať; ak je počuť prvé zapálenie - sýtič deaktivovať a pokračovať v "ťahaní". So sytičom sa už viac nič nerobí.

teplý motor: sýtič je po celý čas deaktivovaný.

Poloplyn:

Treba pri štarte aktivovať vždy bez ohľadu na teplotu motora (i keď pri teplom motore to môže chytiť i na voľnobeh - treba checknúť) Ide len o spôsob, akým sa aktivuje. Väčšinou sa zaaretuje poloplyn na plymovej rukoväti - tlačidlom. Ak tam nie je, zrejme sa poloplyn aktivuje spoločne s aktivovaním sýtiča, teda studený motor: stačí len ten sýtič a malo by to ísť; teplý motor -  chceme aktivovať len poloplyn - preto aktivovať sýtič a vzápätí ho deaktivovať - to je tá tzv. východzia poloha sýtiča. Vďaka tomu ostane poloplyn aktívny. Po štarte sa poloplyn deaktivuje krátkym "preplynovaním".

Dúfam, že je to už jasné...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
alio - (3) - 71.113 (?), 26.8.2011 18:05

Ďakujem, ešte raz sa spýtam, takže sytič je zapnutý v polohe hore,1.obr., a kosí sa v polohe dole, 2. obr?

..v návode to bolo naopak :-)(...

Vyzerá to tak že som štartoval v polohe sytiča vypnutý teda páčka dole a bez polplynu, preto mi to aj dlho trvalo kým chytil a potom som  dal vlastne páčku hore a motor zdochol.

Polplyn má zarážku na riadidlách, tak zapnem sytič hore, zaaretujem polplyn a potom sytič vrátim dole?

Ešte raz ďakujem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 46.82 (?), 26.8.2011 19:48

Naozaj je to v tom návode dosť nezmyselné... Ja som vychádzal aj zo skúseností s inými výrobcami, takže väčšinou to je tak, ako som uviedol. Sýtič je zapnutý v polohe tej značky - klapky. Takže už by to mohlo fachčiť, len podĺa mňa sa ten sýtič vypína po prvotnom náznaku zapálenia. čiže štartujete 1x, 2x, 3x, 4x a ak máš natiahnutý benzín už by si mal počuť, že motor niekoľkokrát zapáli, ale ešte to nestačí na to, aby rozbehol natrvalo. Čiže vtedy je ten správny čas na vypnutie sýtiča a ďalej štartuješ akoby bol motor teplý - zrejme sa do valca už dostala obohatená zmes a sýtič by iba skomplikoval štart. Nehovorím, že motor by nenaskočil, ale bola by potreba väčšieho počtu zatiahnutí.

S pozdravom

PS: Zaujímalo by ma ako by si hodnotil výkon tohto motora, tuším je to len 1,4 kW, ak si ho už testoval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 46.82 (?), 26.8.2011 19:52

ešte čosi, ak štartuješ teplý motor, so sýtičom nerob nič (v tom návode to je pre poloplyn). Poloplyn dáš na plyn. páčke ale môžeš skúsiť štartovať i bez neho, často ho pri horúcom motore netreba...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
alio - (3) - 71.113 (?), 27.8.2011 8:00

Ok, ďakujem, už v tom mám jasno.  Má to 1,3 kW, objem 40,2 ccm a výkon neviem porovnať, je to môj prvý kroviňák, kosil som aj vyžínacou hlavou aj štvorzubým nožom, hlavne vysokú travu aj burinu hrubú ako prsty na ruke..výkon sa mi zdal dostatočný, len je treba ísť na plný plyn, potom to seká aj tie hrubé buriny, v hustej vysokej tráve niekedy sa mi zdal, že by mohol mať ešte silnejší motor. Teda možno som mal kúpiť typ 2236.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 214.147 (?), 27.8.2011 19:36

Ale to je v pohode... Aj tak je potreba tieto dvojtakty hnať, nízke a stredné otáčky len spôsobujú problémy...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 6.15 (?), 27.8.2011 21:08

Je to dobrý křovinořez - pracuje jich u nás několik profesionálně v lese a žádné problémy. Je relativně lehký, výkonem dostačující. Jako kaaždý dvoutakt je třeba točit.

A příště si nechat předvést stroj při koupi - nevědět jak nastartovat je úsměvné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 25.2 (?), 2.1.2015 10:51

Ano dobrá poznámka - i když v tomto případě je vidět jasné riziko nákupu přes e-shopy. Souhlasím s tím, že u začátečníku je lépe dát tedy přednost kamennému obchodu před e-shopem. A ještě dovětek, v případě kamenné prodejny je dobré mít k prodejci duvěru. V dnešní době bohužel mnohdy neplatí nakupujete u odborníku prodejcu ale pouhých podavaču. Ale je dost prodejen Zahradní techniky v kterých pracují vyučenci oboru opravář zemědělských stroju s praxi v oboru, a to je potom radost u takových nakupovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.169 (?), 4.1.2015 7:29

Ano, jednoznačně nakupovat v kammenných obchodech s odpovídajícím servisem. Kdo bude dělat pozáběhový servis apod.??? Lidi pak bez krátkého vysvětlení ani neví jak stroj používat, jaké jsou úskalí (směs, servisní úkony obsluhy, ostření) a pak stroj nefunguje jak má a člověk nadává, ale má nadávat na sebe.

Opravdu stroj neumět nastartovat je úsměvné a vypovídající o mentalitě a prioritách nakupujícího - pouze cena.

Jinak vlastnil jsem už asi 10 ks těchto strojů - jonsered a husqvarna a používali se na profi práci v lese v těžkém zápřahu (vyžínání, ne prořezávky) a rozhodně nezklamaly. Jsou relativně levné, jsou lehké a kvalitativně odpovídající. Chce to mazat ložisko, občas vyčistit vzduchový filtr a používat kvalitní směs (tudíž orig olej, kvalitní palivo a starou směs (např. 2 měsíce a starší) vylévat).

Dokonce používám na práci kolem domu nůj první stroj Jonsered, koupený v roce 2000, který ukradli, poté jsem se ho dopátral, nadělal stovky ha vyžínání a pořád funguje.Jednou byl kvůli nekvalitnímu palivu (špatná kvalita benzinu na ČS)  přidřen na ložiskách. Už na něm je vidět stáří, už to není jako zamlada (vibrace, spojka, ap.), ale pořád slopuží občas kolem domu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika