Křovinořez Honda UMK 435 - zkušenosti



host - 235.12 (?) 
6.6.2008 10:37, zobrazeno: 17298x

Dobrý den.

Uvažuji o křovinořezu Honda UMK 435. Máte někdo prosím nějaké zkušenosti s tímto strojem? Díky za příspěvky.

Tomáš

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 16.7 (?), 6.6.2008 12:09

Téměř stejnou dělá STIGA, ušetříte asi 3000,-Kč. Já ji mám a zatím jsem maximálně spokojený. Ivo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 21.29 (?), 6.6.2008 15:26

Mám křovinořez Honda 435 asi měsíc. Oproti Stihlu, který jsem měl před tím je výrazně tišší (tak, že slyšíte při sekání např. i letadlo letící ve střední výšce a při sekání delší dobu nemusíte používat chrániče do uší), motor jde kultivovaně, lehce startuje. Oproti dvoutaktu má nižší otáčky (jak motoru, tak na sekací hlavě nebo noži), ale na výkonu se to neprojevuje, protože má vyšší kroutící moment. Při hodně vysoké a husté trávě se při sekání strunou trochu trápí, ale asi by to chtělo sekat řezným kotoučem (to se mi však nechce pořád předělávat, protože porost je nerovnoměrný a sekám také kolem pletiva, kde nůž by se ztupil). Spotřeba se mi zdá oproti deklarované poloviční však zhruba stejná jako u dvoutaktů, t.j. cca 0,6 l/hod. Výhoda - nemusí se míchat palivo s olejem, nevýhoda - při zachování záruky 5 let nutné roční servisní prohlídky a údržba, což je prý tak cca 700,- až 1.000,- Kč (při výměně filtru, vyčištění karburátoru, seřízení ventilů). Jinak sekání s ní je komfortní, drží otáčky, kakže se nemusí tzv. tůrovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 161.80 (?), 7.6.2008 19:59

Tento křovinořez mám již třetím rokem a funguje bez závady. Před tím jsem žádný neměl a tak nemohu porovnat.  Pokud není hustá a vysoká tráva tak stačí sekat i na půl plynu. Za tři roky jsem dvakrát vyměnil olej a doplnil vazelínu v hlavě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 156.16 (?), 5.7.2013 19:15
Mám ji teď půjčenou od kamaráda a sekal jsem s ní zahradu, kde byla vyšší tráva. Když pominu, že je tam asi skřípnutý lanovod k řízení otáček, takže se občas sekne a zůstane ve vysokých otáčkách a nechce se mu na volnoběh (což přikládám kamarádovi ne výrobci), tak mě příjemně překvapil motor, má rychlou akceleraci, výkonu dost i na vysokou trávu (sekal jsem 4zubcem), vibrace příjemně malé. Co mě ale naprosto vytáčí a vysírá je tlačítko, které zabraňuje přidání plynu aniž bych držel v ruce madlo. Je tak debilně úzké a pružina tak silná, že mě při sekání bez rukavic tak tlačilo do ruky, že jsem měl ze sekání obrovský puchýř. Už jenom kvůli tomuto bych si ji nikdy nekoupil. Poměr výkon/cena je tragický, měl jsem půjčený i Dolmar 335.4, který má motor Subaru a motor byl snad ještě lepší než ten od Hondy - rychlejší přechod z volnoběhu do plných otáček a problém s otlačováním ruky od tlačítka nemá. Možná má malinko větší vibrace, ale to bych musel krátce po sobě porovnat oba dva křivonořezy abych to mohl říct jistě. Jinak mi oba křovinořezy přišly porovnatelné. V ceně je ovšem rozdíl brutální, cca 3000 Kč, tj. čtvrtina, podle toho kde kupujete.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika