Křovinořez Homelite HBC 45 SB



Stránky: 1,  2   
host - 40.193 (?) 
27.5.2010 15:06, zobrazeno: 24100x

Dobrý den, uvažuji o koupi křovinořezu Homelite HBC 45 SB. V současné době je internetová cena 5 749,-Kč.Pokud máte někdo zkušenosti s tímto strojem, byl bych rád za jejich zveřejnění. Pavel P.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 110.113 (?), 27.5.2010 18:51

Dobrý den,

křovinořez od této značky rozhodně ne!!! Před rokem jsem řešil s Homelite křovinořezem 5 oprav, byl v záruce, ve třech autorizovaných servisech a nikdo ho nedokázal opravit. Po cca 10 min. práce zdechnul a dal se nastartovat až za hodinu.

Pokud bych hodně šetřil, zkusil bych Hecht, nebo nějaký farmářský model od Castoru.

Už přes rok mám Castor CB43DS a naprostá pohoda, ale tento model se rozhodně nevejde do uvedené cenové kategorie.

Hodně štěstí při výberu,

Petr Sixta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.122 (?), 27.5.2010 22:19

Zdravím,

také mohu jen souhlasit s Petrem. Homelite rozhodně nebrat (větší zgarb jsem ještě neviděl). Sám mám bohužel taky Homelitku, ale už po 3 je na opravě v záruce. 2x se pos... kazilo startování, že zůstala odvinutá šňůra a teďkom se něco strhlo v motoru, takže šel bez komprese na prázdno. Víc jsem ho měl v servisu než jsem s ním kosil. Křovinořez, který mne zatím nezklamal byla obyčejná kosa. Takže asi tak nějak.

Přeji hodně šťestí při výběru, taky už čekám až mi zavolají ze servisu a až se spolu zase pomazlíme při startování.  

S pozdravem Břeťa Horák

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 156.73 (?), 8.12.2011 9:15

Jé se připojím, už nikdy od značky Homelite ani se neotřu, jelikož jsou to všechno jen vergli do kterých jen člověk vráží peníze do oprav.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 169.26 (?), 24.5.2012 19:25

Mám s tímto křovinořezem zcela opačné zkušenosti, vlastním ho přes tři roky a přes sezonu dost intenzivně používám, zatím bez jediného problému, motor je silný a s velkým kroutícím momentem, takže i při sečení vyšší trávy strunou se vůbec nedusí a přidávaný profi popruh je také super, jediné co jsem musel řešit je žací hlava, po dvou letech se prodřelo plastové poklepové kolečko ale to jsem vyřešil výměnou originál žací strun. hlavy za 2 lankovou univerzální hlavu Oregon profi k.č. 539137 - super věcička, upevnuje se šroubem jako nože, není potřeba žádný adaptér, v současné době se dá pořídit za pěkných 520,- Kč - má kvalitní plastové tělo a mosazné průchodky, hliníkové poklepové kolečko a hlavice se při výměně struny nemusí rozebírat jednoduše jstrunu navinete hotovo , má o trochu větší průměr než originál hlavice ale motor ji bez problémů utáhne a může se v ní používat struna průměru až 3 mm - po roce provozu min opotřebovaná, super věc

Takže závěrem bych po zkušenostech křovinořez doporučil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 65.173 (?), 25.5.2012 8:26

doporučoval bych Hecht, nižší pořizovací cena, dostupnost a cena ND a dobré zkušenosti. Homelite je jen krám z másla, prodej v baumarktech. v sezoně se vám pokazí maličkost za pár desetikorun a budete měsíc čekat na raklamaci, kdy Vám stejně vrátí peníze a za tu dobu bude tráva tak velká, že se z toho...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 140.0 (?), 22.8.2012 17:59

ja mám Homelitku už päťrokov a doteraz fachčí dobre, ba až výborne, tak že páni ktorí sa na túto značku sťažujú: treba sa naučiť zachádzať s náradím, a to možem povedať že ja ho teda nešetrím, popužívam trojzubec aj lanko a všetko OK....akurát sa mi prederavila hadička prívodu paliva tj všetko... a jako to niekto rsp. nikto nevie opraviť potom sú to papráci a nie opravári!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.103 (?), 10.9.2012 14:01

Kupil som teraz benzinovy vyzinac Homelite najnizsej rady, tusim 26.

Na zaciatku nastartoval ok, no odtedy som stiahol volnobehovy sitic a uz neviem ani nastartovat... ani ked skrutku krutim opacne.

Este sa pokusim vymontovat sviecku, ci nemam zahlteny karburator, ale viac ma uz podla navodu nenapada...

Dakujem za rady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 59.39 (?), 23.6.2013 6:52

Ladič pian... proš to šteluješ chlape?? U nový mašinky to akorát tak zavání zadřením, tohleto. Základní nastavení je dotáhnout a o jednu otáčku povolit, aspoň u ostatních podobnejch, ale radši to nech bohatší aspoň tak na 2 nádrže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 215.214 (?), 1.6.2021 15:29

Dobry deň.  V žiadnom pripade s vami nemôžem suhlasiť mam tento krovinorez už asi 20 rokov a som s nim maximalne spokojný. Jediné čo môžem vytknuť je horší studený štart, ale aj to sa dá napraviť. Za celý čas ako ho mam nebol v servise. Výkonny robusný a stále kompletný. Jediné čo som po tých rokoch na ňom robil bola minulý rok generalka morora - novy piest a kružky už hrkotali.  Po poskladaní funguje opäť ako nový. Celkovo maximálna spokojnosť. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika