Kolecko Avenberg Werner XL



host - 49.17 (?) 
30.11.2013 22:42, zobrazeno: 15290x

Zdravim vsechny diskutery a ctenare.

Predpokladam, ze hodne potencialnich zajemcu o koupi velkoobjemoveho kolecka, stejne jako ja pred koupi, postrada o tomto vyrobku Avenbergu jakekoliv informace z praxe, a proto jsem se rozhodl zmenit tento stav delsi recenzi. Na Heurece ji bylo mozne pridat uz jen k neaktualni nabidce, takze ji davam i sem, nebot mi tato fora v minulosti parkrat pomohla vybrat.

Potreboval jsem do hospodarskeho objektu kolecko vetsiho objemu a po zlouhavem vybirani jsem se to rozhodl zkusit s timto vyrobkem: Komfortní zahradní kolečko Avenberg Werner XL

Objem 140 L je idealni stred, ktery lze jeste uvezt i divcim personalem.

Neodradily me ani negativni zkusenosti uzivatelu s jinymi vyrobky Avenbergu, ani fakt, ze jde ocividne o nejlevnejsi cinskou produkci. Bohuzel vsak v cene do ~ 3500.- nebylo mozne najit jine dvoukolove kolecko s podobnym objemem, zaroven majici predni opernou konstrukci pro vyklapeni (tzn. aby se pri vyklapeni nemuselo opirat o hranu plastove korby).

V tomto ohledu (predni opery) sice obrazek prodkutu klame, nebot vzpery se opriaji primo o korbu, nikoliv o mezidesku, jak "fotka" zobrazuje, ale i tak svuj ucel plni. Korba pro me byla nejvetsim prekvapenim - je opravdu bytelna, nekrouti se, zadny slaby osizeny plast.

V dane cene jsem take necekal, ze v kolech budou loziska, ale jsou tam. Radost trochu kazi lacinny system uchyceni kol na hridel - pouze dva vymezovaci valecky, podlozka, zavlacka a zamerna vule cca 2 mm na kazde strane. Vaha kolecka sama o sobe nestaci k tomu, aby se disky tocily v loziskach a toci se cely naboj. Pri nalozenem je uz vse v poradku. Funguje to jakz-takz, ale jaky vliv to bude mit na zivonost si netroufam odhadnout.

Montaz je jednim slovem tragicka. Obrazek v navodu je maly, neprehledny. Navic neobsahuje montazni postup ani zadny text, pouze obrazek a soupis materialu. Servis Avenbergu kupodivu funguje. Sice je nutne nejprve mailovat, ale nasledne zavolaji a jsou ochotni. Diky jejich ujisteni, ze je to z vyroby opravdu "na fest" a nemam se bat, ze to nekde praskne, jsem se tedy nebal a nakonec to uspesne poskladal. Ze v baleni chybel jeden sroub bych za az takovy problem nebral, ale material, z nehoz srouby a matky jsou, ano - mekka, nekvalitni ocel, tenke (polovicni) matky, slaboucke podlozky, atd. Doporucuji koupit si podle soupisu z navodu kvalitni srouby, matky a podlozky a to, co je u toho dodavano, zahodit.

Co se tyka kvality ostatnich komponent, o korbe uz jsem psal (prekvapive dobra). Nosniky jsou dute, z 1.5 mm zeleza, povrchova uprava zadna ; pochybuju o tom, ze by unesly max. zatizeni 250 kg, jak je psano ve specifikacich, ale 150 kg mam vyzkouseno. Veskere vzpery a predni U-cko slabsi plech + cerny lak, nektere krive vylisovane, ale slo to zkrigovat v ruce nebo sveraku a pri korekcich nic neprasklo. Kolecka jsou OK, pneumatiky pouzitelne.

Kvalita provedeni je (az na dobrou korbu) podprumerna, ale tuto moznost Heureka nenabizi, takze jsem vybral "Spatna", nebot je to skutecnosti blize, nez "Dobra". Presto kolecko ke koupi doporucuji. V teto cene se neda nic lepsiho koupit a navzdory vyhradam se toto kolecko nejevi tak, ze by se melo behem par meiscu rozpadnout. Jedine opravdu slabe misto je kvalita spojovaciho materialu spolu s misty opravdu hloupym konstrukcnim pojetim vyrobce, o zbytek bych nemel vazne obavy.

Doufam, ze to ostatnim k necemu bude. Hezky vecer vsem, J. Vich

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 140.103 (?), 1.12.2013 7:23

Já pořídil za 1100Kč vozík, má to podobně velkou korbu, sklápěcí a nápravy jsou opět chatrné, hnůj, kompost apod se v tom vozit dá.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.17 (?), 1.12.2013 13:24

Za tech 1100 se myslim vyprodaval ten mensi, 75 L, kolecko ma psano 130 L - 140 L podle eshopu a odpovida to. Kazdopadne vyrobek je takove kvality, jako jsem popsal vys - dobre to neni, ale ani tak spatne, jak jsem se obaval, ze to bude ; konstrukcne se mi vic libilo kolecko Hofer, nebot ma ram i opernou predni cast z jednoho trubkoveho odlitku, ale to ma jen 100 L, a to je do staje malo. Jakakoliv podobna kolecka jsou od ~ 4000 vys a jen par z nich se pri vyklapeni nemusi opirat o korbu, coz povazuju za zasadni konstrukcni nedomyslenost (z hlediska dlouhodobe trvanlivosti). Pridavam jeste par real-life fotek po smontovani (produktove foto na vsech eshopech je silne upravene - vyretusovane srouby, spoje, pridana neexistujici operna deska, atd.).


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.17 (?), 1.12.2013 13:25

Obrazek 2.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 1.12.2013 13:37

Už přes rok mám hospodářské kolečko 180 l od Landsmanna, jehož komponenty jsou vyrobeny v čechách a na slovensku.

Jsem naprosto spokojen...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 49.17 (?), 1.12.2013 15:24

Ano, tohle od Landsmanna bylo jedno z tech, ktere jsem mel v konecnem uzsim vyberu. Nevzal jsem ho ale ze dvou duvodu:

- pouze jednokolove (rozdil je opravdu ZNATELNY, vezete-li to plne hnoje)

- mala nosnost (pri objemu 180 L ma nosnost pouze 100 kg ; 180 L hnoje vazi 150-160 kg)

Tohle kolecko je hospodarske pouze nazvem, na skutecne hospodarske pouzivani nema parametry. JV

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 1.12.2013 16:13

V papírech má sice to co jsem koupil u Landsmana nosnost jen 100 Kg, ale i mám fyzicky ověřeno, že to uveze 200 kg brambor pokud to obsluha utlačí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 2.12.2013 20:52

To je cenne info (zatizitelnost). Ale i kdybych to vedel predem,  nevybral ho. Ve stajich se pohybuju uz spoustu let, kolecek mi proslo rukama hodne a uz nikdy bych si na hnuj nekoupil kolecko s velkou korbou, podeprenou vepredu jen plochymi, slabymi vzperami. Nikdy to nevydrzelo ani rok (denni vyklapeni 5x - 10x, pri tom to dostava nejvetsi zatizeni).

Ne, ze bych o tom cinskem vyrobku od Avenbergu mel nejake iluze, ale v tomhle je to proste vyresene lepe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 140.103 (?), 1.12.2013 16:01

Vozík má 125L, ale je jak píšu na nápravách hodně poddimenzován, korbička dobrá, ale ty plechy pod tím pevnostně strašně ošizené. Když bych na to dal 3 pytle brambor obávám se, že by vozík okamžitě klekl. Využití vidím spíše někde na zahrádce pro ženskou, že se nemusí tahat s kolečkama, nebo přepravkama s zeleninou ovocem atd. tzn. náklad do 50Kg, pak to celkem plní funkci. Korba je sklápěcí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 49.17 (?), 2.12.2013 21:00

Tak naprava u kolecka je OK - neni osizena materialove, hridel je ze silne oceli, upinaci U-cka taky, spatne jsou akorat spojovaci srouby a ten system je konstrukce - proste debilni. Misto fixnich navarenych uch na ramu se to musi zdlouhave skladat a centrovat, pasuji se na sebe tri dily nad sebe (U-cko, podlozka, nosny ram) a cely ten "koncept" proste nepusobi dobre.

Kazdopadne cilem puvodniho prispevku bylo dat na internet alespon nejake informace o tomto kolecku, o nemz nelze najit nikde nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika