Kola na Vari, Agzat



host - 108.94 (?) 
14.10.2013 20:48, zobrazeno: 9331x

Netusi nekdo, kdo jsou subdodavatele techto znacek?

Odkud berou treba kola? Zavazi?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 16.117 (?), 14.10.2013 21:27

Jó, hochu, netuším a ani nevím jestli to někdo od Vari vykecne. Všimnul jsem si, že v rubrice „zeptejte se“ se jeden hoch ptal na tvrdost nožů do sekačky a oni ho odbyli, s tím, že je to, když se to řekne dvěmi slovy, výrobní tajemství. Takže se může stát, že po několika čtverečních metrech pokosené louky budou nožíky ochechlané a chudák zákazník si tak akorát může jít postěžovat na lampárnu. Naopak cizí firmy si na takové informaci zakládají a jejich výrobky opravdu mají deklarované parametry

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.2 (?), 15.10.2013 15:48

No, pokud vím, tak nože na bubnovky VARI jsou zakalené tak, aby vydržely při nárazu ohyb až 65°. Nedávno se totiž na Moravě objevily duplikáty z Polska, které se při ohybu kolem 15° přervou. Nic špatného na tom nevidím, bránit se vyřčení nějaké důvěrné informace. Jo a disky na Globala se lisují přímo ve výrobě v Libici, starší litinové nevím... ale pokusím se to zjistit :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 0.146 (?), 15.10.2013 16:34

za totáče jsme može do řezaček kladívka do šrotáku a podobné věci vyráběli z e zbitku koduru z kterého se vyráběli výložníky na autojeřáby je to funkční i po 30 letech a sekáče na maso z listových per vagonu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 189.102 (?), 15.10.2013 21:50

K čemu pak slouží ohnuté nože.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 108.94 (?), 15.10.2013 20:39

S temi nozi to neni az tak tragicke. Flexou se z jednoho vyrazeneho pasu katru odrizne tolik nozu, ze je do konce zivota nespotrebujete. Kudlu si uriznete, vyvrtate a nabrousite jakou chcete. Ohrat PB horakem do cervena a vhozenim do kyblu vyjeteho oleje, pripadne i popustenim (znovuohratim na nizsi teplotu a zabalenim do skene vaty, aby vychladla podstatne pomaleji) vyrobite po trose zkusenosti kudly, ktere rovnez sekaji a nepraskaji. To, ze na ni nemate gravirovane versovani ji na zivotnosti neubere.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 16.10.2013 6:19

Prosím nevymýšlejte koniny. Ne že by to tak jak popisujete nešlo, ale kdo je to schopný udělat? Každý Čech sám sobě metalurgem? Existuje docela velké nebezpečí, že to kutil překalí a když se nůž potká s kamenem, rozletí se na tisíc kusů. Ne každý bydlí u pily a má tam známého. Co je to nižší teplota? A než tu zkušenost získá, nože budou vesele praskat a je jen otázka času, kdy ho některý trefí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 16.32 (?), 16.10.2013 8:31

Máte pravdu v tom, že to jsou koniny. Nic takového by se na veřejnost nemělo dostávat. Doma žádnou zkušenost v tomto směru nezíská. Roli zde hraje teplota, kterouv potřebné toleranci nikdo neodhadne, ani zkušený praktik z kalírny, kalicí médium a případně jeho teplota a v neposlední, ale důležité řadě samotný druh oceli a její chemické složení. S trefením ulítlým nožem je také problém. Ruku na srdce, kolik nových majitelů různých strojů si „důkladně“ přečte návod k obsluze (tady musím dodat, že ne všechny návody jsou dokonalé). Tam by se každý domákl, co je bezpečná zóna a jak je velká a co má provést na pozemku, než začne kosit. No to už jsme od subdodavatelů ujeli daleko a nemuselo by se to to některým líbit, mohli by začít trkat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 235.234 (?), 16.10.2013 10:49
Pokud ma clovek pochybnosti, ze kus materialu prekali, tak to snadno vyzkousi kladivem mezi dvema sutry a nepujde s tim sekat. Od toho to kladivo a predbeznou opatrnost ma a muze to popustit znovuohratim a pomalym chladnutim. A pokud mu staci ocel z katroveho pasu jak je tvrda a houzevnata sama o sobe, staci jen naostrit. Jeden obecny postreh: dneska se narozdil od drivejska ocenuje zustat blbcem nadosmti s obema rukama, ktere zustaly leve. Drive lidi alespon neco umeli vzit do ruky a udelat to poradne pro sebe, aby si nemuseli nadavat, protoze bolsevik svou neschopnosti je donutil se to naucit. Dneska podnikatelsky slendrian a jeho PR odnaucili lidi neco poradneho umet. Ted je modou za svoji blbost i s DPH radne zaplatit, jen kdyz se ucini ulitba "bezpecnosti pri praci" a "ekologicke osvete".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika