John deere X300R



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
host - 66.131 (?) 
18.1.2011 12:00, zobrazeno: 79170x

Máte někdo zkušenost s turbínou u tohoto stroje?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Mates - (3) - 232.87 (?), 6.2.2011 11:19

Dobrý den, John Deere X 300R je vhodný pro sečení suchého travního porostu do výšky max. 10 cm, při sečení vlhkého porostu má traktor problémy a ucpává se. Turbína je problémovým článkem tohoto traktoru hlavně v období srpna až října, kdy je porost vlhký a neustále musím převracet traktor na bok a čistit turbínu i výhozový kanál. Nehledě na to, že při ucpání turbíny začnou prokluzovat řemeny a trpí tím i ložiska na řemenicích žacího ústrojí a provoz se tak zbytečně prodražuje. Tuto sezonu ještě bude traktor v provozu a v té nastávající X 300R nahradí řada X 100, která má mnohem lepší pracovní vlastnosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 239.112 (?), 6.2.2011 16:05

Tak to za ty peníze není stroj nic moc. Kdyby to byl jednoválec, tak snad. Mi se taky při sečení na podzim lepila vlhká tráva na sekací ustrojí uvnitř, vyhazovací tunel se mi neucpával, ale mám traktorek od jiného výrobce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 191.214 (?), 6.2.2011 18:27

Je vhodné si prohlédnout vždy na vlastní oči stroj, o který mám zájem. Pak i trochu poučený laik pochopí, že JD X300R nemá žádnou výraznější vadu na kráse právě mimo toho nešťastného sběru trávy. Ten je u tohoto modelu problematický právě z důvodu použité turbíny. Oběžné kolo turbíny se zalepuje mokrou trávou i přes změnu, kterou prý JD u tohoto modelu provedl a lopatky oběžného kola zvětšil a snížil jejich počet. Žene totiž trávu do moc úzkého tunelu a tam je zakopán pes. Navíc je chod turbíny hlučný a každý hluk navíc je u tohoto typu strojů obtěžující.

Jinak je konstrukce tohoto stroje velmi poctivá a robustní, je to první opravdu intuitivně ovládaná řada v nabídce JD v ČR. Ve způsobu ovládání jednotlivých provozních záležitostí strčí do kapsy kdejakou podobně drahou konkurenci.

Pochopte ale, že v USA posečenou trávu téměř nikdo nesbírá, jejich současnou modlou je mulčování. Proto nemají sběr vlhké trávy proti některým jiným výrobcům vůbec konkurenceschopný.

Pro 232.87 - Mates- nevím, kde berete jistotu, že řada X100 má mnohem lepší pracovní vlastnosti. Je to oproti X 300 konstrukčně "hračka". Nemůže se s vyššími řadami rovnat jak v logice a snadnosti ovládání, tak v životnosti.

Obávám se, že pro trochu náročnějšího zákazníka který o strojích něco ví a pro trochu obtížnější terén jsou použitelné až stroje nad řadou 300R -tedy 320,360...,a ty jsou za peníze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 66.131 (?), 6.2.2011 20:32

Tento traktor jsem koupil v roce 2007. Tehdy to byla novinka a v prospektu zahradní techniky John Deere uváděli, cituji: "Systém TurboStar napomáhá výrazně i při sběru vlhké hmoty". Nevím co dělají v USA s posečenou trávou a ani mě to nezajímá. Po čtyřletých zkušenostech s tímto traktorem musím říci, že se cítím podveden, a že zakoupení traktoru JD X300R je moje nejhorší investice v mém životě. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 191.214 (?), 6.2.2011 21:58

Prostě jste se chytil na marketingové řeči, kterých je všude od každé firmy vyrábějící cokoliv plné kyble.Projděte pár prodejců jiných značek traktorů a dozvíte se takové věci, že zůstanete koukat. Každý z nich chce prodat a vychválí a vymyslí si co právě potřebuje.

Bylo by od Vás v této souvislosti rozhodně solidnější své zkušenosti popsat ostatním rovnou a nezakládat zde nicneříkající jakoby dotaz (usuzuji ze stejné IP adresy prvotního dotazu a Vašeho současného příspěvku).

To jak přistupují zákazníci v zemi původu toho kterého výrobku k vlastní činnosti a že jim je tedy produkce přizpůsobena by Vás tedy rozhodně zajímat mělo.Obvzlášť v případě tak velkého trhu jako je ten v USA.  Podobně si může(a nemusí) zákazník "naběhnout" u aut, kde mimo Evropu téměř nikde nepoužívají manuální převodovky a pokud si tedy zakoupíte řadu "Japonců" či Asijských a Amerických aut s manuálem tak nikdy nebude dosahovat kvalit např. koncernoivých mechanických převodovek.Prostě je vyrábějí pár let pouze pro malý evropský trh a nemají s tím zkušenosti.

Mimochodem - zahradní traktory, které jsou opravdu schopny spolehlivě sbírat vlhkou a mokrou trávu spočítáte na prstech jedné ruky.To samé platí pro sekačky. Takový traktor poznáte podle obrovského výhozového tunelu umístěného co možná nejníž mezi zadními koly, nebo anglické stroje s mechanickým sběrem pomocí metliček do koše bez tunelu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 66.131 (?), 6.2.2011 23:11

Klobouk dolů před Vašimi vědomostmi a díky za rady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.214 (?), 6.2.2011 23:56

Klobouk nechte na hlavě a užívejte si až na ten nedořešený sběr trávy jinak velice bytelný a fakt dobře ovladatelný traktor.Až na těch skutečně jen pár dobře sbírajících drahých kusů (např.Etesia, Kubota,Iseki, nejdražší Wisconsiny, Countax,Westwood..) se s tím potýká většina produkce jakékoliv běžné značky.Jen to málokdo z majitelů veřejně přizná.No a suchou trávu na fotbalovém hřišti poseče téměř cokoliv.

Ten Váš JD je jinak velmi dobře promyšlený stroj (např.bleskurychlé přizvednutí sekacího ústrojí pedálem levou nohou v případě potřeby bez vypínání pohonu nožů) a celkové intuitivní rozmístění všech ovládacích prvků je u JD od řady 300 výše skutečně téměř dokonalé a málokterý výrobce se s ním může rovnat.Když uvážím modely JD, které mají řízení 4 kol a umožňují v plném rejdu sečení téměř beze zbytku tak jako ridery...

Prostě jste zaplatil značku. Výhoda bude jistě v případě potřeby v bezproblémové dodávce jakýchkoliv ND a s případným prodejem asi taky nebude problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 7.2.2011 9:49

mate znacku aj perfektny pedal na neviem co a ak nebudete sekat travu budete urcite spokojny...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.22 (?), 7.2.2011 10:16

Moc takových traktorů jste v životě neviděl.že? Máte vůbec praktickou představu, s jakými závadami a problémy se potýká produkce většiny značek? Ale hlavně že si rýpnete a zbytečně přispíváte do diskuse.Nechte ji těm, co o daném konkrétním stroji něco vědí, ať se zde dá něco kloudného zjistit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů19:15
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika