Jakou sekačku?



host - 9.6 (?)
27.5.2016 20:02

Skoro to zní jako reklama na jednu značku. Ale jo, Weibang je velice solidní asijský výrobce, ale i Mountfield má celou řadu opravdu dobrých modelů od GGP. Jen ty ceny jsou poněkud vyšší. Pro mě, pokud chce uživatel výborný poměr kvality a ceny, berte Stigu, která má nejen moderní design, ale sekačky mají opravdu spolehlivé. A pokud si chcete dopřát luxus, pak jedině Hondu, protože v luxusních sekačkách nic lepšího na trhu prostě není.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 18.5.2016 12:55

No vy ste teda dobrý jouda, když jezdíte do servisu nechat si vyčistit vzduchový filtr!  laugh

No když na to máte a je pro vás jednodušší narvat sekačku do auta zavést do servisu a pak si pro ni za pár dní zas jet. Tož proč ne? Já vám prozradím malé tajemství: tam stačí sundat takový deklík, vyndat ten molitan, proprat ho pod kouhoutkem a strčit zas zpátky. Zabere to pár minut, takže je to mnohem rychlejší než haraštat se dvakrát do servisu a taky je to levnější. laugh

Podobně je to i s olejem atd. No a tím dotažením šroubů madla jste tomu nasadil korunu. Já bych musel převážet sekačku v autě a to bych ty šrouby madla musel stejně povolit, abych tu sekačku dostal do auta, takže nějaké dotahování šroubů madel v servisu je pro mě fakt hovadina.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 20.119 (?), 18.5.2016 13:14
Tak bez servisu nebo servis doma?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 9.6 (?), 18.5.2016 17:26

Do deseti tisíc se dá sehnat mnoho solidně postavených modelů. Pokud chcete radu, vybírejte z těchto - Stiga Combi 53S, AL-KO HighLine 46.5 SP-A, VARI 590 H, Dolmar PM 46 SBC, Weibang 456 SKLV... možností je mnoho a tyto se motají kolem Vámi požadované ceny a podle mě mají co nabídnout.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.232 (?), 19.5.2016 3:50
Sítem okolo 10000,- mě prošly Stigy-značkové motory, kvalitni plasty, kvalitní pojezdy.Největší uspokojení i vzhledem k ceně mám ze Stigy 50cm, Al-šasi, plynulý rozjezd, ready-start motoru.55cm taky je dobrá, navíc Al-kola, celkově nesmrtelná se 190ccm motorem, ale je to dvacka.Manželka má v oblibě 48cm, ocel,větší zadní kola a to kvůli váze.Sekačky dávám do servisu prvních 5let a to kvůli 5-ti leté PLNÉ záruce, pak si olej měním sám a čistotu filtru si hlídám i během sezóny, mám papírový, některý s molitanovým předfiltrem, nůž si obtáhnu flexou či keramickým kotoučkem, dle nutnosti, na tyčce staticky vyvážim.Pokud má značka jen 2roky, tak tam by jsem se tím servisem nezabýval, to vydrží snad každá sekačka.Váš limit je víceméně psychický, není to věc na sezónu, či 1-2 použití za rok,2-3tis. navíc by tu neměli hrát roli na tu Vaši plochu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 19.114 (?), 26.5.2016 16:34

Hezká komedie se strhla kolem dotazu, který není vůbec hloupý. A ani není mnoho voleb, protože snad většina sekaček je šmejd. Doporučuji sekačku značky Weibang s motorem Kohler, mají mnoho variant, takže i do 10000,- se najde. My měli také za tu samou cenu. Je to obří a kvalitně zpracovaná sekačka, kterou nic nezastaví (ani mokrá tráva, ani vysoká tráva, ani kopec), přesto má velmi nízkou spotřebu, snadno se s ní manipuluje, trávník přímo vysává, koš plní na maximum, nůž se nebrousí. Když jsem šel kolem Mountfieldu a viděl tam ty předražené hračky pro děti, čemuž oni říkají "sekačky", tak jsem se musel smát. Můžete se podívat na recenze na heureka.cz na ostatní sekačky od známých firem, všude jsou samé problémy, ucpávají se, rozbíjejí... U tého značky převažují prakticky jen kladné recenze. Jediné co mi chybí, je elektrické startování, které bohužel nedělají. V reklamě jsem zahlédl sekačku značky Hecht, s el. startováním a samozřejmě samé negativní recenze, startování rozbité po třech startech atd. Takže Weibang a nikdy jinak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.6 (?), 27.5.2016 20:02

Skoro to zní jako reklama na jednu značku. Ale jo, Weibang je velice solidní asijský výrobce, ale i Mountfield má celou řadu opravdu dobrých modelů od GGP. Jen ty ceny jsou poněkud vyšší. Pro mě, pokud chce uživatel výborný poměr kvality a ceny, berte Stigu, která má nejen moderní design, ale sekačky mají opravdu spolehlivé. A pokud si chcete dopřát luxus, pak jedině Hondu, protože v luxusních sekačkách nic lepšího na trhu prostě není.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 30.5.2016 3:17

V Mountfieldu jde nakupovat jen cca 1-2 měsíce v roce, když vyhlásí ňákou tu jejich akci. Ale pozor, není akce jako akce, v některých to je ještě dražší než obvykle :-D Schválně jsem nakouknul a sekačku, kterou jsem koupil před rokem za 12990, teď mají za 19450 :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 237.124 (?), 23.8.2016 1:01

Viking 545 - nejlepší sekačka mýho života.

Ale těch 10tis je málo :(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 146.58 (?), 23.8.2016 20:43

Mozna jsem prehlidl, ale nikdo nezminil vyletovy otvor.Hodne dulezity parametr.Za me Stiga colektor je, lacina, motor brigs,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 209.130 (?), 24.8.2016 21:38

Vy už jste si svou sekačku nejspíš dávno koupil a kdyby náhodou ne, tak přikládám svou zkušenost. Mám pozemek podobné velikosti jako Vy a dokonce i kritéria pro výběr sekačky jsem měl podobná jako Vy. Sekačku jsem nedávno koupil a jsem s ní nadmíru spokojen.


Po sekačce jsem chtěl, aby ve všech hlavních parametrech převyšovala mou sekačku dosluhující, která po 20 letech aktivní služby odchází s prorezlou šasi a vyviklanými kolečky do zasloužilého sekačkového důchodu.


Přes názory "odborníků" že kvalitní sekačka se nedá koupit pod 20 tisíc Kč jsem si stanovil svůj cenový strop na 8 000 Kč který jsem nakonec lehce překročil. Také s vědomím, že žací sezona pomalu končí a prodejci často sahají ke slevám které jsou pro ně v konečném důsledku výhodnější, než sekačku do jara bez užitku nechat ležet na skladě. Penízky se přece musí točit, ne?


Dost času jsem strávil pročítáním recenzí sekaček od zákazníků i názorů lidí kteří se prodejem zahradní techniky živí. Obojí je ovšem nutno brát s rezervou protože většina zákazníků si jiné než tu svou sekačku nevyzkoušela a odborníci z prodejen zahradní techniky mají zase tendenci vychvalovat to co mají zrovna oni na pultě. Přesto lze takto - podle pravidelně se opakujících připomínek u určitých typů - předpokládat, které sekačky např. špatně startují, mají hlučný motor, tendenci k upadávání koleček, závadám pojezdu apod.


I dnes, kdy se každá zavádějící či lživá informace dá snadno ověřit se kupodivu najdou prodejci, kteří si vymýšlejí i ve svých oficiálních technických popisech. Že se snaží zákazníkovi zatajit čínský původ svého produktu se stalo již takřka normou někteří však neváhají v technickém popisu - který by měl být exaktní - přidat sekačce vlastnosti které ani nemá (např. zvýší výkon motoru nebo přidají možnost regulace pojezdu apod.) Zákazník, který si na internetovém srovnávači sekačku vybral podle deklarovaných vlastností najednou zjistí, že jeho sekačka je na tom technicky trochu jinak a prodejce mu sdělí, že zrovna jeho série - jaká to náhodička - např. deklarovaný vícerychlostní pojezd jaksi vůbec nemá…


Nakonec u mě zvítězila sekačka evropského výrobce AL-KO která je jako stavěná na mé podmínky a která je dnes kupodivu i cenou srovnatelná s podobně vybavenými čínskými sekačkami se zavádějícími nečínskými názvy jako např. Hecht, Fieldmann, Riwall nebo VEGA.


Pro novou sekačku AL-KO 119687 Classic 4.65 SP-B PLUS jsem se rozhodl protože má vše co já potřebuji, tedy slušnou šířku záběru 46 cm, pojezd, mulčování, sběr do koše i boční výhoz na vzrostlou trávu, osvědčený motor Briggs & Stratton s dostatkem síly, robustní techniku, kvalitní použité materiály, povrchovou úpravu, servis v blízkosti mého bydliště a dostupné náhradní díly.


Že se jedná o kvalitní produkt mi bylo jasné již při sestavování sekačky. Vše do sebe krásně zapadne a sestavit ji zvládne každý kdo někdy držel v ruce šroubovák a klíč. Osvědčený us motor Briggs & Stratton 500 E má nádherný zvuk a je značně tišší než má stará sekačka. Startování a obsluhu sekačky včetně pojezdu zvládá bez problémů i má dcera.
Sekačka je vhodná pro středně velké a větší zahrady řekněme do 1 500 m2, kličkování mezi stromy a záhony zvládá díky obrovským kolům dobře. Pojezd vypíná na rozdíl od některé konkurence ihned.


Překvapila mě jen absence výpustného šroubu na vyjetý motorový olej (ten je nutno měnit buď odsátím nebo překlopením sekačky) a lehce naolejovaný pěnový vzduchový filtr místo klasického papírového.Takový filtr jsem viděl naposledy snad v nějakém Peugeotu nebo Citroenu z devadesátých let. Připadá mi to jako retro. Ale tady věřím, že hoši od BS vědí co dělají a také proto mají jejich motory všude velmi dobrý zvuk.


Z koupě sekačky mám celkově velmi dobrý pocit. Ani mě nerozhodilo, že prodejci či spíše podavači zboží ve známém hobbymarketu si zákazníka lopotícího se s mohutnou krabicí s třicetikilovou sekačkou vevnitř ani nevšimli natož aby je napadlo mu s ní pomoci třeba k autu na parkovišti.
Koneckonců ani nebyli potřeba.

Zákazník si stejně vybral sám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika