Jakou benzínovou sekačku do cca 10 tisíc



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 214.41 (?) 
8.4.2015 14:25, zobrazeno: 28178x

Zdravím,

jen takový dotaz, jakou benzínovou sekačku byste mi doporučili do cca 10-ti tisíc? Koukal jsem na AL-KO, Hecht, atd. Přemýšlel jsem o mulčování, ale není to podmínka, šíře záběru je asi optimální kolem těch 42 cmboční výhoz asi nevyužiji na našem pozemku cca 350 m2, co takový výkon? Například výše zmíněné dvě značky mají některé modely doporučený motor od Briggs, ale liší se dost v této cené relaci výkonem, třeba 2kW vs 3.2 myslím.

Díky všem za doporučení a rady.

Jarda

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 141.254 (?), 8.4.2015 20:20

Pokud nechcete mít v budoucnu problémy, tak Hecht v žádném případě. Je to čínský pseudovýrobce se kterým mám osobně dvě špatné zkušenosti ze dvou možných. Vemte si raději německé Al-Ko i když je v dané třídě určitě o něco dražší. Ty humpolácké zmetky ať si v Asii nabijou do špic. Osobně se divím, že to sem v některých případech ještě Státní zkušebna pouští.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 9.4.2015 4:18

Můžu se zeptat, co za kategorie byly ty dvě špatné zkušenosti? Souhlasím s Vámi, že Hecht je čistokrevný Číňan, sekačku bych si od něj asi nekoupil, ale teď mi přišel malý rozmetač granulátů Hecht 210 a i když jsem ho ještě nezkoušel, tak vypadá velmi použitelně. Cenový rozdíl proti Solu je značný, ale Solo rozmetač jsem v ruce neměl, tak nevím jestli rozdíl v ceně odpovídá i rozdílu v kvalitě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 37.251 (?), 8.4.2015 20:24
Když někdo dá skutečnou záruku 5let, jako HONDA nebo STIGA, tak to vydrži podstatně déle a je to odzkoušeno, navíc servisní zázemí, díly do tři dnů, osvědčené motory-tam vybírejte.Já volil stigu-velký výběr od nižší cenové relace.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.54 (?), 9.4.2015 19:58

Koupil jsem sekačku a motorovou pilu. Pila se pokazila po třech měsících, byla v opravě několikrát ještě v záruce, pak už to tam brát ani nechtěli, házel si to prodejce s dovozcem jako horkej brambor. Pila pak byla asi rok ležák na chalupě než jsem ji prodal na burze za pár stovek.

Sekačka měla po pů roce obdobný osud s tím, že jsem byl ještě za blbce u sousedů, protože jsem si od nich musel půjčovat několikrát sekačku na totálně přerostlou trávu protože jak je vám asi jasné tráva, na rozdíl od dřeva nepočká... Takže od té doby razím heslo nikdy více Hech v republice, ono se šetřit opravdu na některých věcech šetřit pár stovek nevyplatí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 0.12 (?), 9.4.2015 22:41

Divné na tom je to, že zatímco vy máte tyto zkušenosti, Hecht se chlubí úspěchy v Německu a jinde v západní Evropě a to i v nezávislých testech německých zkušeben. Jen pro Vaše info Hecht se prodává od roku 2008 Vlastním od nich první plotostřih ještě s původním logem. Neměl jsem problém s dodáním dílů. Spíš možná jsem ani nepotřeboval díly :-) Mám známého co jim dělá servis a má přístup do servisní databáze. Máto tzv craknutý a dá se tam podle jména, adresy, telefonu nebo výrobního čísla vytáhnout jakýkoli zásah na daném stroji a to musí vyplnovat každý autorizovaný servis. Jste schopen, ale spíš ochoten dát nějaká data, která by potvrdila vaše tvrzení o problémech? Nebo jen pomlouváte konkurenci. Pokud narážíte na testování zkušebny podívejte se do Rapexu, což je celoevropský systém kontroly nebezpečných výrobků. Hecht tam nenajdete, ale třeba Stigu s elektrickou sekačkou ano a Echo, Shindaiwu s pilama a další. Ještě poznámka k Solu jestli si snad někdo myslí že se ještě vyrábí v Německu tak je na omylu. Postřikovače se vyrábí v Číně a zbytek odkoupilo to Alko, které doporučujete a nedodává na něj díly. Tedy jak je na tom s díly na své stroje. Mimochodem část jejich sekaček Alko se dělá taky v Číně, ale to jste slyšet nechtěl

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 47.87 (?), 9.4.2015 23:10
Nejsem zastáncem jedné značky a ani tak nezáleží kde se to dělá, ale jak se to dělá a jaké se používají díly a materiály.Hecht nejspíše odpovídá své ceně, ale hitparáda kvality to tedy není a kdo očekává nějaký standart, tak po hechtu sáhnout opravdu nemůže, ale že by to byl nebezpečný výrobek, to opravdu ne.Je to nejnižší hobby a tak se k němu musí přistupovat-možná půjde den, možná měsíc, možná déle než se od něj očekává.Není to stihl, ani honda a vše je vykoupeno cenou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 239.253 (?), 10.4.2015 10:24
V roce 2013 byl Hecht 548SW v D- testu a Hondu porazil jak se píše nahoře v příspěvku Hecht je 17 let na trhu a prodává ho spousta firem která dřív prodávala Hondu a jiné. Kdyby Hecht byl tak špatný jak pišete proč by měl takový úspěch? Proč ho teda nevymetou z Německa, kde se mu tak daří? Myslíte že zákazníci jsou hloupí? Nebo se nám to snažíte vnutit tak jako to dělá Mountfield.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 36.42 (?), 10.4.2015 19:14
To si děláte srandu?Hecht je tu proto, protože zakazníci nechtějí kvalitu, ale cenu a tu on splňuje.A nějaké testy lidma z paneláku, kteří posekají 5m nejsou směrodatné, navíc test dopadne podle toho, kdo ho zadá.Komunální služby prověří životnost stroje a jeho dílů, ale to se hechta netýká, je to hobík.A jestli je do německa dělán v jiné kvalitě, nevím,ale u značkových pracích prášků se to liší podstatně, na jaký jdou trh.Mountfield taky vyhrál test, sice ne tak okatě, aby tam byla honda, ale zkušenosti majitelů a jejich trable najdete na vítězný model v jiném vláknu.Někdo si koupí raději tři hechty za šest let, než něco poctivého na 10let.Asi je dobře, že se tady něco takového nabízí, je větší výběr, ale nenuťte to lidi kupovat prodejníma fíglema, ať se rozhodnou na základě selského rozumu a bohužel finančních možností.Když si někdo koupí litá kola za 24000,- a pak už nemá na kloudnou sekačku, tak se může hecht hodit, aby ho nezabila manželka :-).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 36.42 (?), 10.4.2015 19:38
Příspěvek byl spíše k fungování trhu, takže co se týká sekačky do 10000,- tak výše zmíněná stiga má poměrně výběr, a jejich sekačka v hliníku za cca 12500,- těžko hledá konkurenci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika