Jak uvést do provozu kultivátor Matrix PMT 40-36



Stránky: 1,  2   
Humensky - (1) - 236.166 (?) 
3.3.2009 11:10, zobrazeno: 42114x
Zkušení, pomozte radou, prosím. Zakoupil jsem kultivátor -Matrix GmbH- typ PMT 40-36. Motor 4 takt, OHV, výkon 3 kW/ 4,0 PS, záber 36 cm, sada sekacích nožu- 27 cm, 1 rychlost vpred, reverzní startovací zarízení, palivo-normální bezolovnatý benzín, motorový olej cca 600 ml.- v návode se uvádí 10W40. Na stroji 10W30. Co mám udelat? Jsem problematiky neznalý-nevím jak je to s mazáním v prevodovce. Olej se dostane pres licí otvor do motoru a pak dolu do prevodovky, nebo je potreba najít ješte jiný nalévací otvor a nalít taky tam? Pristroj byl dodán zcela bez mazání,,jak uvádejí v struče psaném návode k použití. Nevím: jaký olej do motoru jaký olej do prevodovky a kde nalít je potreba "zábehu"? vše o údržbe Díky za radu. Jan
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 3.3.2009 11:57
Pokud je stroj v záruce, držel bych se návodu. Ne proto, že je zaručeně pravdivý, ale proto, že se záruka vztahuje k podmínkám návodu. Rozpor může být dán i rozdílem podnebného pásma výrobce motoru a místem prodeje stroje. Mimo návod a záruku: je to jedno. Oba typy dokáží dostatečně namazat motor, navíc mezi oleji s horním indexem viskozity (30 či 40) je velmi malý (mezi některými značkami olejů nulový) rozdíl HTHS viskozity.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 19.212 (?), 24.5.2009 21:55

co se týče pána i dalších zákazníků kteří si koupili tento stroj, asi udělali chybu, že si nekoupili kvalitu, ale levný čínský drek.

Jelikož pracuji v marketu, kde tyto stroje jsou bohužel v nabídce- firma Matrix je mezinárodní značka, a tudíž ji nelze vylistovat, tak ač nechci nikoho urazit, ale nedá mi to.

Kvalita tohoto stroje je asi taková, že z 10 prodaných kusů se jich do roka vrátí mě na market tak 7 což je 70% ůmrtnost, navíc jedinný servis, který zajišťoval servisní síť byl v Náměšti nad Oslavou, podotýkám byl, už skoro rok nefunguje. Ale ze strojů které jsem tam posílal nikdy neopravili ani jeden kus.

Je to bohužel stroj, který bych nikomu neradil, vsadil bych se s pánem, že mu nevydrží déle než 2 roky v lepším případě, a jestli si někdo myslí, že sežene náhradní díly, tak jste na omylu,  nelze na to nic sehnat, bohužel...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 115.34 (?), 18.10.2010 20:01

Nejvíc na těchto kultivátorech hořely převodovky. Sehnal jsem ale na to italskou převodovku, je rozměrově úplně stejná, mám ji v provozu už 2,5 roku a drží. Co se týká motorů, ty jsou dobré, jen je u nich špatně vyřešeno odvětrání klikové skříně. Když dáte moc oleje do klikovky, šplíchne vám to do vzduchového filtru a ten se ucpe. Motor pak kouří a nejde nastartovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 176.173 (?), 26.11.2011 19:04
Dobrý deň,ja mám tento rotavátor už dva roky, kedže som si vedomý čo som kúpil, tak s ním aj zaobchádzam.Obrábam s ním 3,5 árovú záhradu, som vcelku spokojný.Funguje mi zatiaľ bez jedinej závady.Zrejme preto že s ním zaobchádzam slušne, nenásilne.A pravidelne mením olej, používam Garden 4T.Samozrejme že to nie je TERRA s ktorou som vyrastal, ale to si uvedomujem, a podľa toho s ním zaobchádzam.A na jeseň bez problémov rozrábam aj chodníky v záhrade.Ale možno mám iba šťastie... jano
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 150.21 (?), 1.11.2020 11:08

Málem jsem před deseti lety dal na tuto radu a rotavátor MATRIX PMT 40-36 nekoupil. Názor pisatele je tendenční, po deseti letech používání na jaře, na podzim rotavátor neměl jedinou poruchu, žádný díl nebylo třeba měnit. Je to skvělý rotavátor. Výrobce mimochodem není Čína, ale Německo. Vše mluví o tom, že se k výrobkům vyjadřují lidé, kteří je neumí ani prodávat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 155.121 (?), 5.10.2016 19:03

Ořesná lajdáckost prodejců - tady to máš a tahni- byl kšeft. Zapoměli přitom říci že Metrix PMT40-36 je bezva stroj i pro vyloženě antitalenty.jen to chce červenou barvu a natřít tím sytič- páčka dole pod karburátorem.Pak vemte ten plastový plyn se zajíci a někoho s tím umlaťte mechejte si v servisu namotovat nový. Vyjde to 300 a vy nebude mít infarkt.Pak chytá na drc.Lajk prohlídne nože, motyky a zjistí že půměr hřídele je 24mm a jdou nasadit orebná kola.Která pasují s Jikov 1447DV, Texass 1341,Huricane 37/38,Danarm, Zapata... Nebo kutil udělá.Přikoupením rotavátoru strun, radlice na orání, motyk... je to bezva pomocník.Který tak po 5. sezonách bude chtít vyměnit klínový řemen! Jinak s pojezdovými koly na trávu utahne i 100 kg nákladu.Tedy ideál na chatu.Kola jsou nesehnatelná.Stačí ocelová roura, Flexka a rubka, dva čtverečky se zahnutým rohem a L, U, jako záběr - práce na hodinu a úspora 3000Kč, To samé radlice metrix má úchyt tak L a ocelové panty ,dva pláty železa.po otočení povolita změnit směr orby,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 96.24 (?), 24.10.2016 11:42

Dobry den,

vidím, že máte dobré zkušenosti tímto strojem. Koupil jsem jej minulí týden. Je takřka jako nový. Co by jste radil jako zásadní opatrnost, nebo častou chybu z neznalosti? Nemáte nějaké fotky těch vašich úprav?

Děkuji Novotný

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.119 (?), 6.4.2017 20:51

Taky mám tento stroj /zánovní 2 r. starý, má přidány po stranách jeden nůž, větší přední kolo, a nová křídla proti boření pod strojem (vlastní úprava předchzího majitele), je potom stabilnější a výkonější. Ale na nastrtování potřebuje vstřiknout trochu benzínu do sání (pod vzduchový filtr)  a fungujete. Manuál k tomuto stroji i v češtině, snad psali Marťani.

Palivové hadičky a svorky v kvalitě China je nutno vyměnit zavčas, pokud nechcete mít ze zahrady naftové pole. S trochou citu snad vydrží, pokud s ním nevjedu na pole KAM PATŘÍ NĚCO VĚTŠÍHO: TERA, VARI, apd.

ROM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 103.234 (?), 30.3.2019 11:28

Za prozrazení adresy servisu MATRIX GmBh PMT 40-36 shodný s Hecht PMT 50... servisy se vymlouvají - opravte to tam, kde jste to koupil!

Jak nastartovat - plná nádrž - načepovat u karburátoru páčkou - položit na předek, položit na levou stranu - zatahat za start a jede. Páčka asi start... zajic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika