Intek nebo Vanguard



host - 192.76 (?) 
16.9.2010 12:25, zobrazeno: 17751x

Dobrý den, chtěl bych si pořídit zahradní trakturek o výkonu cca 18-23HP ty co se mi libí mají většinou motor Briggs & Stratton Intec nebo VANGUARD. Rad bych se zeptal jaky je mezi nima rozdil - kvalita, životnost... a připadně vaše zkušenosti, doporučení. Předem děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 127.235 (?), 16.9.2010 14:08

Záleží co s traktůrkem chcete dělat. Vanguard je sice motor B&S ale vyráběný japonským Daihatsu (proto je na štítku motoru made in Japan), je to profesionální řada motorů u kterých je předpokládaná životnost cca 2.000mh. Intec je v USA vyráběný motor určený pro běžné uživatele. Dá se používat (a viděl sem to u několika městských služeb údržby zeleně) i profesionálně, ale není k tomu primárně určen. Pořizovací cena samostatného motoru Vanguard V2 20hp je ceníkových 50tis. Inteka V2 20hp seženete kolem 25tis,- o tom je i cena traktoru. U traktoru je spíš důležité z čeho je postaven, než čím je osazen a podle toho upravovat požadavky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 192.76 (?), 16.9.2010 14:28

dekuji za poznamku... co se trakturky tyce - tak se mi nejvic libi od AGS Jicin (poredevsim kvuli dostupnosti servisu, dilum)...a tam prave pouzivaji pro stejne chassi tyto dva motory. mam mirne svazity pozemek ne zadne hriste... cili zadna golfova travicka ale i stovik, krticince atd... a tam je moznost za cenu Vaguard 20HP mit Inteca 23HP nebo 18HP Vanguard -20HP Intec... navic k Vanguardum davaji prevodovku Tuff Torg K62 a k Intecu Tuff Torg K46. Neni to nic levneho tak bych chtel aby mi to opravdu nejaky ten rok vydrzelo a nemusel zbytecne casto neco opravovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 127.235 (?), 16.9.2010 15:06

JJ AGS taky děláme. 20hp Vanguarda s uzávěrou diferenciálu sem prodal kamarádovi že má strašně velký pozemek... Znal sem jeho zahradu jen z cesty, když sem mu traktor dovezl zjistil sem až na místě že má plac o cca 2tis m2 na rovině... Pro něj naprosto nevyužitelný stroj. O peníze mu moc nešlo- chtěl kvalitu... Na druhou stranu když se s ním teď s odstupem času bavím tak uzávěru několikrát využil i na rovině když zajel do blátička, zašlápl pedál a byl venku. Pro neznalé uzávěrka diferenciálu u AGS se aktivuje po zašlápnutí pedálu uzávěry, jinak funguje naprosto stejně jako zbytek diferenciálů, snadno zatáčí a na kluzkém povrchu jedno kolo protáčí.

Řekl bych že pro běžného uživatele Intec stačí stejně jako převodovka K46. Sám používám 20hp Intec s K46 a až na občasné poskakování po prokluzujícím kole v kopci s cca 15' sklonem sem zatím vyjel skoro všechno, kdyžtak to vyjedu po mírnějším svahu trošku naokolo a dolů to sjedu z příkrého šusem. Stejný kopec s uzávěrou (zkoušeno s 20hp Vang s K62) v tom nejpříkřejším místě bez problémů nahoru vyjel. Zastavil sem s ním a znovu se rozjel... Nebyl problém. Problém nastanou při sjezdech- brzdy i převodovka brzdí zadní kola a ta jsou při jízdě dolů popředu odlehčena a vůbec nebrzdí! Jde jen řídit předními koly směr. AGS naprosto schvaluju nejlépe s V2. Šťastnou ruku při výběru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 192.76 (?), 16.9.2010 15:25

no uzávěrku diferenciálu si myslím, že bych nevyužil, sice možná časem dokoupim radličku na snih ale primárně chci mit na sekání a zas takový kopec na zahradě nemám.  Jak jsem psal - řesím spis ten motor co se spolehlivosti-vykonu-zivotnosti a pripadnych poruch tyce... rozhodne tedy chci V2 ale vazne nevim zda Intec nebo Vanguard... proto 102-22 (P2)-intec nebo 102-20 (P3) Vanguard

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 127.235 (?), 16.9.2010 15:55

Vanguard na tom bude se spolehlivostí stejně jako převodovka k62 lépe. Ale Intec ani k46 nejsou žádná Béčka a vůbec bych se toho nebál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 239.112 (?), 16.9.2010 17:12

Taky jsem řešil jestli Vanguard nebo Intek. Nakonec mám Intek, protože rozdíl byl 20.000 Kč, což je dost. Problémy s hydropřevodovkou TuffTorq nebo motorem Briggs tak brzy v domácím provozu traktorku neočekávám. Spíše jsou to jiné díly, které se rychleji opotřebovávají - kladky, klínové řemeny. U krtinců je dobré dávat pozor na jejich velikost., protože hrozí posunutí protiběžných nožů vlivem přeskočení ozubeného řemene. Proto raději před sečením projdu pozemek a velké "sdružené krtince" rozhrnu, ať nemusím pak dávat na ně pozor.Někdo tvrdí, že časem by krtci měli vlivem hluku stroje zmizet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 127.235 (?), 16.9.2010 21:09

Přesně jak říkáte, není problém řemen roztrhnout na nepřiměřeně velkém kusu čehokoli. Fotbalový míč, dřevěný psí aport, zapomenutý srp- to už tu vřechno bylo. O řetězech pohozených v trávě mladými opodál sedícími diváky, pozorující, co to s traktorem udělá raději nemluvě...

S krtky nevím, do těch nedělám, ale nějací hraboši nebo něco takového mi kus pozemku taky vesele devastují, seká se tam pravidelně přes deset let z toho poslední tři traktorem a nezdá se že by se stěhovali...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.76 (?), 17.9.2010 8:06

když u se tu bavime o životnosti motorů - jaký používáte motor při celoročním využití traktůrků? tak aby v pohodě jezdil i v zimě při shrnovaní sněhu atd...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika