Instrukce v návodu "odpojte svíčku"



ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?) 
25.3.2016 1:45, zobrazeno: 4678x

Zdravím, už několikrát jsem v poslední době narazil v návodech k zahradním sekačkám a jiným strojům na instrukci k odpojení svíčky při např. čištění žacího ústrojí. A je to tam zdůvodněno slovy "abyste předešli náhodnému spuštění motoru". To se to jako samo nakopne, když to pošťouchnu přes horní úvrať? Přijde mi to nereálné, vzhledem k tomu, že to je 190 ccm motor, který se po delší odstávce nechá trochu přemlouvat i s použitím startovací šňůry. Zahřátý startuje na první zatáhnutí, ale i tak do toho musím dát určitou sílu. Návod radši poslouchám, ale i tak by mě zajímalo, jak to je.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 234.146 (?), 25.3.2016 6:14

Výrobca sa musí nejako poistiť proti blbcom, lebo v takej Amerike by ho mohli aj žalovať, že to nebolo v návode.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 144.38 (?), 25.3.2016 6:27

Jsou sekačky, které mají elektrický startér, takže by se to stát mohlo. Ostatně, asi všichni víme, jaké neuvěřitelné věci se v životě někdy stávají, které by vás normálně ani nenapadly. Kamarád si třeba hltnul herbicidu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 40.152 (?), 25.3.2016 6:59

Inak, kosačky väčšinou návajú takú tú bezpečnostnú hlazdu, či ako sa to volá, ktorú musíte pri práci držať, aby motor bežal, ke%d ju pustíte, tak motor zhasne. Pri čistení by ste ju museli mať stlačenú, aby naskočil, ale všeličo sa môže stať, napr. si ju stlačíte opretím o zem. Výrobca sa chrání, keď na to upozorňuje v návode

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 11.107 (?), 25.3.2016 12:03

Kosačky majů tú bezpečnostnú hrazdu ktorá ovládá jak brzdu setrvačníku tak zkratuje zapalování a motor zhasne. Brzda je většinou pásová a musí do určitého času zastavit rotující žásti. To je přesně dáno a zkoušeno při zkouškách "způsobilosti" prodávat toto zařízení na trhu EU. Stejně tak ty pokymy pro odpojení svíčky. Kdo to pomatuje, ono se nám změnili i návody obecně. Spousta bezpečnostních výstrah, recyklačních a podobných upozornění, ale něco o základních tech. hodnotách motorů a ostatních dílů velice málo. Dříve tomu bylo právě naopak a myslím si, že to pro spotřebytele bylo přínosnější. Zase ale pokud je někdo schopen dát kočku do mikrovlnky aby uschla a pak se i úspěšně soudit, pak se dnes nedivín ničemu. Když funguje brzda a vše je v pořádku, není možné spustit motor prací v žacím prostoru a je vlastně dosti obtížné, potočit motorem za žací nůž. Ne že by to nešlo, ale jde to ztuha. Takže, návod k odpojení svíčky je spíše legislativní požadavek než-li praktický.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 163.243 (?), 25.3.2016 13:32

Pokiaľ je všetko v poriadku a funguje taby to MOHLO byť zbytočné.Ale...

Kosačky idú aj 10rokov.Posledné roky na nej brzda nefunguje už vôbec.

Rôzny kutilovia vytunujú tieto kosačky mnohokrát až za hranicu pochopiteľného.

Pokiaľ niečo nefunguje vtedy keď to fungovať má stane sa to iste plne fukčné v prípade že to môže spôsobiť škodu. /Murphy/

Napríklad pokiaľ sa dostanú ku stroju deti - funguje to ako taká posledná ochrana

No a v neposlednej rade mnoho duševných maloroľníkov pokiaľ si na takomto stroji urobia trvalú manikúru pociťujú potrebu obviniť z ich ujmy kohokoľvek a tak výrobcovia sa potrebujú  chrániť pred každou eventualitou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 25.3.2016 15:03

Díky všem za odpovědi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 204.213 (?), 25.3.2016 17:47

A ruku na srdce, kolkí z nás to aj dodržujú a robia? Zapalovanie je skratované a tada nefunkčné ak pustíte páku brzdy a veľké kosačky s posedom a elektrickým štartérom nenaskočia ak nikto nasedí na sedačke. Náhoda je ale blbec. K úrazu môže prísť aj keď sviečku vyskrutkujete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika