IBC kontejner - propojení



Stránky: 1,  2   
host - 151.158 (?) 
15.4.2009 14:10, zobrazeno: 74444x

Dobrý den Sehnal jsem 4 IBC kontejnery a teď řeším jak je propojit dohromady abych je měl jako jednu velkou nádrž. Poraďte prosím, nekdo už to určitě má.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 19.4.2009 0:17

Dobrý den. Možností je víc. Já jsem zvolil pro mne nejjednodušší - propojení PPR trubkami (vlastním totiž tavící pistoli včetně nástavců, nůžky a ostatní nářadí pro práci s tímto materiálem). Stačí do nádrže vykroužit nástavcem na vrtačku odpovídající otvor (mám 32 mm, tj. 1"), do něho vložit závit přechodky plast - kov s vnějším závitem a na každou stranu plastu IBC vystříhnout ze silnější staré duše (nejl. traktorové) dvě odpovídající těsnění (lze i koupit). Případně doporučuji použít k utěsnění silikon, guma časem zpuchří a je třeba ji vyměnit. Trošku pakárna je nasazení těsnění zvnitřku nádrže, horním otvorem je to skoro nemožné - za tímto účelem jsem si vyřízl dočasnou "montážní" díru v horním dílu nádrže (ve tvaru velkého C), která se posléze zase zalepí (doporučuji ponechat rozebiratelné - hodí se na čištění a případné opravy netěsnosti). Na závit se potom nasadí odpovídající protikus a utáhne se proti přechodce venkovní. Použil jsem všude hned za přechodkou pákové ventily, při případné opravě postačí vypustit pouze tu jednu opravovanou nádrž. Jinak ventily co jsou na IBC kontejneru doporučuji nechat jako odkalovací (předpokládám že budete jímat dešťovou vodu...). J.K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 151.158 (?), 20.4.2009 7:03
Děkuji za rady a ještě bych se chtěl zeptat jakým lepidlem potom zalepíte tu díru "C".Děkuji David
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 43.164 (?), 20.4.2009 10:17

Take me ceka vyresit propojeni 3ks IBC ale rad bych to resil pres vrchni sroubovaci viko - v nekterych je odvzdusnovaci vicko se zavitem nebo vyvrtat otvor pro prechodku. Toto Vas nenapadlo, ci to ma nejake uskali?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 20.4.2009 11:00

Dobrý den. Samozřejmě napadlo... ale když pohledáte na internetu, výraz "IBC kontejnery" např. ve vyhledávači na seznamu, tak se na prvních místech objeví firmy zabívající se prodejem nových a repasovaných IBC kontejnerů. Prodávají i příslušenství, propojení lze udělat jednoduše nákupem spojek a redukcí, které se namontují rovnou na výpustní ventil IBC kontejneru. Nicméně když sečtu cenu redukcí jimi nabízených, tak jsem na ceně o hodně vyšší, než když jsem si propojení vyrobil sám. Jenže jak jsem psal - mám veškeré vybavení, je to jen o nákupu příslušného materiálu - a ten mám navíc z velkoobchodu, takže výsledná cena je pro mne o hodně příznivější, než kdybych si propojení vyrobil z nabízeného příslušenství. Kdo nechce vrtat díry do kontejneru a chce to mít rychle hotové s možností rozebrání, pak doporučuji koupit originální nabízené příslušenství a je to.

Jinak nápad se spojenými nádobami by mohl fungovat, praktické zkušenosti nemám. Ovšem nyní řeším dvě nádrže nad sebou, horní je hned pod okapem - bude zajišťovat dostatečný tlak vody z hadice kdekoliv na zahradě a přitom jen přírodní síla, žádné čerpadlo nic. V případě přebytku bude přepadem voda odváděna do nádrže spodní, ta už ale bude muset být dopravována za pomoci čerpadla. Ovšem i zde je řešení - ponorné čerpadlo na čistou vodu má při nižším příkonu vyšší průtokový výkon, než čerpadla neponorná. V tomto případě se tedy asi vyplatí přečerpat vodu tímto ponorným čerpadlem do horní nádrže a jede se dál :-)

Jinak pánovi co se ptal na to lepidlo - používám na utěsnění transparentní sanitární silikon, co se prodává v tubách do aplikační pistole - mají je všude v kutilských marketech nebo kdekoliv kde prodávají keramické obklady a dlažby - stavebniny, u nás i domácí potřeby nebo železářství. Samo to ale držet nebude, vyřízl jsem si z plastové desky širší pásek ve tvaru onoho "C" a ten chytil na vruty rovnou do plastu IBC, silikon jsem naaplikoval ještě před šroubováním. Silikon má oproti jiným lepidlům výhodu, že při případné opravě stačí vruty vyšroubovat a silikon utrhnout, je pružný a nezpůsobí nechtěnou destrukci materiálu.  J.K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 43.164 (?), 20.4.2009 11:46

To sroubeni dole na ventilech ma nejaky atyp zavit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 20.4.2009 13:35

Tak to netuším. Nicméně alespoň na těch nádržích co mám já je na výpustním ventilu velký plastový vnější závit, pochybuji že na to půjde nasadit cokoliv jiného než originál k IBC. K jedné z nádrží jsem dostal i redukci na 1" hadici, pokud by tyto redukce byly na všech nádržích, nebylo by nic jednoduššího než koupit pám metrů hadice a spony a propojit nádrže k sobě. Nicméně to řeší vždy pouze 2 ks, pro propojení více nádrží by se musela vyrobit rozbočka (ideálně za pár korun právě z PPR trubky).  JK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
SlavekPavlik - (44) - 34.147 (?), 19.4.2009 11:36

Taky jsem o tom uvažoval a nabízí se jedno jednoduché řešení - spojit kontejnery mezi sebou hadicemi horním otvorem na principu spojených nádob. Muselo by se zajistit, aby konce hadic ležely 5-10 cm nade dnem a aby hladina neklesla pod konce hadic. Jestli by to fungovalo, to nevím, ale líbí se mi na tom, že by to bylo snadno rozebiratelné, snadno by se přidávaly další kontejnery atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 99.81 (?), 12.3.2014 11:41

Dobrý den, zní to všechno velice dobře. Já přemýšlím už delší čas o tomto: mám 4 lbc kontejnery umístěné na kopci asi 100m od domu. U domu je 5500l septik(vycisteny),do kterého po zavedeníí kanalizace v obci mi jdou uz jen okapy. Od septiku mám zakopanou az na kopec 32mm polyethylenku, na kopci mi kouka ze zeme. Chtle bych to provest takto:

ve vrchnim vicku IBC kontejneru je namontovano jakoby jeste jedno mensi vicko - do nej nalezt nejake sroubeni - redukovat na 1" a dat prevlecne matky s prechodem na PPR trubky - svarit PPRka tak aby mi sedely prevlecne matky na vcechny 4 vrchni sroubeni ve vickach kontejneru a přidat jeden vstup pro vodu ze septiku(pripadne s nejakym kohoutem). Tim padem bych mel pohodlne nacerpat vodu primo ze septiku a ta by se mela (pred naplnenim nadrzi) nahodne delit do vsech 4 nadrz. Pote na vypustak nadrze (vicko a v nem silikonem zalepeny 3/4-1/2 kohout s prechodem na rychlospojku hadice) si uz vodu pustim kdekoliv po zahrade pomoci 1/2 hadice, sic to asi moc nepotece, ale na zalevani sadu vice nez dostacujici.

poradil by mi nekdo jak ta vrchni vicka zredukovat na 1' zavit? Stacila by nejaka pozink redukce... ale nevim jaky tam je prumer.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 12.3.2014 11:54

Na redukci závitu bych se vybodl. Vyvrtal bych vedle otvůrku díru do velkého víka a vsunul tam sudovou výpusť 1"

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika