Husqvarna R152 SVH nebo něco jiného?



Stránky: 1,  2   
host - 2.37 (?) 
30.5.2009 20:52, zobrazeno: 31168x

Zdravím,

hledám sekačku na pozemek asi 2000m čtverečných. trošičku se svažuje, semtam nějaká nerovnost... Neni moc členitý.

Zajímalo by mě, jakou sekačku by ste doporučili?

Podmínky mulčování, sběr do koše a rád bych boční vyhazování.

Motor preferuju Honda.

Prozatím jsem vybral Husqvarnu R152 SVH.

Ale dneska jsem byl v Kobrasu a tam mě od ní odrazovali, že husqvarna nemá dobrý servis, neuznává reklamace apodobně.

Doporučili mi Al-Ko 4800 BR-H, AL-KO 5300 alu udajně nějakej highend, o kterým sem nikde nic nenašel :-)

Do čeho byste šli Vy? Mužete doporučit samozřejmě i jiné značky.

Cenový limit je kolem 17000,-

Díky moc

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 201.3 (?), 1.6.2009 0:10

Dobrý den.

Podobný problém jsem řešil přesně před rokem. Sekám na chalupě asi 2500 m2. U prodejce Husqvarny jsem se nechal přemluvit právě na typ    R 152 SVH. Sekání s bočním výhozem je vynikající, můžete sekat i hodně přerostlou trávu. Při mulčování musíte sekat opravdu jen třetinu výšky trávy, jinak se sekačka zahlcuje. A sběr do koše? To je hotová tragedie. Každých pár metrů je tubus ucpaný, takže musím zastavit, vypnout motor sundat koš , sáhnout do tubusu a vyndat chuchvalec trávy. Zkoušel jsem nechávat vyšší strniště, najíždět jen polovinou šířky sekačky na neposečený trávník, jet co nejmenší rychlostí, nic nepomohlo. V servisu mi řekli, že sekačka je v pořádku. Je ale konstruovaná na to, že se bude sekat sušší tráva a alespoň 2x týdně! Jinak jsou jednotlivá vlákna příliš dlouhá a zachytávají se na hraně mezi žací komorou a tubusem.

Před Husqvarnou jsem koupil sekačku Akita AK 53 SH. Také s motorem Honda GCV 160. Ta sbírala dobře, ale měla zase jiný problém. Část mechanismu nastavení výšky sečení byl tak nízko nad terénem, že stačila jen malá prohlubeň a sekačka zachytila spodkem o trávník. Musel jsem nadzvednout zadní kolečka a kousek zatlačit.

Po těchto zkušenostech jsem letos koupil sekačku Honda IZY HRG 536(motor GCV 160, šířka 53 cm) . Sekal jsem s ní zatím 2x. Jezdí velice dobře, menší nerovnosti jí nevadí a hlavně sbírá bez problémů, naplní koš až po okraj i když je tráva vlhká. Pojezd je jen jednorychlostní a mohl by být rychlejší.

Nemá boční výhoz, ale je možno sekat bez koše a tráva padá těsně za zadní kola. Mulčovací sadu je nutno dokoupit, cena něco přes 2000,-.

V současnosti je tato sekačka v akci za 16990,-, dá se ale usmlouvat i nižší cena, prodejce má rabat asi 15%. Ale pozor, někteří prodejci o akci jakoby nevědí a nabízejí jí za 18490,-.

zdravím   Láďa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 26.249 (?), 2.6.2009 17:16

Bohužel už sem jí koupil...

Sběr do koše mi tolik nevadí, budu sekat víceméně do boku...

Ale překvapuje mě i tvoje naštvání nad mulčováním... Se starou stigou mulčuju mokrou trávu vysokou 20-30 cm na 5-7cm a nikdy se to nezahltilo, to mi snad ani neřikej že ta husqva je na tom huř...:-((

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 99.172 (?), 22.7.2009 16:54

Tak jak to mulčuje? čekám, že napíšete ňáke praktické zkušenosti.

díky F

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 89.178 (?), 6.8.2009 22:21

Zdravím, ze sekačky Husqarna R152SVH jsem, když to řeknu slušně hrozně zklamanej.Dal jsem přednost značce před čínou, ale horší to snad už být nemůže.Sběr do koše je téměř vyloučený i při suché trávě.V servise mi řekli, že si mám dát o kafe ráno víc, aby byla tráva suchá.To jsem zkoušel, ale asi by mě hned natáhlo, protože bych kafoval do večera.Takže jediná možnost jak s tím krámem sekat je: vyčíhnout pěkný počasí, posekat na bok a až z toho bude seno, tak to vyluxovat.Mulčování je taky katasrofa, protože z toho dlouho nic nepadá a potom se to oklepe a vypadne z toho ta nasekaná s-ka co drží v tělese.Nezbývá nic než to dát na nejmenší sekání a zkusit to potom vyluxovat do koše.Rychlejší je samozřejmě vzít hrábě a nahrabat to.Motor Honda jsem zvolil z důvodu, že mi v prodejně řekli, že je snadné startování i pro ženskou, že jde lehce.To je sice pravda, ale pustit manželku k tomuto stroji nedoporučuji.Sice to krásně, lehce nastartuje, ale až bude vytahovat po 10metrech trávu z ucpanýho chobotu a lítat s polprázdným košem, tak vás zabije, že jste si koupil tak drahý krám k ničemu.Ještě přemýšlím zvětšit otvor do tělesa sekačky, když se podíváte do chobotu, ale bojím se toho, aby to nebylo ještě horší.Pokud mi někdo poradíte jestli se nechá nějak vylepšit, tak to uvítám.Před tím jsem sekal darovanou el. sekačkou na 380V z časopisu Urob si sám.Jsem rád, že jsem to přežil, ale sekala super.Tam hrozil úraz el. proudem tady hrozí zástava srdce.Dnes jsem v prodejně Husqarna viděl sekačku s košem vzadu za kolečkama-pokosená tráva nejde do takové výšky a je i lacinější.Nechápu, že ty s chobotem ještě prodávají, že jim to už za ty roky někdo neomlátil o hlavu.Sekání zdar-je to dobrej sport.Milan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 89.178 (?), 8.10.2009 22:52

Zdravím všechny Husqarňáky, nikdo mi neporadil, ale přesto se chci podělit o nové zkušenosti.Hledal jsem náhradu za originál nůž, protože i po jeho zakoupení za 750Kč jsem věřil, že to bylo v něm-v opotřebovaném.NEBYLO.Proto v beznaději jsem hledal náhradu, aby byl širší a zatočenější, zkrátka aby tam honil víc vítr-když se to na těleso sekačky tak lepilo-to dá rozum.To se mi bez problému podařilo v nejbližší prodejně Husqrana sehnat za 500Kč s tím ať to zkusím.Problém prý bude v tom, že jsem nabral kámen a že se mi přečasovaly ventily.Oprava pokud to bude ono, tak se vejdu do 3tis.I laik pozná, že je to totální blbost-ten motor by se ani nenatočil.Prostě potřebovali dát vydělat servisu.Samozřejmě to bylo v tom noži-prostě s tím originálem by to neměli prodávat pro normální pracující lidi.Možná pro ty, kteří to mají jako rekreaci a v neděli přijedou nas(štvat) na vesnici sousedy.V 7ráno je to tam jak motokrosu, aby všichni viděli jak jsou pracovití.Celý týden jsou na to nadržení a moho to s touto sekačkou(origoš nožem)sekat na několikrát.Musím přiznat, že konečně nasekám plný koš bez problému.Jenom mi to připadá jak za minulého režimu, že si každý musel doma dodělat Škodovku k obrazu svému(říkalo se DODO), a za příplatek šly stahovat okénka i v zadu.Teď se už fakt na sekání těším i když mě to stálo nějaký měsíc života na sekajdu nedám dopustit.Sekání zdar.Milan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 126.173 (?), 7.8.2009 8:10
Já tuto sekačku r152svh koupil na letošní sezonu a už s ní mam nasekáno cca 60hod a jsem s ní spokojenej, když je tráva suchá tak se koš naplní až po okraj, je fakt že když je mokrá nebo moc vysoká tak se tubus ucpává ALE dyť to neni sekačka na vysokou trávu! Na to jsou bubnový apod. Sekám pozemek cca 5tis m tak jednou za tyden/10dni boční výhoz je super, rozhazuje tak přes 4řádky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 178.80 (?), 9.10.2009 7:50

No to máte pravdu, ale s mojí Stigou posekám i 3 tejdny vysokou trávu a koš nabouchám až po vrch i po dešti.

Dosti se divím zakladateli vlákna, že i přes to že v minulosti sekal se Stigou najednou zvolil tuhletu potvoru. Ještěže jsem se já pro ni tehdá nerozhodl. Taky jsem na ni koukal dosti lačně.Můj boj nakonec bylo zda Stiga bude tak dobrá jako Honda, nevím, Hondou jsem nesekal ani nesbíral, ale je-li Honda lepší, tak už asi jezdí sama :). Jediná vada na kráse je i u Stigy 50 turbo s Hondou právě ta rychlost pojezdu. Na vysokou trávu O.K. ale až budu pravidelně udržovat strniště, tak mě to bude asi malinko štvát.Pravdou je že bych někdy za málo peněz chtěl tý muziky až trochu moc.

Tomáš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 107.157 (?), 15.11.2009 11:25

Dobrý den,
Po ukončené sezóně bych se rád podělil o zkušenosti se sekačkou Husqvarna R 152 SV Swivel (vysutá krabová kolečka vpředu). Je to moje druhá Husqvarna a na rozdíl od skvělé ale letité (15 let fungující!) Royal 46 musím říci, že je to obrovské zklamání. Již nikdy si Husqvarnu! Dost dlouho jsem nákup odkládal, abych vybral to nej…, ale obrovská chyba. Možná je to díky tomu, že se montuje někde v Mexiku, ale montáž je odbytá a nekvalitní: nedotažené šrouby, nebo naopak „zarvané“ do plastových částí, tak, že nejdou povolit- nedá se k nim dostat. A proč jsem šrouboval? Protože již po několika sečeních vlhkostí zareznul volnoběžný mechanismus v poháněných kolech- rozebrat, namazat, složit. Divný dojem dělá už kývající se rukojeť sekačky, které nelze záměrně dotáhnout- šrouby mají vymezovací příruby. Při druhém sečení se při startování ulomila jedna ze dvou plastových (!) vidliček rohatkového startovacího natahovacího mechanismu, jinak prozatím celkem dobrého motoru Honda. Pokud mírně poklesne teplota (okolo 10 st), natahovací šňůra se také již nenavijí…
Po cca 4 sečeních vypadla zajišťovací závlačka čepu vysýpacího koše- rozpadl se na plastovou a textilní část. Jinak je nějak nevyvážený záchyt koše za řídící hrazdu, takže pokud je nezatížený, tak koš padá.
Technické řešení plnění koše je opravdu hrozné. Ucpávací záklopka pro mulčování se po vyšroubování hlavního šroubu pouze vyklápí a nedemontuje, takže při namontování tunelu vyčnívá do strany a omezuje průjezd mezi stromy a keři- při záchytu se vždy nebezpečně vyklopí a hrozí ulomení. Jinak asi nepřekvapí (často se to tady píše a je to pravda), že plnící tunel se při delší nebo vlhčí trávě ucpává. Materiál, ze kterého je vyroben nůž je měkký a nekvalitní- zkroutil se do vrtule při zásahu dřevěného kolíku, (který přinesl na trávník pes), takže kladivo a bouchat, bouchat…. Nůž má v žacím bubnu minimální odstup mezi jeho stěnou, takže proříznul zevnitř šrouby, které drží přední „krabová“ kolečka, která se zhroutila.
Zkrátka je běžné, že místo sekání a usnadnění práce, se vyskytují pravidelně při práci 3-4 různé závady na 1 posekání zahrady.
Přestože jsem velmi otrávený, oceňuji způsob ovládání pojezdu-je velmi přesný a citlivý, fajn jsou také „krabová“ přední kola, která přestože nevypadají hezky, umožňují otáčení na místě a výborné manévrování mezi překážkami. Bohužel také díky nim není možné centrální výšky sečení- musí se přešroubovat jednotlivě.
Po vesměs špatné zkušenosti nedoporučuji koupi sekačky celé této řady, osobně si Husqvarnu již nikdy nekoupím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 54.180 (?), 31.5.2010 17:09

Naprostý souhlas s výše uvedeným. (Husqvarna R152SVH)

Jako bonus navíc se mi během prvních pár hodin užívání vyklepal a ztratil šroub držící řídítka -> nekonečné prohledávání zahrady. Opětovná montáž šroubu přinesla další zděšení - všechny šrouby na sekačce jsou jakési trojhrané vruty naprané do rámu - žádný normální závit. Po dotažení se tedy začal vesele protáčet. Jediné řešení bylo z druhé strany naprat přes závit matku, aby se to už nepovolilo. Stejně se řídítka kvrdlají dál...

Celý koš bych vzteky rozdupal, nedá se používat. Krom ucpávání mi ani nešel pořádně zavřít a neustále se vyklápel a tráva z něj padala.

Sekačku používám pouze pro mulčování. Bohužel je to má první sekačka s touto funkcí, takže nemůžu porovnat. Ale vcelku to jde. Maximální výška sečené trávy je limitována výkonem motoru, slabší než Honda GCV 160 by už asi byl nepoužitelný. To, že se objevují chuchvalce trávy neřeším, nemám golfové hřiště... Pro 100% kvalitní mulč to chce sekat tak 2cm přírustek trávy +- dle hustoty.

Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika