Husqvarna LC 53 Ee



host - 3.42 (?) 
2.8.2011 15:41, zobrazeno: 14334x

Dobrý den, mátě někdo zkušenosti s touto sekačkou. Uvažuji o její koupi pro mírně svahovitý terén do 2000 m2.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 87.81 (?), 2.8.2011 17:01

Dobry den.

Mam sice LC53Be (bez el. startera a so spojkou noza), ale je to takmer to iste. Kosim cca 2300m2 + 800m2 castami dost svahoviteho a hrbolateho terenu. Zatial kosi paradne. Vacsinou mulcujem, alebo necham travu vyhadzovat zo zadu. Kosil som isty cas aj so zberom do kosa a ziaden problem s upchavanim som nezaznamenal i pri koseni mokrej travy.Kos bol napchaty az po vrch. Snahu upchat tunel malo len obcas pri prejdeni krtinca/mraveniska a nasledne hustej novej travy.

Mam ale k tejto kosacke i nejake vyhrady:

-Kosacka je pomerne tazka a z toho vyplyva mensi problem pri manipulacii a hlavne pri regulacii pojazdu v miernych kopcoch - netaha velmi silno a obcas jej treba pomoct. - mozny problem pre slabsich jedincov

- s ohladom na jej vahu a teren v ktorom kosim, mam trosku obavu o kolieska, ale zatial drzia a to kosacku velmi nesetrim (obcas doslova skace po trave )

- dost ma nasr*lo ze po niekolkych koseniach sa mi vyklepali capy na klbovom spoji rukovate - vyriesil som vlozenim skrutky do otvoru na cap

- v svahovitom a hrbolatom terene sa mi obcas stava pri otacani kosacky, ze sa mi pohne nastavenie vysky rukovate - aj ked mam skrutku dotiahnutu celkom silno (stava sa len obcas)

- oranzove gumove kruzky na kolesach sa asi po 3 koseniach zacali vyvliekat, tak som ich dal dole vsetky - len kozmeticka vada

Kosacka je super hlavne na pravidelne kosenie Rovnych usekov. Je mi jasne ze na moj teren nie je velmi stavana a dostava dost zabrat. Zber do kosa i mulcovanie je bez problemov. Cistenie je tiez v pohode, najskor rukou odstranit najvacsie nanosy, potom pripojit hadicu a nastartovat motor - umyje sa slusne.

Osobne by som na vasom mieste kupil model so spojkou zacieho noza - som s touto funkciou velmi spokojny (hlavne pri pojazde kde nepotrebujem kosit, vypnem pohon noza a zapnem len pohon kolies...)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 86.81 (?), 3.8.2011 10:17

Este som zabudol na jednu vec. Na LC53 je trosku nestastne vyriesene nastavenie vysky kosenia. Niekedy je trosku problem nastavit pozadovany stupen pretoze treba celu kosacku po stlaceni tlacidla bud zatlacit k zemi, alebo naopak tahat nahor az kym nezapadne tlacidlo naspat. Na rovnej ploche to ide lepsie, ale v miernom kopci je to niekedy dost otrava nastavit. Je tam sice pruzina, ktora by mala ulahcit hlavne nastavenie vyssej polohy, ale... Neviem preco to nie je vyriesene jednoduchou packou s aretaciou. Nenastavujem sice vysku kosenia nejako casto, ale cakal by som lepsie konstrukcne riesenie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Jirez - (2) - 87.2 (?), 2.8.2011 17:31

Zkušenosti s ní nemám, protože mi odradili zkušenosti jiných uživatelů na i-netu. Konrkétně zde. Před 2 týdny jsem musel vybrat sekačku, a chtěl jsem Husqvarnu. V diskusích jsem zjistil, že se velmi často ucpává "komín" vedoucí do koše, a také že někdy je Husqvarna Made in Italy... Mám také 2000 m2, tak jsem koupil MTD PRO SPK 53 HW. Seká bezvadně, je bytelná, motor Kawasaki mi dává záruku dlouhé životnosti proti běžným motorům B&S(mám svoje zkušenosti)... Je ale trochu těžká... Dneska bych koupil Stigu Turbo 53  S BW Plus. Má o 8 kg méně (a motor Honda).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 128.15 (?), 2.8.2011 20:47

Výsledky jarních testů mě velmi baví, hlavně když pak přijde spokojený zákazník který nešetří slovy chvály. Poslední LCčka se dělají v Polsku  na zbrusu nové moderní výrobní lince, takže už ne made in Italy. Co sem se bavil s uživateli tak jediné co sekačkám LC vyčítali je jejich hmotnost a hladká kolečka, takže na terasovitou zahradu to určitě nebude, ale mírný sklon pozemku nevadí. Tunel se kupodivu nepřicpává (jak bylo v testech zmiňováno), tedy pokud včas nevysypete koš. Ten je po okraj plný a vyklopíte z něj krásnou kostku trávy. Která jiná sekačka tohle umí? Na papíře mají všechny 70, 80, 85 litrů, ale naplní koš maximálně na 4/5 jeho kapacity. K motoru Kawasaki se jen zeptám kdo Vám ho opraví v případě poruchy? Nemyslím si že by rozdíl v životnosti motorů B&S DOV vs. Kawasaki byl tak obrovský, nemůžete ho srovnávat s motůrky B&S serie 450, 500 a 550. Peo B&S hraje i obrovské servisní zázemí, zatímco Kawa je proti němu v plenkách.

Co se týká poruchovosti sekaček LC tak všechny co znám běhají v původním stavu až na jednoho jedince který odrovnal snad pět unašečů, za což sekačka jaksi nemůže.

V minulosti jsme dělali i servis MTD a přístup dovozce spol.Garland k dodávce ND byl žalostný. Prodávat nové umí každý, ale co pak?

Šťastnou ruku při výběru.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.15 (?), 2.8.2011 20:55

Varianta LC53Ee s elektrostartérem je konstrukčně zbytečně složitá a musíte se o baterii starat, dobíjet jí a počítat že po cca třech až čtyřech letech bude na odpis. Vhodnější je proto varianta LC53Be s mechanickou spojkou nože. Motor jednoduše natočíte a když chcete sekat spustíte pákou nůž. Výhodou je že s nastartovaným motorem můžete bez starostí přejíždět s pojezdem a to se stojícím nožem. Nebo úplně nejjednodužší a nejspolehlivější klasická konstrukce LC53e která je osazena stejně jako i další dvě varianty startování značně usnadňujícím systémem Ready Start.

Z.F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 114.42 (?), 29.8.2011 12:29

Dobry den,

sekacku LC53Be mam asi dva mesice a nevim o nicem co bych ji vytkl. Chvili mi trvalo nez jsem odhadl, kdy je plny kos, ale i to se casem odhadne. Pozemek mam v urcitych mistech mirne svazity a posekam jej take bez problemu. PP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 144.99 (?), 20.5.2014 23:24

Dovolím si nesouhlasit s pisatelem Z.F., sekačka je totiž vybavena akumulátorem Cyclon, což jsou špičkové baterie, vyvinuté pro vojenské účely, použitelné v teplotách -65 až 80 °C. Střední životnost 5 let, při teplotě do 25 °C až 10 let.

Jinak funguje ok, mohu pouze souhlasit, že je poměrně těžká, do kopečka se nerozjede. S motory BaS mám celkem dobré zkušenosti, mám jej na sekačce na vysokou trávu už 18 let.

Alex P. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 63.163 (?), 21.5.2014 13:17

Připojím se k dizkuzi, ikdyž mám LC48e, je to ta samá konstrukce a taky si nemůžu na sekačku stěžovat, až na tu zmiňovanou váhu, se startem nebyly nikdy žádné problémy, kroužky na kolech vypadly hned po prvním sečení, sekačku jsem si vybavil sběracím nožem a nikdy se mi tunel nepřicpal, sekám každých 10 dní :) Přeji hodně zdaru :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 46.55 (?), 29.2.2016 15:29

Dobrý den, chci se zeptat, nevíte jak u tohoto stroje demontovat unašeč? je na to potřeba nějaký stahovák? Jak je to pak s opětovnou montáží? Předem děkuji za reakce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika