Husqvarna LC 48 ve - zkušenosti



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 62.137 (?) 
26.4.2009 18:44, zobrazeno: 109247x

Zdravím,

i přes různé negativní reakce na sekačky této značky jsem zakoupit tuto jejich novinku. Plný napětí, zda se projeví některé vytýkané závady jsem ji včera vyzkoušel. Naštěstí se nic z toho, co jsem tady četl neprojevilo. Sekal jsem cca. 3 hodiny. Motor chytá napoprvé a to jak tahovým tak i eletrickým startérem. Neobsahuje sytič a dle zatížení si sám řídí výkon. Variabilní pojezd funguje spolehlivě. Jen při plné rychlosti se mi zdálo, že mi sekačka ujíždí. Koš bezproblému "nacpe"  až do vrchovata. Po sekání jsem vyzkoušel napojení sekačky na hadici - momentálně se dodává jako bonus a spustil jsem motor. Umyla se vcelku dobře, částečně jsem musel seškrábnout silnějčí usazeniny. Příště nechám zapojenou vodu déle.

Sám jsem nikdy motorovou sekačku nevlastil. proto nemám žádné zkušenosti a možnost porovnání s jinými značkami. Jediným problémem, který jsem před nákupem řešil, je váha. Váží 43 kg a je to znát. Nedovedu si představit sekačku této rozměrové kategorie bez pojezdu. Jsem tedy momentálně nadmíru spokojen. Uvidíme, co ukáže další provoz.

PS: nejsem žádný dealer a nemám nic společného s touto ani s jinou značkou. Píšu to proto, aby jiní měli možnost porovnání.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 2.27 (?), 28.4.2009 7:42

Zajimalo by me, jakou plochu a v jakem terenu se sekackou secete?

Me nyni odesla po 3letech sekacka od Moundfieldu a nyni si chci koupit nejakou poradnou sekacku a konkretne firma Husqvarna ve me vzbuzuje duveru a kvalitu.

Tim, ze jste napojil sekacku na hadici s vodou minite, ze secka ma pripojku pro hadici s voudou na umyvani? Jakysi servisni vstup, kterym tece pod tlakem voda a dostava se do potrebnych mist a sekacku tak umyje??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 99.214 (?), 28.4.2009 9:56

S tím mytím bych byl/ a není to jen má zkušenost / opatrný, protože se tím může dostat voda do ložisek, mezi hřídel a futro atd a akceleruje se tím reznutí. Kolega takto během cca 5 ti let oddělal sekačku, zatímco já mám Husq royal 43 již cca 8 let bez problému/ pouze výměna řemínku pohonu, svíčky a vodicí rolna pohonového řemenu/. Je pravda že je špinavější ale seče.

Ivan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 62.137 (?), 28.4.2009 18:18

Momentálne secu cca 700m2, ale budeme osazovat trávou dalsích 600m2. Terén je nerovný, v budoucnu plánuji vyrovnání.

Ano, sekacka má pripojku na vodu na skeletu v horní casti, vlastne nad nozem. Zacvaknete rychlospojky, pustíte vodu a musíte nastartovat motor. Voda dopadá na otácející nuz a ten ostrikuje skelet. Tím se voda dostane i do komory, kterou se plní kos trávou. Takze propláchne i ji, ale stejne je dobre tu komoru proplachnout samostatne. Zda to má nejaké negativní ucinky na urychlení koroze, nevím. Nicméne jsem se na to informovat u prodejce, a ten tvrdil jednoznacne pouzívat vodu. Pokud se zanechá travní usazenina, tak je prý více agresívní nez samotná voda. Máte s tím nekdo jete nejaké zkusenosti?

PS: nejde mi úplne psát diakritika, nevím v cem je problém?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 28.4.2009 18:57

zkušenosti s mytím vodou mám a samé negativní, nejlepší údržba je po sečení sekací prostor mechanicky očistit, pečlivky můžou i vytřít vlhkým hadrem. Vodou agresivní travní kyseliny naředíte a roznesete po celé sekačce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 39.65 (?), 29.4.2009 13:25

Sekačky Husqvarna bych Vám příliš nedoporučil. Mají problémy se sběrem a ucpáváním díry ze šasí do koše. Jsou hezké designově, mně se třeba líbí ta gumová část na kole, sekačka nerachtá, ale výkonově se se špičkou srovnávat nedají.

Karel Vácha

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 99.192 (?), 29.4.2009 22:10

S jakým modelem máte takové zkušenosti?

O LC 48 VE to neplatí - má zkušenost. Jak jsem již psal, koš byl nacpaný k prasknutí. O nějakém ucpávání tunelu nemůže být řeč. Nesekal jsem samozřejmě mokrou trávu. Sám jsem tuto otázku při nákupu položil a prodejce seriózně řekl, ano starší modely tímto trpěli, ale pouze v případě, kdy jste sekali mokrou trávu. Je fakt, že nové modely mají naprosto odlišný průřez tunelu. Zatímco u starších modelů byl kulatý se stejným průřezem po celé délce, u nového je průřez lichoběžníkový a směrem ke koši se značně rozšiřuje.

Nechci tu spouštět flameware, ale mrzí mne, že se tu zbytečně někdy háže špína na modely bez jakýchkoliv zkušeností s nimi. Ovšem naštěstí to není pravidlem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 73.141 (?), 19.6.2009 10:07

Také vlastním tuto sekačku (LC 48VE) a žádný problém s ní zatím nebyl. Koš se "narve" úplně parádně a nikdy se mi zatím nestalo, že by se to někde ucpalo. Stejně tak se krásně vyndavá koš a vysype z něj tráva. Sekal jsem s ní i 30cm vysokou "trávu" a sekačka to pobrala bez jakýchkoliv problémů (cca 500m2). Automatický pojezd také funguje na výbornou.

Takže já nemohu jinak, než ji každýmu, kdo má zahradu kolem 1000 m2, doporučit. Je krásná a hlavně skvěle funkční..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 3.247 (?), 31.5.2010 18:14

Vážený pane, z toho co zde píšete jste asi viděl Husgvarnu z rychlíku a vlastníte max. nějakého Manfielda za tři tisíce. Já mám sekačku Husgvarna 14 let a sekám s ní plochu od 3 do 3500 m2.Nikdy se mi nestalo že se mi ucpe tubus nebo že nesbírá trávu, to jsou jenom pomluvy. Pokud se o ní člověk trochu stará, tak vydrží moc. Jednalo se o typ 43 S royal. Nyní jsem koupil zase Husgvarnu LC53 Ee, jelikož u té staré mi odchází motor, žere olej ale není divu. S novou jsem sekal zatím třikrát tuto plochu, zatím velká spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 209.29 (?), 10.6.2011 22:07

Zdravím, mám dotaz k sběru tvávy u nové sekačky Husqvarna L48V. Máme problém s tím, že nám dobře nesbírá trávu, koš byl po cca 3 minutovém sečení prázdný. Koš byl nasazený dobře.Můžete někdo poradit co s tím? Jinak perfektně startuje, super pojezd - paráda!! Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika