Husqvarna CTH 184T



host - 63.163 (?) 
14.5.2014 10:05, zobrazeno: 10219x

Dobrý den, silně uvažuji o tomto traktoru, ale 164T by možná stačil, trochu se bojím elektrického vyklápění koše, nikde páku na ruční vyklápění nevidím... Husqvarnu volím proto protože mám pilu, křovinořez, i sekačku od této firmy a nemám s nimi jediný problém, tímpádem nechci rušit "tradici". Nemáte někdo zkušenosti s těmito traktory? Budu s nima sekat mírně svažitý terén, tráva sekána co 10 - 14 dní, plochu bohužel nevím, nechci tady kecat. Předem děkuji za reakce.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 19.98 (?), 17.5.2014 16:38

Tak v první řadě sekačky a traktory HQ nejsou diplomaticky řečeno žádní přeborníci v kvalitě sběru trávy. Ta Vaše "tradice" se s velkou pravděpodobností změní v lehkou noční můru. Za další mají modely HQ našroubované (u novějších řad navařené) držáky pomocných antiskalpovacích koleček sečení na vnější straně skeletu sečení a to tak daleko, že vyčnívají daleko za obrys jak kol, tak i vlastního skeletu sečení. Je tedy naprosto nemožné s HQ traktory sekat těsně u např.plotu, obrubníků či jiných překážek. Raději věnujte čas podrobné obhlídce vícero výrobců bez emocí a bez oranžové barvy před očima. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 2.73 (?), 17.5.2014 20:59

Přesně tak. Pilu mám od Husqvarny, ale od jiné firmy mám křovinořez a od další firmy travní traktor, od jiné sekačku. Zajímají mě užitné vlastnosti a cena, ne mít vše od jedné značky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 63.163 (?), 17.5.2014 23:13

Jo tak sběr trávy jsem řešil u sekačky taky, ale není snad problém koupit originál nůž (nože) s lopatkama, to je pak jiná. Mám LC 48e od HQ a taky má tunel který přečnívá přes skelet sekačky a nijak mi to nevadí,, a když už chci sekat např. kolem zdi tak si sekačku obrátím a přejedu to jinou stranou. Takže zde vyjmenované slabiny vyřešit jdou. Ještě nějaké připomínky? Budu za ně rád :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 19.98 (?), 18.5.2014 13:14

Vaše reakce je poměrně sebevědomá a razantní, je vidět, že jste se vším poměrně rychle hotov.Taky je vidět, že tu v podstatě ztrácíme čas, protože jste už rozhodnutý.

Tak jen aby bylo jasno, už z osazení sekačky mulčovacím a tedy špatně sbírajícím nožem vám mělo docvaknout, že HQ je značka specializující se na skandinávský a severoamerický trh a tam se převážně nesbírá ale mulčuje.Pokud by ji středoevropský zákazník zajímal i jinak, než jen jako kasička na peníze, při prodeji vás na to upozorní nebo ještě lépe rovnou prodává zvlášť noži osazené modely určené pro sběr a modely určené jen k mulči(s bočním výhozem).

Pokud byste věnoval čas osobní návštěvě prodejny a když už ne jiných, tak alespoň té vaší HQ, tak byste alespoň věděl, o čem je řeč.Ta není o vaší sekačce s chobotem, který už z principu nikdy dobře plnit koš nemůže(tak leda na dokonale suchém pravidelně sečeném "fotbalovém hřišti".Řeč je o traktorech, které mají antiskalpovací kolečka upevněná naprosto nezměnitelným nesmyslným způsobem na bocích sekacího skeletu - to je trochu jinak, než u sekačky. Je to stupidní nesmysl a řešení má pouze to, že držáky koleček uřežete a převaříte jinam, nebo kolečka vůbec nebudete mít namontovaná, což je hloupost.Výsledek je ten, že s těmito traktory prostě nelze sekat podél překážek ani levou a a ni pravou stranou!!!

Tak tolik k HQ. Použité typy motorů a jejich cenu a dostupnost servisních dílů už si nechte odvyprávět od někoho jiného.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 234.20 (?), 18.5.2014 16:58

Tiez rozmyslam o kupe zahradneho traktora a prave nad tymto typom som uvazoval.Citam tu tie vase prispevky a chcel by som sa vas opytat ci vlastnite HQ cth184t lebo sa mi zda ze asi nie.tvrdite ze sa upchava tunel.Pri ostatnych typoch kosaciek sa podla vas neupchava tunel hoci maju len dva noze a pri HQ uz sa upchava a pri tom type uz HQ montuje styri noze.A tie antisklapovacie kolieska nepresahuju podorys sekacieho skeletu.Pri inych znakach traktorov je to iste.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 19.98 (?), 18.5.2014 17:32

I řadě ostatních traktorů se ucpává tunel, toto téma tady je již jistě vícekrát a nemá cenu s tím ztrácet čas.Tento konkrétní model nevlastním ale některé výrobky HQ ano a tak občas na prodejně nějaký ten model prošťourám.Tento konkrétní má kolečka tam, kde mají být, ale nebavíme se jen o jednom a koukněte se na nejnovější řady jejich traktorů.Budete překvapen. 

Co se týče zaměření HQ na specifické trhy s jejich specifickými potřebami snad netřeba diskutovat..Bohužel.

Počet nožů v tom nehraje až zase takovou roli, podstatná je obvodová rychlost na konci nože a zahnutí konců nožů pro vyvinutí potřebného vztlaku a taky pochopitelně tvar celého skeletu.

Mimochodem u některých modelů má HQ 2 a u jiných zase 4 nože, tak si vyberte.

Najíždění traktorem k překážce jen z jedné strany je velký problém hlavně u některých modelů JD, kvůli tomu "americkému" přihlouplému sběru "chobotem" do strany.U velkých modelů to řeší velice hlučnou turbínou. Proč to dala HQ bez turbíny na malé sekačky, to je otázka, ale je to nesmírný úlet a hloupost.

Poslední větě nerozumím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 63.163 (?), 18.5.2014 23:32

Na ten tunel... mám LC48e a koupil jsem si do ní nůž určený ke sběru. Sekat musím už od rána abych to víceméně stihnul a ráno je tráva ještě vlhká a tunel se mi neucpe, naopak koš se naplní do téměř 100%. A ne nejsem pevně rozhodnut, Váhám mezi starjetem a právě zmiňovanou HQ.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.130 (?), 19.5.2014 11:49

Tak to jste s tím bočním sběracím tunelem tak trochu zázrak techniky a přírody.

Jestli váháte pouze mezi těmito dvěma značkami, tak rozumím tomu hledisku vzhledu stroje. Tam je HQ skutečně frajer, Starjet tak trochu kovařina a Karsit pouze krabice od bot, ale nejprve si ověřte použitý motor ve vyhlédnutém modelu.Jestli je tam Brigs, tak budiž.Je-li tam ale Kawa tak budete při cenách a svižnosti dodávek dílů hořce litovat. A to považuji Hondu s Kawasaki za naprosto nejlepší motory. Honda ale motory do traktorů HQ nedodává.

Pro klid duše si zajděte na obě prodejny, sedněte na traktor a zkuste si ovládat volant(hranatý je více než úlet),pedály pojezdu a hlavně způsob zvedání sekacího zařízení nad zemí(někdy je třeba reagovat rychle před nečekanou překážkou).Prostě si tam chvíli hrajte ať to dostanete dokonale pod kůži a pak vyberte ten, který sedne jako p... l na hrnec.Na vzhled a barvu kašlete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 63.163 (?), 19.5.2014 12:30

No dneska jsem byl na prodejně HQ a byla tam akorát největší 224T, oěkný to kousek, ale odrazuje mě že v kolech nejsou kuličková ložiska, starjet je má, traktor budu pravděpodobně kupovat na podzim, až budu mít našetřeno :) A co vím tak do 164T i 184T se dodává Kawasaki, Briggs tuším že ne :(

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika