Husqvarna



Stránky: 1,  2,  3,  4   
MILANO - (1) 
17.8.2005 17:27, zobrazeno: 95421x
Prosim o vase zkusenosti se sekackou Husqvarna R 152 SV.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Zajic - (1), 6.10.2005 16:11
Pracoval jsem se starším typem sekačky Husqvarna a byl jsem poměrně spokojený. V současné době však používám sekačku Honda ISY s moterem 4,5 hp a jsem naprosto nadšený. Rovněž křovinořezy Honda můžu jen doporučit - Jsou 4 taktní a není nutné míchat olej s benzínem. Výkon je přitom pro běžnou práci naprosto dostačující.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 175.91 (?), 1.6.2006 11:40

Po deseti létech sekačky o Moutnfildu jsem zakoupil novou sekačku Husqarna typ Royal 49S. Za 4 roky provozu musím koupit další sekačku, slavná značka ale neskutečný zmetek. Červený šrot od Husqvarny téměř pokaždém sekání musím opravovat. Sekání pak dokončuji starým strojem bez značky, ale proti HUSQVARNĚ spolehlivým. Ihned po koupi byla sekačka vadná /nesřízené bowdwny/, následovala řada poruch, jejich výčet by bylo dlouhé čtení.Plast sekačky již začíná praskat, je neopravitelný. Pokud si myslíte, že slavná značka dbá o své zákazníky, jste na omylu. Zastoupení Husqvarny po stížnosti pouze konstatovalo, že sekačka byla u nich vyrobena a doporučili opravnu, značkovou a předraženou. /klín řemen za 520 Kč !!!!!!!!!!/

Od Husqvarny bych nyní nekoupil ani hřebíky (pokud je vyrábějí), jsem přesvědčen, že by nešly zatloukat nebo se ohýbaly. Být to v mé moci, nařídím ředitelům této firmy povinně sekat své zahrady vlastním výrobkem, nebylo ba již třeba dalších opatření. Možná u této firmy umějím  pily, ale před zahradní  technikou si dovolím varovat.

                                                                  Jan Šašinka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.132 (?), 2.6.2006 21:18

Ja mam 3 rokem HQ r 43s taky je to plast ABS, prumerne secu jednou tydne asi 900m2 od dubna do listopadu,taky mulcuju kdys je suho-lepe se trava rozseka, zatim zadny problem.Jeste bych chtel poprosit pana Šašinku aby se prekonal a napsal vsechny ty zavady o ktere se jednalo,mam totis dojem,ze sekacku pouziva bud profesionalne nebo stylem ktery je v rozporu s navodem k pouziti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 175.91 (?), 4.7.2006 13:01

Máte zvláštní úvahy. Již tím, že jsem uvedl vlastní opravy, jsem si dovolil naznačit, že jsem řemeslník a ne zrovna špatný. Můžu vás ujistit, že sekačkou na trávu lze sekat dřevo a jiné dost špatně. Zahrada 2000 m je typu sekašky přiměřená. Ale npříklad poslední závada - špatně zalisovaný bowden v ovládací páce pojezdu. Předchozí závada - nalomený plast s napínačem klín. řemene. Dříve,  výfuk s katalyzátorem vykotlal závity v mase motoru. Pokud o tom něco víte, je to Withwort  2/8, dost zde neobyklý. A tak dále.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 56.207 (?), 6.9.2006 0:03
Se sekačkou Husqvarna Royal 49S jsem měl potíže od samého začátku.
Nejdříve dost čoudila, po rozebrání se zjistilo, že v motoru (BS) z výroby chybí stírací kroužek. Po třech letech přestal fungovat pojezd, oprava 3 000,-, přetrhl se bowden, ten stál 600,-, uklepal se výfuk, spravil jsem sám, začalo praskat šasi, odpadly kryty kol, přetrhla se pružina ovládání pojezdu. Bylo třeba neustále utahovat šrouby, které se povolovaly. Po dalším půl roce opět začala čoudit a k dovršení všeho odešla cívka magneta (3 000,-). Upozorňuji, že tento ,,superstroj" měl vždy originální a také patřičně drahé náplně a jezdil po rovné zahradě 1 500m2 od jara do podzimu zhruba jednou za tři týdny. Od Husqvarny mám motorovou pilu, se kterou jsem velmi spokojený, ta již sedmým rokem šlape, ale nic jiného si od této firmy už nikdy nekoupím a každého před koupí varuji.Ladik
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 81.147 (?), 8.2.2007 12:16
Vlastním sekačku husqvarna royal 49SE už asi deset let a chci Vám popsat její chyby. Pracuje se s ní na pozemku 1000 m2 a dosud bez větších problémů.Popisované problémy jsem měl taky ale celkem snadno se daly opravit svépomocí. Zatuhávala lanka pojezdu od variátoru která se častěji musela namazat a souhlasím s tím jejich seřizováním to taky nevymysleli moc dobře, protože přístup k nim je dost obtížný s jakýmkoli nástrojem.Také se i stalo že po asi 6 letech se mi utřepaly šroubky a upadl mi karburátor ale oprava byla jednoduchá.Jen mám výhradu k uložení motoru na ABS skeletu sekačky, který po 5 letech praskl v uložení kde jsou hlavní šrouby.Myslím si že je to způsobeno špatně navrženou a v těch nejvíce namáhaných místech odlehčenou konstrukcí skeletu.Výměna skeletu by stála okolo 4000,- Kč a já jsem to vyšešil epoksidovou pryskyřicí za 50,-Kč a celé zeslabené mezikruží uložení motou jsem epoxidem zalil a tudíž zpevnil.Skelet je od té doby bez problémů a tužší než předtím.S motorem, startérem, výfukem a dalšími komponenty jsem problémy nikdy neměl./ pravidelně udržuji / Ještě k variátoru - tam je třeba každý rok oddělat spodní kryt, dobře vyčistit a namazat pohyblivé části řazení.Řemen tam totiž vtahuje velké množství posečené trávy a prahu, který se nalepí všude a potom dojde i k zablokování pojezdu a jeho plynulého řazení.Rovněř doporučuji třecí disky variátoru natřít kalafunou proti prokluzu gumových kol a jednoduchým krytem umístěným nad unášecím zvonkem zakrýt prostor nad nožem aby řemen netáhl trávu a prach do skříně variátoru./použil jsem plastový talíř za 15,-Kč kde jsem vyvrtal doprostřed díru na hřídel.Přes tyto opravy tuto sekačku hodnotím dobře a v tehdejší době to byla špička mezi stroji na trhu.Dnes jsou ale už stroje lepší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 212.195 (?), 30.3.2007 17:32
Máte někdo zkušenosti s touhle sekačkou- Husqvarna R 53SVW?Má totiž přední náhon a poměrně velký koš,takže se obávám,jestli při naplnění koše nemá tendenci se převracet dozadu,čímž by hnaná náprava ztrácela kontakt se zemí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.11 (?), 29.5.2007 11:30
Mam tuto sekacku a i kdyz je kos naplneny, tak sekacka se neprevraci dozadu. Jinak vynikajici stroj,  ale je to predokolka, takze pokud mate prudke (prudke ! )kopce, tak sekacka zacne prokluzovat. Sice se s prokluzujicimi koly vyskrabe nahoru, ale pripadne ji muzete trochu pomoci i prizvednutim madla, aby se chytla vic.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.195 (?), 29.5.2007 17:34
No myslel jsem si to, už jsem raději koupil Hondu. Naprostá spokojenost!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika