Husquarna LC 53 nebo Stiga turbo pro 55 4s?



Stránky: 1,  2   
host - 128.81 (?) 
20.4.2010 2:30, zobrazeno: 25538x

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit s výběrem, Husquarna LC 53 nebo Stiga turbo pro 55 4s? Je lepší hliník neno pozink? Mám pozemek 2000 m2 s mírným terénem a členěním. Vzhledem k investici bych ráda volila praktičnost, kvalitu a stálost. Dále váhám mezi vyžínačem, který chci jen na doladění práce po řádění se sekačkou: stiga ST 500 nebo partner colibri II S? Děkuji, Radka

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 216.60 (?), 21.4.2010 7:09

Mám tu Stigu cca rok a zatím jen chvála. Motor je běžnou trávou - i vyšší naprosto nezastavitelný - Honda GCV 190 a hlavně skelet ze slitiny hliníku. Dále je velmi příjemné antivibrační uložení motoru - na silentblocích. U té Husqvarny jsem slyšel o ucpávání vyhazovacího tunelu a motor B+S se mi moc nelíbí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 177.58 (?), 21.4.2010 21:20

Děkuji za názor a podělení se o zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 17.173 (?), 21.4.2010 21:55

Vážený pane 216.60 těžko jste mohl slyšet něco o ucpávání vyhazovacího tunelu u sekačky LC 53 e, protože to je letošní novinka a ještě s ní nikdo v ČR nesekal!! Nejspíš máte na mysli R 152 SV kde spíš jde také jenom o to jedna paní povídala.

A teď k sekačce LC 53. Jsou dvě varianty se startérem a bez. Obě se startují snadno, protože použítý motor Briggs & Stratton 750 Series má automatický sytič, takže obsluha nemusí nastavovat, mačkat ani nic jiného, pouze zatáhne za šňůru nebo zmáčkne startér a sekačka naskočí. Tyto motory mají dlouholetou tradici a jsou to jedny znejpoužívanějších motorů. Servis dostupný v podstatě kdekoliv, protože to sevisuje téměř každý slušný servis. Hondu servisuje pouze autorizovaný servis Honda! (pokud se nemýlím je jeden v České republice). Pojezdovou rychlost lze nastavit podle individuálních požadavků obsluhy a funkce Comfort cruise™ si toto nastavení zapamatuje pro příští používání. (Stiga má pouze čtyři volitelné rychlosti). Ergonomicky tvarovaná rukojeť do které zapadne páka okamžité brzdy setrvačníku tak, že splyne s madlem. Vámi napadaný tunel má na výšku u svého výstupu cca 30cm! A byl navržen po zkouškách v areodynamickém tunelu. Tato sekačka jako jediná na trhu má bovdeny uloženy vně madel, takže se nikde neplandají okolo sekačky. Navíc jsou z profilovaného materiálu a proto ve směru největšího namáhání jsou vlastně 4 cm tlustá! Díky tomu se sekačka dá složit do podoby "kufru" a uložit na výšku, takže zabere méně místa! Má přípojku na zahradní hadici a po sečení stačí napojit zahradní hadici, pustit vodu, poté nastartovat sekačku a máte uklizeno. Koš má ve své spodní části jakýsi "jazýček" který zabrání tomu, aby vám na trávník odpadl obvyklí bobek trávy při snímání koše. M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 128.81 (?), 21.4.2010 22:12

Tedy, takové informace jsem nedostala ani v prodejně HQ. Děkuji Vám, pane M., cením si toho. Výběr je opravdu těžký.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 186.107 (?), 21.5.2010 22:24

Také uvažuji o koupi některé z těchto či obdobných sekaček, mám zahradu 2000m2 s mírně nerovným terénem. Prodejce Stigy zdůrazňoval důležitost vysokého výkonu - Stiga turbo pro 55 4s má výkon 4,8kW, zatímco HQ LC53 jen 2,7kW. Nebude tento motor na větší ne zcela rovinaté plochy příliš slabý? Máte někdo zkušenosti s porovnáváním různě výkonných motorů?  Tom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 92.120 (?), 19.5.2010 19:17

K servisu na motory Honda - vyjma cca 120 dealerů Honda, motory servisuje každý prodejce Stigy a Husqvarny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 3.83 (?), 20.5.2010 17:21

Teoreticky ano, ovšem otázka je "na jaké úrovni".Osobně mám zkušenost takovou, že u HQ mají hodně velkou honičku sami se sebou a dealeři Hondy - těch dobrých je velmi pomálu. Působí buď dojmem, že černému řemeslu rozumí, k moderním strojům se ale chovají stylem "kladivo" a celkové jednání je otřesné, nebo naopak velice kultivovaní slušňáci pro které před koupí nic není problém, ale kteří např.sekačku pomalu nedrželi v ruce. Působí to dojmem klouzání na vlně vynikající pověsti motorů Honda a o dovozci to leccos vypovídá.Ceny celkově nechutné ,nehledě k nedávným zkušenostem na tomto fóru o (ne)uznávání závad v záruční době Hondy.Hustota dealerské sítě je sice príma, ovšem...? 

Což nic nemění na mé zkušenosti se sekačkami Honda, kterým se celkovou kvalitou a promyšleností konstrukce vyrovná máloco.

Nehážu všechny servisy a prodejce HQ a Honda do jednoho pytle, ale za mě vzhledem k hustotě dealerské sítě .       Nebo právě proto???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 175.67 (?), 20.5.2010 19:09
Obávám se, že až na výjimky všichni prodejci zahradní techniky postupně najeli na osvědčený mountfieldí systém vyřizování reklamací, který je jistě levnější a rychlejší, takže u HQ, stiga, garland, honda... jsou podmínky pro uznání záruky čím dál horší. Ze zákona nese důkazní břemeno prodávající, jenže ti zjistili, že velmi snadno lze toto břemeno hodit zpět na kupujícího (běžné opotřebení, nesprávné použití...), což je rychlé, levné a pro kupujícího drahé a odrazující. A.W.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 57.152 (?), 1.6.2014 15:00

Ja som mal R 153 sv a vkuse sa upchaval podvozok. S motorom Honda len problemy. Bol trikrat v servise. Nakoniec som to predal pokazene za par supiek. Husqvarnu nikdy viac.

Marek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika