Hecht 146 nebo Husqvarna 128R (Jonsered BC 2128)?



Stránky: 1,  2,  3   
vormen - (2) - 145.99 (?) 
26.8.2011 7:58, zobrazeno: 44046x
Dobrý den, potřebuju koupit levný křovinořez na pozemek cca 800m2, z toho 300 zahrada s nerovným terénem, kam se sekačkou nezajedu, porost tráva a dalších 500 je pole, které leželo několik let ladem a je na něm vysoká tráva a nějaké slabší keříky. Použití stroje momentálně na jednorázové zlikvidování neudržovaného pozemku a dále na údržbu těchto ploch, kdy by se na něm sekla jen tráva cca 4x ročně. Váha stroje není rozhodující jelikož se bude křovinořez používat málo a na malé ploše. U Hechtu je výborná cena a výkon a dobré zkušenosti. HQ a Jonsered naopak zvučná značka, ale náhon bovden a menší obsah a výkon 0,8 což nedokážu odhadnout, zda by bylo použitelné. Pokud by se jenom prodloužila doba sekání, to by to nebyl problém, hlavně aby to stroj vůbec zvládl. Mám asi 6 let benzínový vyžínač Grizzly MTR28 obsah 28 a výkon 0,8 a celou dobu jede bez problému, jen výkon ve vyšší trávě prostě není, proto mám obavy, zda by uvedené značkové stroje se stejným výkonem na tuhle práci stačily. Servis na všechny uvedené stroje je pro mě bez problému dostupný. Budu rád za každý názor místních odborníků. Nákup stroje bych realizoval během týdne. Děkuji.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 65.36 (?), 30.8.2011 13:33
tak nakonec jsem koupil Hecht 143BTS kvůli dělitelné hřídeli, jelikož budu často převážet v autě. Vypadá dobře, zkoušet budu o víkendu. jen se hloupě zeptám, točí se koutouč a strunová hlava doprava? Mám sice benzínový vyžínač, ale nemůžu si to teď nějak vybavit. Olej mám co používám v pile HQ Xp, to by asi problém být neměl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 145.89 (?), 1.9.2011 13:27

Dostal jsem jako dárek k narozeninám křovinořez Hecht, při druhém sekání se kousnul, opravili mi to v záruce, prý bylo špatné ložisko. Po opravě jsem s tím krámem krátce sekal a kousnul se znova, to mi už v záruce neopravili, prý tam byl starý benzín nebo tak něco, že prý tyhle víceotáčkové motory jsou na to háklivé. Samozřejmě jsem do benzínu lil olej co jsem si si tím krámem koupil podle předpisu, míchal jsem to v míchací nádobě co jsem s tím krámem dostal a benzín taky nebyl půl roku starý. Předtím jsem si k posekání zahrady půjčoval v půjčovně křovinořez Husqvarna, v půjčovně mne nijak neupozorňovali, že by benzín musel být čerstvý a sekalo to jek z praku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 65.36 (?), 1.9.2011 14:27
:-D jsem se docela zasmál. Oblíbené slovo krám :-))) ložisko může být špatný u nové mašiny i značkové. S tím benzínem je to v každým návodu ke stroji s dvoutaktem. Já mám 7 let vyžínač grizzly, 3 roky pilu HQ oba stroje bez problému. Benzín do nich kupuju max. den před tím než je budu používat (OMV, Shell) a vždy vyjedu do sucha, nechám motor zdechnout a skladuju je tak. Směs míchám v množství co hned spotřebuju, dokonce bych nepoužil ani týden starou, protože skladovaní v plastu není taky moc dobrý. Ten grizzly dostal za ty leta neskutečně zabrat a krom víčka nádrže je na něm všechno původní, dokonce i strunová hlava, která už je pěkně ostrouhaná k nepoznání, nicméně funguje bezvadně. Čekal jsem až se konečně pokazí, abych si mohl koupit křovinořez, ale bohužel nic, tak jsem stejně koupil ten Hecht 143BTS. Po mých zkušenostech s tím grizzlym nemám důvod Hecht krámu nevěřit. V sobotu ho poprvé vyzkouším, tak snad budu spokojenej.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 150.124 (?), 3.9.2011 20:26
Tak jsem ten krám poprvé vyzkoušel. Startování na jedničku. Olej s benzínem jsem míchal v nádobě, kterou jsem dostal s tím krámem, předem jsem teda ověřil, jestli ty rysky opravdu sedí. Vibrace na můj v kus při práci velmi nízké, popruh pohodlný. Použil jsem trojzubec, protože jsem kosil roky neudržovanej kousek pole. Bodláky, kopřivy, keříky, nepoddajná tráva. Maximum co to vzalo bez problému cca 2cm dřevěnej stonek. Ten krám šlapal jak hodinky až jsem se divil, jak to bez problémů zvládá. Práce byla hotová mnohem dřív než jsem předpokládal a hlavně zcela bez námahy. Jak dlouho bude takhle dobře chodit ukáže čas. Každopádně krám Hecht 143(BTS) rozhodně můžu doporučit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 225.45 (?), 30.9.2011 21:07

/Benzín do nich kupuju max. den před tím než je budu používat (OMV, Shell) a vždy vyjedu do sucha, nechám motor zdechnout a skladuju je tak. Směs míchám v množství co hned spotřebuju, dokonce bych nepoužil ani týden starou, protože skladovaní v plastu není taky moc dobrý/

tak to je trochu prehnane nepouzit tyden starou smes rezam pilou a sekam krovinakem vic jak 20 let a normalne pouzivam i 2 mesice starou smes a nikdy jsem nemel problem nebo snad ve dvoutaktnim mopedu se take musi kazdy den vyjet nadrz do sucha?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 56.175 (?), 31.8.2016 20:55

Mám Hecht druhej rok, používám málo a tak teprve vyjíždím první naředění na novej motor. Vždy jen protřepu a startuju. Už to konečně umým a tak chytá na brnk. Zatím spokojenost

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 145.89 (?), 7.9.2011 7:36

Zdá se mi to až podezřele levné. Máte s tím někdo nějakou zkušenost (abych se zase nedal napálit na nějaký aušus)? Potřebuji jen občas posekat zahradu, každý den to v provozu nebude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 65.36 (?), 7.9.2011 8:22
tak přímou zkušenost s tímhle nemám, ale každopádně udávaný výkon to mít rozhodně nebude. taky jsem uvažoval nad něčím levným, ale raději jsem zvolil zde chválený Hecht a spokojenost. Přece jen servisní síť a dostupnost ND. ty čínský stroje vypadají všehchny hodně podobně, možná se dělají ve stejné fabrice, ale celkově to zpracování se může ve výsledku lišit, např. nemožnost pořádně dotáhnout rukojeť, volně trčící vodiče kolem motoru a hlavně úhlový převod. Na Hechtu ja na převodu aspoň napsáno JAPAN :-) a zpracování je dobré, všechno drží jak má, všechny spoje pevně dotažené. nedokážu si představit reklamaci uvedeného noname stroje přes eshop.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 186.82 (?), 11.5.2013 20:36

Zdravim, zakoupen Hecht 128BTS a maximální spokojenost.jede jako z praku, je lehkej a výkonej.doporučuji tuto značku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika