Elektrický vyžínač Hecht 500



host - 1.31 (?) 
22.5.2013 19:29, zobrazeno: 4872x

Zdravím, koupil jsem si tuto strunovku s automatickou hlavou.Zatím jsem sekl jednou a mám pocit, že s tím automatem bude velká spotřeba struny (jsou 2).Máte s tím někdo zkušenosti?Měl jsem před tím poloautomat a ten byl myslím lepší.Případně, dá se vyměnit celá hlava?Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
ronyx - (15) - 3.246 (?), 23.5.2013 8:50

Zdravím, nemám značku Hecht, ale mám již cca 4 roky jeden z výrobků značky Florabest - podle parametrů a fotek je to samé, co máte vy. I s tou automatickou hlavou. Zatím nemám zkušenost, že by struna díky automatické hlavě ubývala nějak extrémně více než s poloautomatem. Jen to chce o vypínač neustále "necvrkat" ale pokusit se na jedno spuštění pracovat delší čas - struna se vysouvá pomocí odstředivé síly při každém startu. Naopak - výhoda automatu je v tom, že když "urazím strunu", stačí párkrát za sebou cvrknout o vypínač a strunu mám opět v původní délce. Takže já jsem spokojený a neměnil bych - strunu doplňuju max 2x za sezonu.
Jinak - netroufnu si odhadnout, jak na tom bude vaše strunovka, ale u té mojí jsem až překvapený, co si za "ty peníze" co stála, už nechala líbit a stále spolehlivě funguje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 1.31 (?), 24.5.2013 20:19

Díky za názor, chce to si asi fakt zvyknout.Jelikož mě zajímalo, jak ten automat funguje, tak jsem se do toho kouknul.Je to úplně jednoduchý princip s pružinkou a využitím odstředivé síly.Na cívce je bílý plastový kroužek, snad ho sundám bez poškození abych si navinul novou strunu a nemusel kupovat celou cívku novou.Jinak, mám od Hechtu už dva "pomocníky"a jsem nadmíru spokojen.Za dobrou cenu solidní stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika