Drtič větví Vares Shark



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?) 
16.2.2014 15:17, zobrazeno: 168237x

Dobrý den, vím,že o drtičích a štěpkovačích toho je zde a na jiných portálech napsané dost, ale já mám na mysli pouze tento. Vlákna jsem si pročetl, tudíž mám nějakou představu.  Zaujala mě jeho kovová konstrukce, český výrobek- díly jsou vždy skladem a v neposlední řadě také cena. Nejedná se o válcový drtič, ale drtí jeden nůž, který se dá vyměnit a za 250 Kč koupit. Vyrábí se o výkonu1,6 kW,2,2 kW,2,6 kW a 2,8kW, který je v akci za 4750Kč vč.dopravy zdarma. Cena 1,6kw drtiče je 3800Kč, tak jsem se rozhodl pro ten nejsilnější.

Zajímají mě Vaše zkušenosti s tímto drtičem, na co si dát pozor, fígle,vychytávky, plusy a mínusy. Nebudu drtit silné větve, ty snadno spálím v kotli. Spíše ho chci na ostříhané ovocné stromky. Několik let po sobě v obci byla bioskládka, kam se vozily pouze větve a ty byly začátkem léta seštěpkované velkým pojízdným štěpkovačem. Když si někdo plete větve s nábytkem, tak to je pak těžké...


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 39.219 (?), 16.2.2014 17:37

Drtič Shark 2,6 kW při práci. Romane u drtiče bych postrádal funkci samovtahování, takže pokud zde obsluha "láduje" klacek do drtičky, do válcové jej založíte a v klidu chystáte další. Rovněž zpracování dlouhých, měkčích šlahounů / např. z révy / nebude to pravé.     Tak jako tak drtička ať už jakákoli, má na zahradě své místo, svoji práci odvede a není třeba vykuřovat sousedy pálením větví. Kompost si přijde taky na své.    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 16.2.2014 18:24

Vím, že samovtahování válcovou frézou je lepší. Video jsem viděl včera také. Jen mám trochu obavy z plastových drtičů. Jak jsem psal, chci ho pouze na ovocné vlky, silnější větve stopím.

Popř. mám vyhlídnutý Hecht 626 Silent cca 3700Kč.

Dnes jsem dostříhal zahradu u souseda a podobná kopice bude i u nás. Možná větší. Takové hromady budou každým rokem. Loni jsem udělal průřez, tak větve ubyly. Nebo, co mi doporučíte jiného?

takové větve spálím
takové větve spálím
kopice z jedné zahrady
kopice z jedné zahrady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 39.219 (?), 16.2.2014 19:12

Doporučovat raději nic nebudu, od doby kdy jsem pořizoval drtičku - vybral jsem Flymo, se nabidka na trhu znásobila. Lepší z těch "zahradních" se mi zdá snad jen Bosch. V každým případě haluze žere sama a zatím se nesype. Přítlačnou desku k fréze šteluji 1x do roka. U nás si místo ve sklepě i zahradě našla. Dobrou volbu     j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 16.2.2014 19:32

Nechci zase do drtiče moc investovat, protože s ním budu dělat pár hodin ročně. Bosch by se mi líbil, ale cca 10 tis za něj nedám. Jednak platím značku a má sezonní krátkodobé využití. Alespoň pro nás. Shark je mi sympatický, ale nevím, jak bude chroupat vlky a jak rychle to s ním půjde.  Na videu s ním drtili větve, které bych spálil. To je zase škoda je drtit.

Vím, že na trhu je drtičů spoustu, ale já chci kvalitu za přijatelnou cenu a není snadné vybrat ten správný. Shark mě láká-český kovový výrobek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 39.219 (?), 16.2.2014 20:11

Když jsem se před časem začal prvně zajímat o drtičku, bylo to tuším na výstavě Flora Olomouc. Obsluha to tam "krmila" haluzema z černého bezu. Pěkná bouda na diváky, ale pravda je, že ty klacky padaly do stroje úplně samy. V praxi jsem pak trochu vystřízlivěl a občas sepne i tepelná pojistka, ale že jsme to pořídili nelituji, na úklid větví na zahradě - dobrý, ty štěpky jsou na letech tak parádně rozmáčknutý, že v kompostu shnijí za rok.  Silnější jak ty cm jdou usušit a ke grilu.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 224.49 (?), 16.2.2014 22:37

v d teste bol najlepsi ten bosh, ale ten je drahy. Velmi dobre obisiel aj nejaky co sa predava v hornbachu, ale nikde som nevidel zakaznicku recenziu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 16.2.2014 23:22

Četl jsem testy také. Spoustu recenzí je na Heurece k jednotlivým výrobkům. Ještě jsem přemýšlel o Ryobi, je 3 nejprodávanější, ale recenze žádná. Bosch jich tam má několik a Shark také. Shlédl jsem i některá videa k drtičům, které mě zajímají. V některých diskuzích se o Sharku také někdo zmínil, ale to už nedohledám. Je tu toho na tohle téma hodně.

To se tu opravdu nikdo nenajde, kdo ho má a kdo s drtičem pracuje?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 16.2.2014 23:34

Romane, začal jste psát v době, kdy jsem delší reakci neměl ještě uloženou.

Ad testy, někdy jsou podmínky postaveny na hlavu, je potřeba aby si člověk přečetl postup, jak bylo testováno a pak si případně upravil váhy jednotlivých kritérií. Mám li například hluchátka HQ k motorové pile a míním je používat i při práci s drtičem, pak mne hluk nezajímá apod.

Recenze jsou lepší, ale píšou je často ti na okrajích spektra. Ti co nezvládli stroj × ti co jej používají tak málo, že přepisují jen chválu výrobce nebo reklamní polopravdy. Pravdou je, že žádný z drtičů není ideální a zároveň univerzální.

více v sousedním vláknu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 17.2.2014 0:05

Testy jsem bral s rezervou. Podle nich jsem se neřídil. Většina o tom víme své. Některé recenze jsem také bral s rezervou, ale někde jsem se dozvěděl i zajímavé věci. Je to, jak píšete. Někdo stroj ani nevyzkoušel a už tam napsal názor. Asi, aby se pochlubil před ostatními, že ho má a to by jsme mohli psát dál.

Tohle vlákno jsem také četl. Zadal jsem konkrétní výrobek, o který mám zájem. Nechtěl jsem, aby mi někdo doporučil x značek. Vesměs je to vše podobné, akorát jinak barevné a výrobce je pouze jeden. Až na pár vyjímek. Potřebuji znát názory zkušených zahradníků, jako jste třeba Vy a jiní majitelé, kteří tento výrobek mají. Peníze utratím jednou a chci abych pak ničeho nelitoval.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika