Doporučte sekačku dle požadavků



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 219.61 (?) 
11.9.2014 18:09, zobrazeno: 49299x

Příští rok nás čeká zakládání zahrady a obnova dosavadní sekačky (více než 15 let stará sekačka z Mountfieldu s motorem B&S - celou dobu bez problému, a to sekala ledacos včetně kamenů a zbytků cihel ve vysoké trávě).

Pozemek je zcela rovinný, plocha trávy něco přes 1.000m2.

Požadavky na sekačku mám následující:

- motorovou

- šířku záběru aspoň těch 45cm

- bez pojezdu (pojezd vnímám jako kila navíc; místo, které se může porouchat; něco, co mi bude spíš bránit při kličkování mezi překážkama; navíc po hladké rovině není problém sekačku tlačit)

- dostatečně silnou a s velkým košem (ať to dobře sbírá i mokrou trávu a nemusím každou chvíli koš vysypávat)

- dostatečně robustní a spolehlivou (nechci se rozčilovat s nějakým čínským papundeklem a řešit prorezlé šasí po 3 letech)

- ostatní funkce nepotřebuji, nemusí to být žádná sekačka 265in1 apod., ani to nemusí mít centrální nastavení výšky, protože výšku stejně nastavím akorát jednou během prvního použití

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 11.9.2014 18:33

Jestli můžu, když chcete robusní, tak bez pojezdu už bych nechtěl, zdá se to, ale je to dřina tlačit a tahat sekačku obzvlášť ve vyžší trávě s pojezdem jede sama... s vyžší trávou souvisí i centrální nastavení výšky sečení, když je tráva vysoká, tak sekat na vyžší pokos pak snížit.Někdy nestíháte pokosit.Je lepší mít volbu výšky pokosu, někdy ve vedrech je lepší vyžší pokos kvůli spálení sluncem, když jsou deště, tak menší trávu, protože roste rychle.A dobrá věc je velká kolečka.Když si dáte sekačky na heuréce, určitě vám padne do oka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 219.61 (?), 11.9.2014 18:38

Ta vysoká tráva a plevel budou od příštího roku minulostí. Teď to byla zahrada v bordelu, protože jsme stavěli barák. Po založení zahrady počítám s pěknou trávou sekanou jednou za 1-2 týdny. Navíc terén bez výmolů apod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 178.235 (?), 11.9.2014 18:56

K sečení trávy na deseti arech používám bubnovou sekačku s pojezdem, do svahu bych ji nevytlačil.Ani na rovině bych bezpojezdovou sekačku už nechtěl(pojezd se dá nakonec vypnout).Nerozumím tomu, proč sekáte mokrou trávu, vždy je třeba počkat až opadne i rosa.Mokrá tráva se zásadně neseká, ucpe i tu nejlepší sekačku.Ostrými noži na bubnovce docílím i ten nejnižší angl.trávníček(otáčkami).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 219.61 (?), 11.9.2014 19:22

Trávu sekám, když na to mám čas a ne podle toho, jestli je mokrá nebo suchá.

Pojezd už jsem komentoval. Dneska utlačím sekačku bez problému jednou rukou a to tam jsou drny, dolíky,... Příští rok bude terén v podstatě dokonale rovný, protože všechno přijde bagrem strhnout, pak srovnat a zhutnit.

Jak se jezdí se sekačkou bez pojezdu i s pojezdem znám a proto po něm vůbec netoužím.

Bubnová sekačka je podle mě mimo, když s tím nikdy nebudu sekat trávu vyšší než 10cm a navíc je dražší a v garáži zabere víc místa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 160.167 (?), 12.9.2014 7:02

Ja mam Dolmar bez pojazdu, ale len 41 cm zaber. Ma okolo 26 kg. Kosim s nou tiez do tych 1000m. Dolmar ma tiez so 46cm bez pojazdu. Moja kosacka kosi bez problemov, kos naplni doplna. Myslim, ze splna Vase poziadavky. Mam ju treti rok. Peter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 227.2 (?), 12.9.2014 13:03

Osobne bych koupil sekacku s pojezdem, asi hydrostatickym s motorem Honda, nejlepe 6,5HP urcite znackovou.Jeste lepe v dnesni dobe uvazovat o trakturku se sekacim ustrojim, cenove to slo dolu a 1000 m2 to uz kousek je a proc se nevezt, nez za tim behat, tlacit.Zadani je vsak jine, tak tedy znackova sekacka bez pojezdu s motorem Honda, nejlepe 6,5HP.Se sekackou Honda mam velmi dobrou zkusenost, je tam asi trochu vyssi cena, proti konkurenci, je to kvalita, spokojenost.Iam bych vybiral Sam mam tez sekacku Dolmar 5365 S 3 Pro, ma to motor Honda 6,5HP, ma to, ale pojezd, coz nechcete, je tam mensi cena, proti sekacce Honda, ale chodi to spolehlive, kapacita kose je slusna, vykonny motor, cena byla pod 20-tisic, uz se asi, ale nevyrabi, jsou novejsi modely.Asi i neco od Husqvarny by se nechalo vybrat, koupit,ale tam zkusenost prino nemam se sekackou.I od jineho znackoveho vyrobce.Nevim, jaka je presne nabidka, ale myslim, ze vetsina sekacek se silnym motorem, velkym zaberem uz asi pocita i s pojezdem.Vetsina lidi se nechce pochopitelne drit.Osobne bych bez pojezdu nechtel, je to velka pomoc, ac se to porouchat muze a asi to na te sekacce vazi i neco pri koupi stoji.Myslim, ze tj.podstatna vyhoda na velke plose, asi obzvlast, je to podstatne mene namahave sekani, ale je to na kazdem, zadani je jine, at dobre vyberete.Navic pripadne s pojezdem, pak muze sekat nekdo i mene fyzicky zdatny lehceji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 250.122 (?), 12.9.2014 13:27

Mám Hondu sekačku, Hondu traktor a ted jsem prikoupil ALKO. Nevím jak sečou jiný, ale Hondu bych si už nekoupil. Neskutečně drahý servis, náhradní díly (třeba řemen pohonu nožů stojí asi 2000). Alko lehký stroj za třetinu ceny s výbornou aerodynamikou výhozu. Objedu s ní kraje, vyhází to do boku a pak to projedu traktorem. U něj se někdy, ale málokdy neucpe lauf.

Mokrou trávu neseče nic, ani honda, i když to píšou v reklamě

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 19.98 (?), 12.9.2014 15:39

Nesmyslně zevšeobecňujete a neuvádíte konkrétní modely sekaček a traktoru.

Vlastním přes 6 let sekačku Honda řady 537 s variátorovým plynulým převodem pojezdu a plastovým šas, motor 190ccmi. Mokrou trávu seká, seká i trávu vysokou po kolena.Mokrou trávou logicky nenaplní celý koš-tráva je těžká a brzy se zalepí otvory v koši nezbytně nutné pro správné proudění vzduchu.Taky se mokrá tráva lepí na plastové šasi.Jinak ale výborně promakaná sekačka.

Traktor Honda vlastním jednu sezonu, profi motor, šířka záběru 122cm. Ještě nikdy jsem neviděl traktor v dané cenové kategorii, který by naplnil sběrací koš pokaždé takovým množstvím trávy, že z něj po vyklopení sama ještě nikdy nevypadla-musí se jí pomoct. To samé platí pro mokrou trávu, kterou jsem ještě nikdy výhozový tunel neucpal.Při sběru mokré trávy je pouze nutné počítat s tím, že se dříve ozve signál naplnění koše-tráva je těžká. Tady reklama Hondy rozhodně nelže!!!

Asi to v tomto případě bude velkými noži -velká obvodová rychlost a plastové ventilátory na nich zvednou ze země i drobnější kamení a napadané větvičky silné jako prst na ruce - nevýhodou je ve stísněných prostorech hluk od nožů podobný rotoru vrtulníku.

Jak často potřebujete měnit řemen pohonu nožů?Jaký jiný servis potřebujete? Jediné, co mají opravdu drahé je filtr mot. oleje.Ostatní běžný servis vyváží dokonale vlastnosti stroje a jeho spolehlivost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 250.122 (?), 13.9.2014 8:12

tolik demagogie jsem jeste necetl. Mam traktor H 2315 asi 8 let a sekacku 536 HRD s kovovym sasi 10let. Mokrou travu nesece nic. Ta se lepi na vsechno. Na sasi a sklada se i do tunelu, ktery je u hondy mizerne udelany, protoze jsou tam mezery pro falesny vzduch.

Je skoda ze se nikde nenajde opravdu objektivni hodnoceni modelu a znacek. 

Mimochodem pohon nozu jsem menil jednou a dalsi jsem si koupil do zasoby. Vzdycky se podela, kdyz je trava vysoka a v servisech maji nejvetsi fofr. Vymena je prace tak na dve hodky

A co se tyce dilu, to sasi pod traktorem stoji 20000, premyslel jsem o vymene za novy vylepseny typ, novy kos asi 12000, nebojte prijde cas, ze z toho budete neco potrebovat. Ja neco vim o cenove politice Hondy, rabaty jen prodejcu jsou tam nekde na 35-50% prodejni ceny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika